cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

En Kötü Tarayıcı: Kiwi Browser

(Topic created on: 06-10-2024 08:33 PM)
1205 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Bu yazılım mobilde bilindik bir tarayıcı. Chromium tabanlı ve Açık Kaynak kodlu olduğu iddia edilen bir yazılım. Diğer Chromium tarayıcılardan ayıran özelliği ise eklentileri destekliyor olması. Bu vaatler kulağa çok hoş geliyor değil mi? Peki gerçekten öyle mi?

Kiwi Browser

4 Nisan 2018 yılında Geometry OU tarafından yayınlanan ve geliştirilen mobil Chromium tabanlı bir tarayıcıdır.

Chromium, Google tarafından geliştirilen özgür yazılımdır. Piyasadaki birçok tarayıcı Chromium tabanlıdır. Opera, Google Chrome, Brave, Microsoft Edge vb.

Chromium tabanlı mobil tarayıcılar tarayıcı eklentilerini desteklemez. Örneğin benim için olmazsa olmaz Dark Reader eklentisi mobilde kullanılamıyor. 

Kiwi Browser ise mobil tarayıcınıza eklenti desteği sunan bir Chromium tabanlı tarayıcı olarak kendini tanıtıyor. Bitmedi! Bu tarayıcı açık kaynak kodlu! Ya da geliştiricisi bunu iddia ediyor...

Kiwi Bir Sahtekar!

Ben bir yazılımcıyım dostlarım. Kodlarımı paylaşmak için her yazılımının yaptığı gibi GitHub platformunu kullanırım.

Kiwi geliştiricisi de öyle yapmış. Gelin repoyu inceleyelim:

image

Gördüğünüz gibi en son yayınlama 2021 yılında yapılmış. Aradan neredeyse 3 yıl geçmiş. Bir de Play Store'a bakalım

image

O da ne? 24 Nisan 2024 tarihinde bir güncelleme almış. Bu tarayıcı hani açık kaynak kodluydu?

Açık kaynak yazılımlar en son değişikliği halka açık paylaşmak zorundadır. Bu arkadaş ise en son 2021 yılında halka açık kodlar paylaşmış.

Her neyse hadi kodları göz ardı edelim

Eklentiler Bozuk

Kiwi tam anlamıyla eklenti desteği sağlamıyor. En popüler eklentiler bile desteklenmiyor. Bu tarayıcının amacı zaten eklenti desteklemekti.

Ayrıca bu tarayıcıyı zaten tek bir geliştiriyor. İçeriğinde reklamlar bulunuyor.

Kullanıcı sözleşmesini ve Gizlilik politikasına erişmek ise tam bir çile!

Bu tarayıcı artık ne yapıyorsa önemli makalelerini bile saklıyor. Reklamları gelir için kullanamadıklarını söylüyor ancak tersine mühendislik yaparak kodlarını inceledim ve

Bu tarayıcının arka planı bir bataklıktan ibaret

Resmen yazdığınız her harf herkesle paylaşılıyor. Daha doğrusu satılıyor. 

Bu tarayıcı oldukça rahatsız edici. Bilmiyorum aranızda kullanan var mı? Ancak varsa bile sizlere tavsiyem kesinlikle Firefox veya normal bir Chromium tabanlı tarayıcı 

5 Solutions

Accepted Solutions
Solution
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Bilgi için teşekkürler ben chrome kullanıyorum

View solution in context

0 Likes
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
eline sağlık 😊👍

View solution in context

0 Likes
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık. Gerçekten önemli bir konuya değişmişsin, bunu kullanmayı ciddi ciddi düşünmüştüm bir ara. Ancak bu durumu Bende farkettim ve direkt uzak durdum. Ardından Microsoft edge kullanmaya başladım

View solution in context

Solution
Rappa
Active Level 6
Diğer
samsung int nası

View solution in context

0 Likes
Solution
dromioA25_5G
Active Level 7
Diğer
ben kullanıyorum gayet memnunum... ublock origin kullanıyorm.tek reklam çıkmıyor..gayet hızlı akıci... Chrome gibi ram ve pil canavarı da değil

View solution in context

0 Likes
27 Comments
Solution
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Bilgi için teşekkürler ben chrome kullanıyorum
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Chrome da çok sakat ama alışkanlık işte hocam
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Sen ne tavsiye edersin
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Vazgeçilmeziniz Chromium ise Brave tavsiye ederim. Farklı bir deneyim için Firefox ve Duckduck Go öneririm
0 Likes
AEFSANE
Expert Level 5
Diğer
Brawe chrome ile aynı yapıyı mı kullanıyor nasıl sen brawe mi kullanıyorsun
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Evet her ikiside Chromium tabanlı. Brave Chrome'a kıyasla daha hızlı çalışır. Milisaniyelik değerler olsada gereksiz yüklerden kurtulan bir tarayıcıdır
0 Likes
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
eline sağlık 😊👍
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Teşekkür ederim hocam
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Eline sağlık. Gerçekten önemli bir konuya değişmişsin, bunu kullanmayı ciddi ciddi düşünmüştüm bir ara. Ancak bu durumu Bende farkettim ve direkt uzak durdum. Ardından Microsoft edge kullanmaya başladım