Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
05-24-2024 01:16 AM in
Diğer
Fuchsia, Google tarafından geliştirilen ve Android'in yerini alması hedeflenen Linux tabanlı yeni bir mobil işletim sistemiydi. Hatta zamanında " Cihazlara gizlice yüklendi " isminde haberlerle de karşılaşmıştık.
Haberin içeriği çok kısa bir şekilde özetleyecek olursam:
Yüklediğini kullanıcılar farketmedi çünkü tasarımı Android ile aynıydı. Cihaz hakkında kısmında anlaşılıyordu
Fuchsia; Google'ın kendi tanımıyla Android ile ChromeOS'in birleşimi bir sistemdi. Bence önü gayet açık ancak pekte haber yapılmayan, Google'ın gizlice geliştirdiği bir projeydi. Google'ın ise bu projeyle ne yapacağı belirsizdi ve Google'a göre zaten bir geleceği olmayan sistemdi
Peki
Fuchsia OS'e Ne Oldu?
Fuchsia OS daha tam çıkışını yapmamışken geçtiğimiz yılda Google tarafından yaklaşık %20'lik geliştirici ekibin işten çıkarılmasıyla büyük oranda bir kesinti yaşandı.
2022 yılında, yani ekip dağıldı haberinin 1 yıl öncesinde ise Google, bir ajansa " Fuchsia ne son kullanıcı ne de geliştiriciler için yazıldı " gibi bir ifade kullanıldı. Yani Fuchsia'nın ne için geliştirildiği bile belirsizdi.
Fuchsia Bence Başarısız Oldu
Fuchsia beni cezbeden bir duyuruydu. Ancak görünüşe göre başarılı olamadı. Google zaten bu projeyi 2 3 yılda bir konu açarak konuşuyordu. Aktif bir gelişim günlüğü yoktu. Ve Fuchsia bence daha serüvenine başlamadan veda etti
6 Comments

Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-24-2024 08:01 AM in
Diğer
Google'ın kafası karışık gibi hocam

Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-24-2024 11:40 AM in
Diğer
Android yazılımlarını çalıştırıyordu sanırım Fuchsia. Aslında başarılı olabilirdi. Ne de olsa Lineage OS gibi onlarca Android alternatifi var. Fuchsia yeni bir devir başlatabilirdi
rcparda
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-24-2024 11:40 AM in
Diğer
Androidin temeli linux çekirdeğine dayanıyor. Açık kaynak kodlu olduğu içinde dileyen herkes kullanabilir androidi google sadece servisleri üzerinde söz sahibi. Fuchsia os u sıfırdan zircon çekirdeğinden sıfırdan linux tabanı olmadan inşa ediyordu. Bu ne demekti google işletim sisteminin tek sahibi olacak ve ücretini üreticilerden isteyecekti. Ama samsung buna karşı çıkınca proje yavaşladı. Samsung microsoft ile androide devam eder microsoft hizmetlerini kullanırım deyince google geri adım atmak zorunda kaldı. Ama geliştirme süreci devam ediyor hala. Belki bir gün ortaya çıkar. Ama samsung ve diğer firmalarıda karşısına almaya cesaret edemez. Belki ileride.

Anonymous
Not applicable
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-24-2024 11:45 AM in
Diğer
Açıklayıcı oldu hocam teşekkür ederim. Google Fuchsia'yı her zaman kapalı kapılar arkasından geliştirdi. Ne olup bittiğini belki yılda 1 2 kez bize açıklıyorlardı. Şimdi ise ben projeyi bitirdiklerinden yanayım hala
rcparda
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-24-2024 11:54 AM in
Diğer
Bitirmediklerini söylüyorlar ama sıfırdan bir işletimi yapmak çok zor. Microsoft unix ve linux dışında son kullanıcı için bir os yok. Samsung bir ara bada os yapıyordu olmadı. Nokia meamo os ile uğraştı yapamadı. Win11 in kod sayısı sanırsam 75 milyon civarındaydı. Yani burdan düşünün ne kadar zor olduğunu
rcparda
Active Level 7
Options
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
05-24-2024 12:05 PM in
Diğer
Harmony os next ile tamamen androidden elini eteğini çekiyor huawei. Kötü komşu ev sahibi yapar derler 😅