cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Galaxy Expert RAW Uygulaması ile Profesyonel Fotoğrafçılık 🤩

(Topic created on: 11-05-2023 09:32 AM)
633 Views
ATC_Closed
Expert Level 2
Options
Diğer

Expert RAW; yüksek kaliteli HDR (Yüksek Dinamik Aralık) fotoğraflar çekebilmeniz ve bunları daha ayrıntılı bir şekilde düzenleyebilmeniz için profesyonel olarak filme alınıp düzenlenebilen RAW dosyaları sağlayan, Samsung Galaxy'e yönelik yenilikçi bir kamera uygulamasıdır.

image

Lütfen unutmayın:

• Expert RAW uygulaması Galaxy Store'dan indirilebilir.
  • Bu özellik, Galaxy S20 veya sonraki modellerde bulunmaktadır.
  • Astrofotoğraf ve çoklu pozlama modları; S23 serisi, S22 serisi (T OS) cihazlarında desteklenir.

Expert RAW ile çekim yapılırken hem JPEG hem de RAW (Doğrusal DNG 16 bit) dosyaları kaydedilir. Dosya boyutundan tasarruf etmek için fotoğrafların sıkıştırıldığı JPEG'den farklı olarak RAW dosyaları; kamera sensöründen gelen orijinal sıkıştırılmamış görüntü verilerini koruyarak sonucu, sonradan düzenleme uygulamasında daha ayrıntılı olarak düzenleyebilmenize imkan sağlar.

Ayrıca ISO, deklanşör hızı, beyaz dengesi, pozlama ve odak gibi kamera ayarlarının doğrudan kontrolünü alarak daha profesyonel çekimler yapmak mümkün.

Lütfen unutmayın: Art arda 10'dan fazla çekim yapılırken, yüksek çözünürlüklü görüntü işleme nedeniyle çekimler arasındaki süre daha uzun olabilir.

Ayrıca, "Özel fotoğraf seçenekleri" özelliğinin etkinleştirilmesi; astrofotoğraf çekimi yapmak ve çoklu pozlama özelliği için S23 ve S22'nin (T OS) Expert RAW uygulamasında bir Labs işlevi sağlar.

Lütfen unutmayın: Özel fotoğraf seçenekleri yalnızca 12 MP çözünürlük için ayar yapıldığında etkinleşir.

Çekim önizleme ekranında astrofotoğraf ve çoklu pozlama seçeneklerini ekleme

image

Adım 1.Expert RAW uygulamasını açın.

image

Adım 2. Ayarlar simgesine dokunun.

image

Adım 3. "Özel fotoğraf seçenekleri"ni etkinleştirin.
  • Astrofotoğraf çekme

Astrofotoğraf modunu seçip odak, beyaz dengesi ve pozlama süresi ayarlarını yaparak gece gökyüzünü ve gök cisimlerini çekin. Gökyüzü Kılavuzu seçeneğini belirlerseniz bir takımyıldız kılavuzu görüntülenir.

image

Adım 1.Expert RAW uygulamasını açın.

image

Adım 2.Astrofotoğraf modu simgesine dokunun.

image

Adım 3. Gökyüzü kılavuzunu seçmek için dokunun ve çekim süresini ayarlayın.

image

Adım 4. Çekmek için dokunun.
  • Çoklu pozlama fotoğrafları çekme

Çoklu pozlama, tek bir fotoğraf çekerken farklı görüntüleri birden fazla pozla toplayıp tek bir görüntüde birleştirmek anlamına gelir. Sürekli çekim modunu seçerseniz düzenli aralıklarla sürekli, manueli seçerseniz istediğiniz zaman tek tek fotoğraf çekebilirsiniz. Çekim tercihlerinizi karşılamak üzere modlar, kombinasyon halinde de seçilebilir.

image

Adım 1. Expert RAW uygulamasını açın.

image

Adım 2. Çoklu pozlama modu simgesine dokunun.

image

Adım 3. Deklanşör, Kaplama ve Pozlamaları ayarlamak için dokunun.

image

Adım 4. Çekmek için dokunun.

Teşekkürler

Daha Fazlası İçin Takip Edin:ATÇ_NW 

Samsung resmi sitesinden alınmıştır.
4 Comments
OğuzMumci
Expert Level 4
Diğer
Gonderinin ilk halini ben yayınlamıştım 🤦‍♂️🤦‍♂️

Expert RAW nedir 👇

https://r2.community.samsung.com/t5/Diğer/Expert-Raw-hakkında-genel-bakış/td-p/14097631?src=ShareByU...

ATC_Closed
Expert Level 2
Diğer
Ben birisine ne olduğunu anlatmak için yayınladım 🤣. Yoksa yayınlamazdım.
OğuzMumci
Expert Level 4
Diğer
🤣 🤣 tamamdır 🫡🫡
XdaDevelopers
Expert Level 5
Diğer
Expert raw bizim sayemizde xdaforum talep istekleri doğrultusunda geldi galaxye...

2015de galaxy s6 da raw dönemi başlamıştı..fakat raw çekimi galeri görüntüleyemiyor farklı bir klasör içerisine dng olarak kaydediyordu.
Bir çok A serisine raw formatın etkinlestirilmesini için çok talep iletildi...Bir çok amiral cihaz kullanıcıları günümüze kadar raw formatı bilmiyordu ve nasıl kullanılacağı vb.
2020 memberse girince buraya ilk raw formattan üretilmis jpeg fotoğrafı ben yüklenmiştim.
Raw formatı nedir onun tanımını ben yapmıştım eski profil nicki ile...
Uzun aradan sonra talepler doğrultusunda raw fotoğrafı için Expert raw geliştirildi...Expert raw uygulama bi kaç codeleri xda aittir...
Li global adminstari bizzat expert raw gelişimine destekte bulunmuştur.

Fakat halen adobe lightroom kadar gelistirilemedi...halen raw dosyaları gelişmiş ileri düzey kullanıcılar lightroom ile işliyor expert raw dahada geliştirilmesi gereklidir