cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Samsung Galaxy Tab S9 FE İncelemesi : Ne Kadar iyi ?

(Topic created on: 07-20-2024 09:14 AM)
1314 Views
shifttab
Active Level 9
Options
Diğer

Herkese merhabalar members ailesi ! 🖐 Bugün sizlerle 1.5 aydır kullandığım Samsung Galaxy Tab S9 FE'yi inceliyoruz. 📱 

Teknik Özellikler: 
 - Ekran: 10.9 inç TFT Panel, 90Hz 📺 
 - Kameralar: 
 - Arka kamera: 8MP, f/1.9 diyafram, 1080p 30fps video 📷 
 - Ön kamera: 12MP, f/2.4 diyafram, 4K 30fps video 🤳 
 - Donanım: 
 - İşlemci: Exynos 1380, 2.4GHz, 5nm 🚀 
 - RAM: 6GB (8GB seçeneği de mevcut) 💾 
 - Depolama: 128GB (256GB seçeneği de mevcut) 💿 
 - Dayanıklılık ve Güvenlik: 
 - Parmak izi okuyucu ve yüz tanıma 🔐 
 - IP68 suya ve toza dayanıklılık 💧 🌪️ 
 - Bağlantılar: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.3, GPS 🌐 
 - İşletim Sistemi: Android 13 (One UI 5.1.1) – Güncel: Android 14 (One UI 6.1) 📲 
 -  Batarya: 8000mAh, 45W hızlı şarj desteği 🔋  

Deneyimlerim 

Ekran: 10.9 inç TFT panelin büyük olması bana gayet yeterli geldi. TFT panel olması bazılarını endişelendirebilir, ancak ekran gayet canlı ve kaliteli. Ayrıca 90Hz yenileme hızı, ekranın akıcılığını artırıyor. 📺 Dizi ve film izlemek bu ekranda oldukça keyifli. Tabletin Dex modu da oldukça faydalı; bu mod sayesinde tableti bilgisayar gibi kullanabildim ve tüm işlerimi bu modda hallettim. 💼 

Kamera: Tablet kameraları, telefon kameraları kadar kaliteli olmasa da, özellikle ön kamera görüntülü görüşmeler için oldukça yeterli. Odak takip özelliği sayesinde, hareket ettiğinizde bile görüntünüz ortalanıyor. 📸 Ancak, çok fazla görüntülü görüşme yapmadığım için kamerayı çok kullanmadım. 

Performans: Exynos 1380 işlemci orta segment bir işlemci olmasına rağmen gayet performanslı çalışıyor. 🚀 Bazı kullanıcılar bu işlemcinin ısındığını söylese de, normal kullanımda 38-39 derece civarında, oyun oynarken ise 44 dereceye kadar çıkıyor. 

🎮 Örneğin, Genshin Impact oyununda orta grafik ayarlarında ve orta parlaklıkta oynarken en az 30, en fazla 51 FPS aldım. 

image 

Tabletin sol alt kısmında biraz ısınma hissettim ama bu sadece oyun oynarken oluyor ve bu da büyük bir sorun değil. 6GB RAM ve 128GB depolama alanı benim için yeterli oldu; daha fazla alan isteyenler 256GB seçeneğini tercih edebilir. 💾 

Performans Sonuçları: 

image

GEEKBENCH 6

image

3DMARK

Samsung Tab S9 FE, Geekbench 6'da tekli çekirdekte 920 puan ve çoklu çekirdekte 2805 puan aldı. 3DMark Wild Life testinde ise 2966 puan elde etti. Tabletin akıcılığı konusunda şu ana kadar donma veya kasma yaşamadım. 🏆 

Ses: Tablette stereo AKG hoparlörler bulunuyor. Açtığım telifsiz bir müzikte hoparlörler maksimum 115dB ses seviyesine ulaştı, ortalama ise 88dB. 🎶 

image 
 Ses kalitesi oldukça iyi, ancak mükemmel diyemem. 

Pil: 8000mAh batarya ile Bluetooth klavyem açıkken yaklaşık 8 saat, kapalıyken ise yaklaşık 10.5 saat ekran açık süresi elde ettim. Pil performansı konusunda gayet memnunum. 🔋 Ayrıca, %0'dan %100'e şarj etme süresini 25W adaptörle yaptım; cihaz 45W hızlı şarj desteği sunsa da, 25W adaptör ile de makul bir sürede şarj oluyor.  

image

02DK 52SN DE %4

image

38DK 56SN DE %44

image

01SAAT 11DK 31SN DE %80

image

01SAAT 46DK 47SN DE %100 OLDU

Genel Değerlendirme: Samsung Galaxy Tab S9 FE, büyük ve canlı ekranı, güçlü performansı ve kullanışlı Dex modu ile hem iş hem de eğlence için ideal bir tablet. 

Exynos 1380 işlemci günlük kullanım ve oyunlar için yeterli gücü sağlıyor. Kameralar, özellikle görüntülü görüşmeler için kaliteli. Pil ömrü etkileyici ve hızlı şarj desteği de cabası. 

Ses performansı tatmin edici, ancak en yüksek kalitede değil. Genel olarak, yüksek performanslı ve kullanıcı dostu bir tablet olarak 10 üzerinden 9 puan veriyorum. Umarım bu inceleme faydalı olmuştur. Bir sonraki incelemede görüşmek üzere! 👋 

Beğenmeyi ve yorum atmayı unutmayın 👍 💬

4 Solutions

Accepted Solutions
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Testler güzel eline sağlık 😊

View solution in context

Solution
ErdemS21FE
Active Level 8
Diğer
Dün bende Tab A8 çilesinden sonra Tab S9Fe+ aldım gerçekten A8 den sonra ilaç gibi geldi

View solution in context

Solution
Diğer
Eline sağlık kardeşim çok güzel bir konu hazırlamışsın.

View solution in context

Solution
SM-A346E
Active Level 8
Diğer
Gerçekten oto ekspertiz gibi her tarafını incelemişşin ve deneyimlerini yazmışsın alacak olanlara almak isteyenlere fikir edindirmek için faydalı bir gönderi olmuş eline sağlık teşekkürler

View solution in context

15 Comments
Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Testler güzel eline sağlık 😊
Solution
ErdemS21FE
Active Level 8
Diğer
Dün bende Tab A8 çilesinden sonra Tab S9Fe+ aldım gerçekten A8 den sonra ilaç gibi geldi
shifttab
Active Level 9
Diğer
Evet bende tab a7 den açtim
Solution
Diğer
Eline sağlık kardeşim çok güzel bir konu hazırlamışsın.
Solution
SM-A346E
Active Level 8
Diğer
Gerçekten oto ekspertiz gibi her tarafını incelemişşin ve deneyimlerini yazmışsın alacak olanlara almak isteyenlere fikir edindirmek için faydalı bir gönderi olmuş eline sağlık teşekkürler
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
Evet ısındığnı gene söylüyorum,A35 ve A54 ler cayır cayır yanıyo ve optimize çalışmıyor
shifttab
Active Level 9
Diğer
Aha yine geldi
0 Likes
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
Noldi rahatsız mı oldun😆
0 Likes
shifttab
Active Level 9
Diğer
Git başkasına sataş benim işlemcim iyi tab s9 fe de iyi hiç de tab s9 fe ısınıyor şikayeti görmedim
0 Likes