cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Pil kalibrasyon işlemi yapmak 🔋👇

(Topic created on: 04-13-2024 11:01 PM)
3240 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Merhaba arkadaşlar özellikle şu sıra grupta çoğu kişide şarj yüzdesinin yüzde 5 seviyelerine indiğinde telefonun bir anda kapanması sorunu görülüyor. Özelliklede eski model cihazlarda bu daha çok var. Peki bu sorunun nedeni ne ve nasıl çözülür kısaca bundan söz edicem size.

Bu sorunun nedeni pil kalibrasyonunun bozulması

kalibrasyon nedir : 
İşletim sistemi yazılımı ile pil arasındaki değerin hesaplanması ve ekrana yansıtılması durumu. İşte kalibrasyon bozulduğunda pil ile işletim sistemi arasındaki bu iletişim bozuluyor ve bu tarz sorunlar görülüyor.

Pil kalibrasyonu nasıl yapılır : 
( Her ne kadar bazı arkadaşlar gereksiz desede ve görsede asla öyle değil ) 

1. Cihazın şarjını yüzde 0 a kadar tamamen bitirin cihaz hiç açılmayacak duruma gelsin 
2. Cihazı tamamen kapalı halde şarja takın ve en az 2 saat şarj edin hatta ekranda pil tamamen doldu dese bile bekleyin yinede.
3. Pil yüzde 100 e ulaştığında şarj kablosunu cihazdan çıkartıp telefonu açın ve yüzde 99 a düştüğünde pil yine şarja takıp 1 saat daha doldurun pili.
4. İşlem tamamlandı. Ancak bu işlemi en baştan 2 3 kez tekrarlamanız gerekebilir. Ve mutlaka ayda mutlaka en az 1 kez bunu yapın. 

7 Solutions

Accepted Solutions
Solution
BurakEA
Active Level 8
Diğer
Aradığım gönderi bu işin hakkını veriyorsun dostum

View solution in context

Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Faydalı bir bilgi daha 👍😊

View solution in context

Solution
Galaxy_M12
Expert Level 5
Diğer
paylasım için tesekkürler😊🙏

View solution in context

Solution
A73_MKG_2022
Expert Level 1
Diğer
Aradığım bilgi işte👍

View solution in context

Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Faydalı bilgi Yer imlerime ekledim

View solution in context

Solution
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Eline sağlık Tolga.

View solution in context

Solution
vespasian
Active Level 6
Diğer
asıl yöntem şudur düşük sarjda telefon kapanmasının %100 çözümünü anlatıyorum aynısını bende yaşadığım için biliyorum şimdi öncelikle şuna bakmanız lazım bazılarında %100 ken hızlı düşme oluyor bazılarında %15 - %10 civarında yapmanız gereken şey telefona gelip şu kodu yazmanız *#0228# karşınıza bir ekran gelecek bu ekran geliyorsa yeni modellerde kaldırılmış bu işlemi yapabilirsiniz şimdi eğer sarjınız yüksek seviyelerde hızlı gidiyorsa *#0228# koduyla yapmamız gereken sarj seviyemizi yükseltmek telefonu sarja takip cikarınca kesin yükseliyor eğer düşürmek iatiyorsanız bir süre telefonun boşta kalması lazım yada kullanmanız lazım sarjdan çıkardıktan sonra bunları yaptıktan sonra bataryanızı 0 dan 100 e birkac kere sarj edin daha iyi sonuc alirsiniz ben 3 yıllık m51 kullanıyorum ve bu işlemleri yaptım batarya sağlığım uzun süredir 99 görünüyor ekran süremide paylaşabilirim biraz sarj yiyen uygulamalari kullandigimda 12-13 saat ekran süresi alıyorum rahat kullanimda 16-17 saat

View solution in context

22 Comments
BurakEA
Active Level 8
Diğer
Kapandığında açmaya çalıştığımız da çıkan bi ikon var o ikonun çıkmayana kadar mı şarjın bitmesini sağlicaz
Anonymous
Not applicable
Diğer
Normal de önerilen o evet ama çok sartmi dersen değil
Solution
BurakEA
Active Level 8
Diğer
Aradığım gönderi bu işin hakkını veriyorsun dostum
Anonymous
Not applicable
Diğer
Teşekkür ederim sağolun ne mutlu bana 🙏😊
0 Likes
Solution
Sisyphe
Expert Level 5
Diğer
Faydalı bir bilgi daha 👍😊
Diğer
Ben yaptım hiç bi işe yaramadı 😅 Ayrıca sürekli farklı şekilde tarif ediliyor Demin biri farklı tanımladı Daha önceden de farklı versiyonda birçok paylaşım yapıldı Hangisine inanacağız, şaşırdım 🤔😊
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Mehmet zaten birçok farklı yöntemi var bu sadece 1 tanesi temelde hepsi doğru pil çok yiprandiysa eğer evet işe yaramaz bu ani bir şoklama yapıyor pil üzerinde mecburi değil isteyen yapar ben paylasayimda
Diğer
Senin paylaşmana bişey demiyorum zaten tabi isteyen yapar da ben şahsen inanmıyorum Bence bu eski tip telefonlar ve özellikle pilde büyük dengesizlikler için geliştirilmiş Yoksa 3 5 yüzde düşmesi falan için işe yaramaz bana göre
Anonymous
Not applicable
Diğer
Her görüşe saygım var tabiki ben eski j7 prime da yaptım ise yaramisti ama elbette cihaza da bağlı