Original topic:

RAM

(Topic created on: 09-12-2020 04:59 PM)
370 Views
ÆX51
Expert Level 5
Options
Diğer

Selamünaleyküm arkadaşlar bugün Bazı arkadaşlarımızın çok yanlış bildiği bir konuyu açıklayacağım belki aranızdan Çoğu kişi biliyordur ama Bilmeyenler de var bu gönderiyor onlar için hazırladım okuyup Beğenenler için teşekkürler

Bazı arkadaşlar RAM ne kadar yüksek olursa oyun ve uygulamaların Hızı da o kadar yüksek olur diyor Aslında bu çok yanlış bir bilgi RAM sadece uygulama ve oyunları açılış hızlarını Bir de uygulamaları arka planda çalıştırma ya yarar ancak işlemci siz oyundayken oyunun hızına ve grafik ayarlarını etki ederiz yani demek istediğim RAM hiçbir şekilde uygulama ve oyunları içeriğine etki etmez yani alırken Tabii ki RAM önemli ama işlemciye daha çok dikkat etmeliyiz
8 Comments
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
Arkadaşlar özür dilerim o kısmı yanlış yazmışım asla etki etmez değil Çok az etki eder diyecektim kusura bakmayın
EmreMemis
Active Level 3
Diğer
oyunlarda CPU kullanımı %10 u geçmezken GPU kullanımı %90 civarında oyun performansınızı GPU belirler
MBÖ
Expert Level 2
Diğer
gxtool mu var fps e
0 Likes
EmreMemis
Active Level 3
Diğer
gfx tool yok cihaz a50
0 Likes
EndlessTDA10
Active Level 8
Diğer
Ram bir tür veri deposu olduğu için ne kadar büyük boyutlu ram = o kadar veri depolamak demek oluyor. Ram sadece günlük işleri hızlandırır (internette gezinme etc). Yüksek yoğunluktaki bölgelerde daha rahat çalışmayı sağlar. Ram oyunda çok büyük bir fps artışı sağlamaz. Oyun oynamak için gereklidir fakat performans artışı sağlamaz
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
Evet ben de onu demeye çalışmıştım zaten yani Çok az etkisi olur
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık kardeşim 😊😊😊
ÆX51
Expert Level 5
Diğer
Beğendiğine sevindim Umarım yardımcı olabilmişimdir herkese