cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Hesaplarınızı Koruyun: Ente Auth! 2FA Gerçekten Önemli...

(Topic created on: 06-25-2024 04:55 PM)
862 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer

image
İş Birliği Bildirgesi

Dostlar forumda s20fekullanıcısı ismiyle anılan Eyüp hocamla beraber yeni bir iş birliği içerisinde 2FA uygulamalarının öneminden bahsedeceğiz. 

Kendisinin konusuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

image

2FA olarakta anılan Çift Faktörlü doğrulama, hesabınıza giriş yaparken sadece şifrenizi girmeniz ile yetinmeyen bir sistemdir. Ek olarak tek kullanımlık 6 haneli kodlar girmeniz gerekir. Bu da belli başlı uygulamalar ile yapılabilir.

2FA uygulamarı aktifse korsanlar şifrenizi bilseler dahi ellerinde kod olmadan giriş yapamazlar. Elbette bypass yöntemleri var ancak genel olarak düz şifre kullanmaktan daha etkili bir sistemdir

Benimde bugün ele aldığımaçık kaynak kodlu özgür yazılım olan Ente Auth yazılımını inceleyeceğiz.

image

Ente, açık kaynak kodlu özgür bir yazılım kümesidir. Kümesidir diyorum çünkü Ente'nin birçok yazılımı bulunuyor. Bizim ele alacağımız yazılım ise Ente Auth.

Ente Auth gayet şık tasarlanmış modern bir arayüze sahip bir yazılımdır.Kullanmak için hesap oluşturmanız gereklidir

image

Uygulama içinden ekran görüntüsü alamayacağımız için stok resimlerden eklemek zorunda kaldım.

Uygulama kullanımını maalesef ekran görüntüsü alamadığım için detaylandıramıyorum. Ancak fotoğraflardan yola çıkarak kafanızda bir fikir oluşturabilirsiniz.

image

Dostlar Google, Microsoft gibi dev firmalarında alternatif yazılımları bulunuyor ancak şöyle bir durum var:

İleride bu uygulamalar kapanırsa bir daha hesaplarınıza kod alamadığınız için erişim sağlayamazsınız.

Nede mi Ente Auth? Çünkü bu uygulama ileride kapansa bile binlerce geliştiriciden birileri çıkıp yeniden bu uygulamayı aykalandırabilir. Bu uygulama açık kaynak kodlu olduğundan bu uygulamanın piyasadan kalkması olasılıksız

3 Solutions

Accepted Solutions
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Abii illk

Elimize sağlık hocam iyi iş çıkardık

View solution in context

Solution
Alpointernet
Expert Level 2
Diğer
Bu uygulamayı bi ara görmüştüm, ama 2fa gibi önemli bir şey için ne kadar güveneceğimden emin olamamıştım. Müsait olunca deneyeceğim post için teşekkürler.

View solution in context

0 Likes
Solution
Diğer
Manuel şifre eklemen lazım sorma Manuel şifreye giriyorsun sorna microsoft gibi bir hesap ekliyorsun ve iki adımlık doğrulama çıkıyor

(Pass uygulamasında güvenlik ilkesi nedeniyle fotoğraf çekemiyorum)

Zaten samsungun uygulaması bütün güvenlik uygulamalarından daha güvenlidir çünkü knox tabanlı ve heryerde eşitleniyor

View solution in context

0 Likes
25 Comments
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Abii illk

Elimize sağlık hocam iyi iş çıkardık
Anonymous
Not applicable
Diğer
Önemli bir konuya değindik hocam. Umarım farkındalık yaratır🙏🏻
Anonymous
Not applicable
Diğer
ben de acigim is birligine 😂 mesela bi fotoğraf yarışmasında juri olabilir ornek 😂😂😂
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bilemedim ki şimdi 😅
Diğer
tebrikler,basarılarınızın devamını diliyorum🥰🥰🥰🙏
Anonymous
Not applicable
Diğer
Teşekkür ederim hocam
Solution
Alpointernet
Expert Level 2
Diğer
Bu uygulamayı bi ara görmüştüm, ama 2fa gibi önemli bir şey için ne kadar güveneceğimden emin olamamıştım. Müsait olunca deneyeceğim post için teşekkürler.
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Kesinlikle deneyin hocam
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
elinize emeğinize sağlık beyler 😊👍