cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Gelin beraber ilk Galaxy telefonu tanıyalım - ! [Kılavuz]

(Topic created on: a month ago)
200 Views
anusername
Expert Level 5
Options
Diğer
Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugün akıllı telefon sektörünün bir numarası konumunda. Ancak şirket, buraya hiç kolay gelmedi. Öyle ki Samsung'un Android telefon serüveni, bundan tam 15 yıl önce başladı. Nisan 2009'da bir lansman gerçekleştiren ve bu lansmanda "i7500 Galaxy" isimli telefonunu duyuran şirket, Android dünyasına resmen giriş yapmış oldu.

image
İlk Galaxy telefon 

Samsung i7500, bazı ülkelerde Samsung Galaxy, olarak bilinen ve Samsung tarafında açık kaynak işletim sistemi Android'i kullanan ilk mobil telefonu. İlk kez 27 Nisan 2009 tarihinde piyasaya sunulmuştur. Cihaz Android 1.0 ve Android 1.1 sürümü almadı, ilk önce Android Cupcake (Android 1.5), daha sonra Android Donut (Android 1.6) sürümü aldı.

Peki Samsung'un ilk Android telefonu "i7500 Galaxy", hangi özelliklere sahipti? Gelin hep birlikte, sizi 15 yıl öncesine götürelim.

• İşlemci: MSM7200A | 128MB RAM

• Ekran: 3.2" | 320x480 piksel

• Kamera: 5MP | Video kaydedici

• Pil: 1500 mAh

• Depolama: 8GB depolama, microSD kart yuvası

• Ağırlık & Kalınlık: 116.7g, 11.9mm kalınlık

image

Kaynaklar: Wikipedia, Webtekno, Techopat
16 Comments
Anonymous
Not applicable
Diğer
Konu çok güzel olmuş eline emeğine sağlık kardeşim 👍 😊 🙏
anusername
Expert Level 5
Diğer
Target blank yazıyordu gördüğüm anda düzelttim çok özür dilerim. 😅 bi de link değil onlar linkli yazıları zaten postu paylaşmadan önce sildim wikipediadan aldığım paragrafts çok linkli yazı vardı ondan target blanklı yazıyı farkedemedim mavilileri düzelteceğim diye
Anonymous
Not applicable
Diğer
Yorumlarımı siliyorum şimdi merak etme gönderini kirletmek istemem

Teşekkür ederim bu arada önem verdiğin için 🙏 😊
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
😅1731237128951.jpg
Anonymous
Not applicable
Diğer
Aceleyle açmış sanırım konuyu ondan dolayı yoksa düzeltir şimdi 😊
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
Öyle gözüküyor. 😊
anusername
Expert Level 5
Diğer
Aktif değildim telefon şarjdaydı kusuruma bakma. Görünebilir bir renk yaptım
DENỊZ
Expert Level 5
Diğer
Yok Önemli değil Verdacığım olur öyle şeyler, 😊 Özelliklerini biliyorum.
anusername
Expert Level 5
Diğer
Direk karanlık modda idim rengine bakmadım postu düzeltmekle uğramıştım hiç yazı renginin beyaz olduğu aklımın ucundan geçmemişti sonra telefonu şarja taktım senin deyişinle fârk ettim kusuruma bakma 😅 mavi yaptım görünebilir oldu en azından her iki modda da.