RecepF
Expert Level 5
Options
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
Sammobile ekibide Snapdragon dedi
Son birkaç yıl Samsung'un çip yapım ekibi için iyi geçmedi. Samsung'un amiral gemisi Exynos yongaları ilk olarak 2018'de Exynos 9810'u çalıştıran Galaxy S9 serisi çıktığında endişe belirtileri göstermeye başladı. Exynos 9810, o yılın en üst düzey Snapdragon yongasından daha güçlüydü, ancak Samsung işleri yeterince optimize edemedi. çünkü güç tüketimi söz konusuydu.
Galaxy S10'un Exynos 9820'si daha iyiydi, ancak Samsung rekabetin gerisinde kaldı ve herkes 7nm'ye geçtiğinde 8nm üretim sürecini kullandı; bu, şirketin yalnızca altı ay sonra Galaxy Note 10'un Exynos 9825'i ile düzelttiği bir şey.
Ve sonra Exynos 990 geldi. Exynos 990 o kadar kötüydü ki Samsung , Exynos 990'ın halefi ile alay etmeye başladığında daha iyisini yapmaya yemin etti . Ancak bu yılki Galaxy S21 serisine güç veren Exynos 2100'ün ciddi bir sorunu olmasa da birçok önemli parametrede ABD gibi pazarlarda Galaxy S21 akıllı telefonlarda aldığınız Snapdragon 888'in gerisinde kalmayı başarıyor .
Bir kez ısırıldı, iki kez utangaç ve artık Samsung'un işleri doğru yapmasına güvenmiyorum
Şimdi Samsung, şirketin AMD GPU'ya sahip ilk yongası olacak Exynos 2200 ile herkesi cezbediyor.
Karşılaştırmalar ve söylentiler, 2200'ün grafik performansında önemli bir artış göstermesiyle heyecan verici bir tablo çizdi . AMD GPU, bugünlerde masaüstü GPU'larında yaygın olan ışın izleme ve değişken oranlı gölgeleme gibi modern özellikler için de destek getirecek.
Ama Stephen King'in dediği gibi, beni iki kez kandırın, beni utandırın, beni üç kez kandırın, ikimizi de utandırın. Şimdiye kadar Samsung'a olan güvenimi her şeyi doğru yapmak için kaybettim. Exynos 2200 kağıt üzerinde kulağa hoş geliyor, ancak daha önce gelen çipler de öyle. Yalnızca Samsung, uygulamayı doğru bir şekilde elde edemedi ve Qualcomm tarafından her seferinde dövüldü, bu da amiral gemilerinin Snapdragon sürümlerini daha çekici hale getirdi.
Demek istediğim, bu noktada Samsung'un Galaxy S amiral gemilerinin Snapdragon çeşitlerini daha fazla bölgeye getirmeye başlamasını diliyorum. Küresel çip sıkıntısı nedeniyle sona erebilecek söylentiler var ve parmaklarımı çapraz tutacağım. Exynos 2200'ün harika, çok iyi olmayan veya başka bir yanlış adım olup olmadığı artık umurumda değil bana Galaxy S22'nin Snapdragon 898 sürümünü verin, mutlu bir kampçı olayım.
Kaynak: Sammobile Türkçe Çeviri
0 Comments