cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Pil en fazla yüzde kaç olarak doldurulmalıdır?

(Topic created on: 02-03-2020 06:28 PM)
1842 Views
nklr
Active Level 6
Options
Diğer

Merhabalar. S9+ ve Tab s6 kullanıcısıyım. Tablette batarya ömrünün daha uzun gitmesi için maks. %85 dolum ile sınırlayan bir özellik bulunmakta. Telefonda böyle bir özellik yok fakat dolum yaparken dikkat edilmesi gereken hususlar nedir? Telefonu %100 şarj etmek zararlı mı tablet gibi %85 civarında şarjdan kesmek mi gerekiyor? Cihaz kapalı iken dolum yapmak daha mı sağlıklı? Teşekkür ederim

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Limoncelloo
Active Level 9
Diğer

Telefonu %100 şarj ettikten sonra şarjdan çıkartmak ve %15 olunca şarja takmak en sağlıklısı dostum.

View solution in context

12 Comments
sercan1907
Active Level 1
Diğer
ben de merak ettim
0 Likes
YaS00
Beginner Level 5
Diğer
Harbi bende merak ettim.
0 Likes
ErenA
Active Level 6
Diğer
Herkes farklı birşey söylüyor kesin şu doğrudur diyen gene yok. Yine en doğrusu kendi bildiğinizdir. Çok çelişkili bir konu bu şarj konusu :smiling-face:
0 Likes
Diğer
Telefon üzerinden konuşuyum 4 aydır kullanıyorum. Şarj'da iken kullanmıyorum hem gidiyor hem şarj oluyor diye %100'de çıkarıyorum.Şu ana kadar ne kullanma süresi ne de dolum süresin de bir değişiklik yok.
0 Likes
uniqueaffect
Active Level 1
Diğer
1 seneye pilin goodbye der.
0 Likes
Solution
Limoncelloo
Active Level 9
Diğer

Telefonu %100 şarj ettikten sonra şarjdan çıkartmak ve %15 olunca şarja takmak en sağlıklısı dostum.

irfanJ730F
Active Level 6
Diğer
telefon sifir olarak geldiginde %100 sarj olarak gelmiyor. demek ki 100 de yüz doldurmak iyi degil
0 Likes
RaveNN
Active Level 5
Diğer
o sana gelecek olduğu sürede geçtiği prosedürlerden kaybettiği şarj
0 Likes
tsunamic
Active Level 2
Diğer
accubattery uygulamasını kurun hocam, pili doğru şarj etmenizi sagladigi gibi detay bilgilerle pili ne kadar yordugunuz bilgisini veriyor, uzun kullanımda ne kadar sağlıklı şarj ettiğinizi ölçebilirsiniz.