cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

HARD RESET / SIFIRLAMA

(Topic created on: 02-16-2025 07:32 PM)
27 Views
Phileas_Fogg
Active Level 6
Options
Diğer

Telefonu sürekli sıfırlamak bildiğimiz kadar iyi birşey değil ! 

Telefonu sürekli olarak hard reset yapmak, cihazınıza doğrudan zarar vermeyebilir, ancak uzun vadede bazı olumsuz etkileri olabilir. Her hard reset işlemi, cihazın işletim sistemi ve tüm verilerinin silinmesine yol açar. Bu işlemin birkaç olumsuz etkisi olabilir:

1. Veri Kaybı: Hard reset sonrası telefonunuzdaki tüm veriler silinir. Bu, önemli dosyalarınızın kaybolmasına yol açabilir.

2. Yazılım Sorunları: Sürekli hard reset yapmak, telefonun işletim sistemine zarar verebilir ve zamanla sistem hatalarına yol açabilir. Bu, telefonun stabilitesini bozabilir.

3. Donanım Aşırı Kullanımı: Her hard reset işlemi, telefonun donanımını belirli bir süre çalıştırarak ısınmasına neden olabilir. Bu sürekli yapılırsa, donanımın aşırı ısınması sonucu bazı bileşenlerin ömrü kısalabilir.

Hard reset genellikle telefonun düzgün çalışmadığı veya ciddi bir yazılım sorunu olduğunda kullanılır. Eğer bu işlemi sürekli yapıyorsanız, sorun büyük ihtimalle başka bir yerden kaynaklanıyordur ve daha kalıcı çözümler aramanız gerekebilir.

Bu postu neden paylaştım ;

Sürekli olarak telefonumu sıfırlıyorum, cihazda birşey olsun veya olmasın sadece titizlik mi desem delilik mi bilemedim😄
Şu bir gerçek 2 haftada bir yada 1 haftada bir kesinlikle sıfırlıyordum amaCHAT GPT ye sordum, Google da sordum ve sonuç;
Gerekli olmadığı taktirde cihaz sıfırlamak, cihaza zarar verebilir. 

Bu postu paylaşmamım ikinci nedeni ;

Aynı soruyuMEMBERS üzerinden arkadaşlara da sordum ve çoğu kişinin verdiği cevap ;

" Cihaz sıfırlamanın cihaza faydası olur, zararı olmaz " 

Lafın özü " gerektiğinde " sıfırlamak cihaz sağlığı için daha iyidir.

Haa son olarak bilmeden, bir yerlere sormadan, okumadan, asılsız bir şekilde " bu olur, bu şöyle, bunun faydası olur, zararı olur vs. kesin hüküm vermeden detaylıca inceleyip öyle önerelim.

DÜZENLEME !!!
Members üyeleri ile bu durumu aşağıda tartıştık. 
Doğrular yorumlarda mevcuttur. 
🙂

14 Comments
isimsiz-
Active Level 10
Diğer
Yalandan ibaret sen telefonu ayda 3 kere hard reset çekersen tabi bozulur onun haricinde bozulurmuş bilmem neymiş tamamen fıs
Phileas_Fogg
Active Level 6
Diğer
O zaman ben sıfırlamaya gidiyorum 🫡😄😂
isimsiz-
Active Level 10
Diğer
😃
Gürkan_Krt
Active Level 7
Diğer
Konu ile Zerre alakan yok o yüzden kaynağın sacmaladiginin bile farkında değilsin. Veri kaybı demiş amaç zaten verileri silmek , işletim sistemi zararları demiş zaten cihazda kayıtlı olarak gelen işletim sistemini root gibi özel iznler olmadan istesende bozamazsin. Aşırı kullanım yazmış emin ol pubg yi bir saat oynadığında da aynı kaynak ve ısı değerlerine ulaşırsın.... Tek ama tek oluşabilecek sorun cihazı resetlerken müdahale edilmesi ile ortaya çıkar. Cihazi kapatmaya zorlama pili çıkarma vs. Onda da çözüm pc ye bağlayarak orjinal rom u yeniden yukleme ile çözülür. Internetten gezen yarım yamalak bilgileri toplayarak bir sonuca varıyor bu yapay zekalar. Senin mantığına göre dünya da tamamen dolu bir sarap kadehi olamaz çünkü yapay zeka böyle bir görsel oluşturamiyor. Format reset vs bunlar cihaza zarar vermez harddisk gibi eski teknolojilerde harddiskin çalışma prensibi gereği bazı problemlere yol açma ihtimalleri vardı ama onda bile yeniden kurulum ile çözülurdu.
Phileas_Fogg
Active Level 6
Diğer
Yorumunuz için teşekkür ederim. Malum bu tarz bilgileri kitapta, belgelerde bulamadığımız için mecburen Yapay Zeka + Google a soruyoruz. Ki buralardan gelecek olan cevaplarında doğruluğunu hiç düşünmeden kabul ediyoruz. Öyle bir algı olmuşmuş desek daha doğru olur. Ama madem olumsuz bir şey olmayacaksa içim rahat 🙂. O zaman gönül rahatlığı istediğim vakit sıfırlayabilirim. Bu arada dolu bir şarap kadehi örneğini izlemiştim, hak veriyorum 👌🏼
0 Likes