cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Genel olarak güncellemeleri yapıp yapmamak hakkında?

(Topic created on: 04-26-2025 10:19 AM)
175 Views
GLX120
Active Level 9
Options
Diğer

Merhabalar birkaç sorum olacak

Şuan günümüzde Samsung telefon ve tabletler hakkında minimum 4 maksimum 7 sene android ve one ui güncelleme garantisi var yani 7 sene güncelleme alacak olan s25 serisi android 22'ye kadar alacak ama genel olarak androidde gelen güncellemeler her sene cihaza daha da yük bindirerek bir süre sonra sistemi ağırlaştırıyor.
Peki aslında birçok kişi bu güncellemelerin planlı eskitmenin bir parçası olduğunu ve her güncellemenin cihazın performansını düşürdüğünü söylüyor.
Daha öncesinde aldığı cihazı ilk günki yazılımıyla kullanan hiç güncelleme yapmayanlar cihazlarında performans kaybı yaşadı mı veya güncelleme yapan aynı model farklı bir cihazla karşılaştırıp güncellemelerin faydalı olup olmadığını karşılaştırdılar mı?
Güncellemeler her sene telefonu daha da ağırlaştırıyor her sene 1 önceki senin yazılımının üzerine ekleniyor peki diğer sorum bu güncellemeleri bekletip mesela one ui 6 ve android 14 olan bir telefonu android 17 çıkana kadar güncellemezsek aradaki diğer güncellemeleri yüklemeden direkt son güncellemeyi kursak bu şekilde ağırlaşma olmaz diye düşünüyorum yoksa aradaki güncellemeleri yapmak zorunlu mu?

15 Comments
kHell
Active Level 9
Diğer
eğer oneui7 yeterince akıcı olursa oneui8e güncellemeyi düşünmüyorum ben şahsen. Ama oneui6nin cihazımda (a35) çok kötü çalıştığını düşünüyorum bu nedenle bu sürümden memnun değilim
GLX120
Active Level 9
Diğer
Bende one ui 7 nin akıcı ve güzel bir güncelleme olduğunu düşünüyorum ama yine herkes ikiye bölünmüş durumda kimisi çok beğendi batarya süresi arayüz vs iyileşti diyor kimisi de hâlâ kötü düzeltilmemiş çok bug var vs diyor.
kHell
Active Level 9
Diğer
yani şimdi şöyle bir şey var; Hata var, hata var. Açıkçası bugün birisi bir şey paylaşmış derde bak dedim ben şahsen, öyle bir şey kimsenin umrunda olmaz adam takılmış. Onun gibiler günceller muhtemelen, ama şu an aşağı yukarı bize oneui7nin lanse edildiği akıcılık seviyesi a35 cihazımda da sağlanırsa ben gayet memnun kalır ve güncellemeye gerek duymam. Ama bir sürü sorun hata falan olursa tabi bir sonraki güncellemeyi beklerim. Bakalım A serisinde nasıl bir performans sunacak, umarım memnun eder.
GLX120
Active Level 9
Diğer
Umarım güzel bir güncelleme olur ama one ui 6 da kalan birçok cihaz var yani güncelleme almayacak olan bence one ui 6'yı alan her cihazın 7'yi de alması gerekir.
0 Likes
kHell
Active Level 9
Diğer
oooooo, hocam sen bayağı zor bir şey istiyorsun. a50ler falan nasıl oneui7 alsın imkan yok. Çok eski cihazlar için oneui7yi düzenlemeye uğraşmak zaten bir zaman, bir de stabil hale getirmek boş uğraş. S serisinde s21e kadar veriyorlar bence gayet iyi bir şey bu
0 Likes
GLX120
Active Level 9
Diğer
Hayır a50 den bahsetmiyorum ki zaten ui 6 yı almadı benim kastettiğim mesela a32 gibi ya da tab s7 fe onlar 6 yı aldı ama 7'yi almayacak, yoksa android 11 de kalan cihaz zaten 15 i almasın
0 Likes
kHell
Active Level 9
Diğer
a32nin almaması bence normal aga 4 yıllık bir orta segment cihaz. tab s7 fe almayacak mı bilmiyorum ama düz tab s7ler alacak mı? Bazı tab 6litelar bilr alcak diye biliyorum s7fe alır gibi sanki ya
0 Likes
GLX120
Active Level 9
Diğer
Hayır s7 serisi ve s7 fe almayacak ondan bahsediyorum zaten tab 6 lite'ın 2024 versiyonu alır muhtemelen
0 Likes
enineboyuna06
Expert Level 5
Diğer
Bence planlı eskitme teorisi çok doğru değil. Biraz psikolojik etkisi de olabiliyor. Bir de zamanla biriken sistem artıklarını wipe cache ya da fabrika ayarlarına sıfırla yaparak temizlemek gerekebiliyor. Üreticiler de sürekli güncelleme desteğini artırıyor. Avrupa Birliği daha geçen 5 yıl güncelleme gereksinimi zorunluluğu getirdi. Performans düşse bile telefonumuzun güvenliği ve bu garantiden faydalanmak için yapılması gerektiğini düşünüyorum. Aslında eski güvenlik güncellemesi almayan telefonları günlük hayatta olabildiğince kullanmamak gerekiyor banka vb. işlerde ama ülkemizdeki durum malum :(