cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Reklamsız Tarayıcı Önerisi (Kiwi,Yandex)

(Topic created on: 08-14-2024 04:20 PM)
109 Views
Insanely_
Active Level 3
Options
Diğer

Yıllardır Chrome Mozilla Opera Brave gibi tarayıcılardan uzağım sebebi ise **bleep** kullandığım Native (yerleşik) çeviri ve reklam problemlerinden dolayı.

Kısaca açıklamak gerekirse Chrome kullansam reklam engelleyemiyorum Mozilla kullansam Çeviri sistemi berbat.
Bunların hepsini bir arada tutan iki adet tarayıcı var Kiwi Browser ve Yandex Browser 

Kısa süre önce Kiwinin yavaş güncellemelerinden dolayı Yandex'e geçtim
Chromium 127/beta129 sürümlerini kullanırken Kiwi geride kalıp 124 sürümünü kullanıyor hali hazırda.
Ama her halükarda iyi bir tarayıcı reklamları %99 oranında UBlock Origin ile engelleyebiliyorsunuz ve yerleşik çeviri sistemi var sade bir arayüz ile.

Yandex'e gelecek olursak UBlock Origin kurmanız biraz uğraştırıcı bu yüzden Adguard kurup %100 oranında Reklamlardan kurtulabilirsiniz, ayrıca çeviri sistemi de yerleşik ,yani çeviri tuşuna bastığınızda sizi farklı bir pencereye yönlendirmiyor.
Extra olarak gezindiğiniz sitelerdeki görsellerinde çevirisini anında yapabiliyorsunuz.

Belki böyle uygulamaların uzantıların farkında olmayan reklamlardan bıkmış sabit bir tarayıcıda hapis kalmış arkadaşlarımız faydalanır.

Görseller Yandex Browser'a aittir.
Kullandığınız tarayıcının reklamları ne kadar engellediğini test etmeniz için
Google'a D3ward Ads yazarak ne kadar oranla reklamları engelleyebildiğini test edebilirsiniz

Görüldüğü gibi bu Yandex Browser'da adguard ile %100.

image

image
I Dont Care about cookies eklentisi size sürekli sorulan çerezlere izin verilsin mi uyarısını kaldırır.

image

image

image

8 Comments
thgnd
Active Level 7
Diğer
Bunun yerine DNS değiştirerek her tarayıcıda bazı uygulama ve oyunlarda reklam engelleyebilirsin
0 Likes
Insanely_
Active Level 3
Diğer
Doğru söylüyorsun ama buna ihtiyacım yok zira bir tıkta olsa yavaşlatıyor ve Evde kullandığım keenetic modem bu görevi yapıyor zaten 1723628580530.jpg1723628580545.jpg
0 Likes
thgnd
Active Level 7
Diğer
Evet telefonda da ayar mevcut modemi desteklemeyen de nasiplenir eskiden Vodafone desteklemiyordua am şuan sorun yok hiçbirinde
0 Likes
Diğer
Via tarayıcı
0 Likes
Insanely_
Active Level 3
Diğer
Sende bi konu aç ve sadece Via tarayıcı yaz başka bişey yazma.
Kime göre neye göre açıklarsan belki bende faydalanırım kullanma sebeblerini avantajlarını
0 Likes
Diğer
Çok hafif yer kaplamayan ve Ram yemeyen basit ve hızlı tarayıcı senin ihtiyaçlarını karşılarmı bilmiyorum ama benim hoşuma gidiyor
medemen
Active Level 8
Diğer
Samsung tarayıcı denediniz mi. Eklenti de kurabiliyorsunuz
0 Likes
Insanely_
Active Level 3
Diğer
Denedim ancak yerleşik reklam engelleyicileri tatmin etmedi maalesef diğer tarayıcılara göre zayıf