cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Oyun eklentileri,perfz gösterge hatası.

(Topic created on: 08-03-2024 05:22 AM)
251 Views
Osmanlıtorunu
Active Level 8
Options
Diğer
Oyun oynarken hem gpu watch hemde perfz programını çalıştırıp değerlere baktım perfz gpu kullanımını yanlış gösteriyor.Bu benim için bir sorun değil bununla ilgilenen arkadaşlar için paylaşmak istedim.Aşağıda ekran görüntüsü bırakıyorum sol kısım gpu watch sağ kısım ise perfz değerlerine ait.

Ayrıca elde ettiğim deneyimlerimi aktarmak istiyorum.Son zamanlarda telefon neden ısındığına dair vs. onunla âlakalı uygulamalarda test yaptım cihazımın ısınmasına neden olan şeyin tamamen gpu kullanımı ile âlakalı olduğunu öğrendim.Grafik işlemcisi kullanımı ne kadar düşükse ısınmada ona nazaran daha az hatta hissedilmeyecek kadar az olacaktır.
Sonuç:gpu kullanımı %25-%30 civarında ise hafif,normal ısınma.Lakin %40 ın üzerine çıktığı zaman ara ara %70-%80 lere de ulaşırsa aşırı ısı söz konusu.Cihazın aşırı ısınması için play store dan indireceğiniz ağır bir oyuna hiç gerek yok.Tarayıcı üzerinden veya telegram üzerinden oynayacağınız çok basit oyunlar bile 120 herz aktif iken %80 lere varan gpu tüketebilyor.Lakin 120 herz kapalı iken gpu kullanımı neredeyse yarı yarıya **bleep** ediyor oyunlarda.Sadece telegramda hiç birşey yapmasanız bile katıldığınız kanallarda iken bile %70 lere varan gpu tüketimi oluyor sizlerde nasıl bilmiyorum bende sonuç böyle.

image
GPU WATCH VS PERFZ

6 Comments
Telecaster
Active Level 6
Diğer
Üstat bu hangi oyun
Diğer
İsmi:Aerofly fs global.
uçak simulatörü bu
gokmennn
Active Level 2
Diğer
Knk aeroflyda sanal kumanda kolu var mı? Yoksa sadece teli sağa sola eğerek mi kontrol ediyorsunuz?. Real flight simulator de var mesela ama infinite flight'de yok. Aerofly'da nasıl?
Diğer
Oyun içerisinde mevcut ister gyroskop kullan istersen analog kullan.
gokmennn
Active Level 2
Diğer
Teşekkürler
Diğer
Tavsiye olarak en iyi uçak boeing 737-900er ücretli ama hak ediyor yaklaşık 40 tl fiyafı.Birde yüksek performanslı cihaz gerektiriyor