cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Gece şarja takanlar için bir "Rutin" 🔋

(Topic created on: a month ago)
159 Views
kereewm
Expert Level 1
Options
Diğer

Geceleri telefonlarını şarja takıp sabaha kadar şarjda bekleten arkadaşlar için batarya sağlığını da olumlu yönde etkileyen bir rutin oluşturdum.

Bu rutin:
Geceleri telefonu sabaha kadar şarjda bırakacağınız zaman devreye girer ve hızlı şarjı devre dışı bırakır. Telefon yavaş şarj alır. Yavaş şarj alan bataryaların eskime hızı yavaşlar. Hızlı şarj özellikle de süper hızlı şarjları sürekli kullanmak bataryanın eskime hızını arttırır. Bu rutini deneyin. Sabah olduğunda ise tekrardan eski haline döner. Böylece gün içinde yine süper hızlı şarjı ya da hızlı şarjı otomatik olarak devreye sokar. Kısacası bu yavaş şarj işlemi sadece siz gece telefonu şarja bıraktığınızda devreye girerek bataryanızı korumanızda yardımcı olur. Dilerseniz gece şarjının süre zarfını kendi yatıp kalkma zamanınıza göre değiştirebilirsiniz.

Not(!) : Eğer gece hızlı bir şekilde şarj almasını istiyorsanız rutini devredışı bırakmanız yeterli olacaktır 

Rutin linki:

TEŞEKKÜRLER 😊
1 Comment
kereewm
Expert Level 1
Diğer
Benim yaptığım rutin senin anlattığın ile aynı mı hocam??. Hızlı şarjdan bahsediyorum. Hızlı şarj pilin eskime hızını olumsuz etkiler. Bu durumun önüne bir nebze geçmek için bu rutini oluşturdum
0 Likes