Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
12-30-2023 07:23 PM (Last edited 12-30-2023 07:35 PM ) in
DiğerMerhaba. Samsung mobil cihazlarımızı günlük hayatta ev ve iş yerimizde internete bağlamak için WiFi ile kullansak da yine pekçok kez farklı bir yere gittiğimizde mobil verimiz ilede kullanıyoruz. Peki bu nokta da mobil veri kullanımımızı birazda olsa nasıl azaltabiliriz bugün buna yakından bakıyor olacağız.
Bunun için birçok güzel Yöntem mevcut şimdi sırayla bunları inceleyelim ;
1.Adım ; Telefon ayarlarından başlayalım ;
Telefonumuzda yer alan mobil veri tasarruf özelliğini açarak başlayalım bunun için ;
Ayarlar > bağlantılar > veri kullanımı > veri tasarrufu yolunu izleyerek ilgili ayarı açık konuma getirelim.
2.Adım ; Modlar ve rutinlerden yararlanalım ;
Modlar ve rutinler bölümüne girerek yeni bir rutin oluşturalım. Bu rutini ekran kapalıyken , cihaz şarj olurken veya belirli bir saatten sonra mobil veriyi otomatik olarak kapat şeklinde ayarlayalım.
3.Adım ; uygulama ayarlarını düzenleyelim ;
Çoğu sosyal medya , müzik dinleme ve video izleme uygulaması bünyelerinde dahili olarak veri tasarrufu özelliğini barındırmaktadır. Bu ayarı uygulamanın ilgili ayar menüsü üzerinden bularak aktif hale getirelim.
Bu yöntemler ile mobil veri kullanımınızı birazda olsa düşürebilirsiniz.
Şahsen denedim ve faydasını gördüm.
1 Comment
CihazSahibi
Active Level 6
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
12-30-2023 09:49 PM in
Diğer
A54 Android 14 de bu ayar olduğuna göre diğer modeller de olması olası ...
Ayarlar
Bağlantılar
Veri Kullanımı
Uygulamalar için izin verilen ağlar
Bu kısma girildiği zaman hangi uygulama WiFi yada Mobil Veri kullanacak ayarını yapabiliyorsunuz tabi sizin dediğiniz gibi de ayar yaparak Mobil veri Kullanımı azaltılabilir...
Ayarlar
Bağlantılar
Veri Kullanımı
Uygulamalar için izin verilen ağlar
Bu kısma girildiği zaman hangi uygulama WiFi yada Mobil Veri kullanacak ayarını yapabiliyorsunuz tabi sizin dediğiniz gibi de ayar yaparak Mobil veri Kullanımı azaltılabilir...