cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Exynos 2400 vs MediaTek Dimensity 9300

(Topic created on: 11-02-2024 12:56 PM)
450 Views
YağızA255G
Active Level 7
Options
Diğer

Exynos 2400 ve MediaTek Dimensity 9300, Samsung ve MediaTek’in amiral gemisi akıllı telefonlar için geliştirdiği son teknoloji çiplerdir. Bu iki yonga seti, yüksek performans, verimlilik ve grafik gücü açısından karşılaştırıldığında dikkat çekici özelliklere sahip.

CPU ve Performans
Exynos 2400, 10 çekirdekli bir yapı sunuyor: 1+2+3+4 şeklinde bir düzenlemede 1 adet yüksek performanslı Cortex-X4 çekirdeği, 2 adet Cortex-A720, 3 adet Cortex-A720 ve 4 adet verimlilik odaklı Cortex-A520 çekirdeği var. Dimensity 9300 ise 4 adet Cortex-X4 ve 4 adet Cortex-A720 çekirdeği ile geliyor. MediaTek’in bu agresif tasarımı, çoklu çekirdek performansında güçlü bir etki yaratıyor.

Grafik Performansı
Exynos 2400, Samsung’un AMD ile iş birliği sonucu geliştirdiği Xclipse 940 GPU’ya sahip. Bu GPU, ray tracing gibi özellikleri destekleyerek grafik gücünde ciddi bir avantaj sağlıyor. Dimensity 9300 ise Immortalis-G720 grafik birimi ile güçlü bir oyun performansı ve grafik işleme sağlıyor ancak ray tracing desteği Exynos’a göre daha sınırlı.

Verimlilik ve Isı Yönetimi
MediaTek Dimensity 9300, daha küçük6 çekirdek sayısına rağmen yüksek performans sunduğu için ısı yönetimi açısından daha etkili olabilir. Exynos 2400 ise çekirdek sayısının fazla olması nedeniyle yoğun yük altında daha fazla güç tüketebilir.

Yapay Zeka ve Diğer Özellikler
Her iki çipset de gelişmiş yapay zeka (AI) yetenekleri ile donatılmış. Exynos 2400, Samsung’un yeni nesil AI işlemcisiyle öne çıkarken, Dimensity 9300’de MediaTek’in AI destekli görüntü işleme teknolojileri dikkat çekiyor.

Genel Değerlendirme
Çoklu çekirdek performansında Dimensity 9300 bir adım önde, ancak grafik gücü ve oyun performansı açısından Exynos 2400 ray tracing desteğiyle avantaj sağlıyor. Tüm bu faktörleri göz önünde bulundurduğumuzda, kullanım amacına göre her iki işlemci de farklı avantajlar sunuyor. Ancak genel performans açısından MediaTek Dimensity 9300 öne çıkıyor diyebiliriz.
14 Comments
s24fe
Expert Level 1
Diğer
2400E kullanıyorum.Performans çok iyi ve ısınma yok kullanımda.Exynos düzelmiş
0 Likes
YağızA255G
Active Level 7
Diğer
Bizim işlemciler ısınıyor, en azından kışın doğal gaz parası vermeyiz
Diğer
1280 sorunlu diyorlar doğru mu cihaz ısınıyor mu (bi ara a25 düşünüyordum)
s24fe
Expert Level 1
Diğer
Tab S9 FE'de aynı işlemciyi kullanıyorum,Oyun oynamadıkça,ağır iş (edit vs) yapmadıkça ısınmıyor.Performansı bence gayet güzel ondan da memnunum
Diğer
Tab s9 fe 1380 kullanıyor 1280 değil (hızlı yazdığım için yyanlış yazmışım)1730548877699.jpg
s24fe
Expert Level 1
Diğer
Upppsss😊
YağızA255G
Active Level 7
Diğer
Sorunlu değil gibi ama ısınıyor
0 Likes
Diğer
Max kaç dereceye çıktı aşırı bi ısınma var mı
0 Likes
YağızA255G
Active Level 7
Diğer
Oyundan örnek vereyim car parking yükledim denemeye cihaz baya ısındı oyun panelinde de sıcaklık iyi diyor anlamadım, normal kullanımda biraz ısınıyor oda sorun etmiyor ama Instagramda yine birazcık ısınıyor
0 Likes