cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Bazı Samsung modellerinde güvenlik açığı tespit edildi!📱👇

(Topic created on: 10-30-2024 02:37 PM)
352 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer

image
Samsung 

Samsung, Exynos işlemcilerinden güç alan bazı Galaxy akıllı telefonlar ve saatlerde güvenlik açığı tespit etti.

Teknolojik ürünler piyasaya sürülmeden önce kapsamlı donanım ve yazılım testlerinden geçiyor. Ancak her zaman her şey planlandığı gibi gitmiyor ve bu cihazlarda piyasaya çıktıktan yıllar sonra bile kullanıcıların güvenliğini tehdit eden açıklar tespit edilebiliyor. Son olarak, bazı Samsung yongalarında ve bunlardan güç alan cihazlarda güvenlik açığı bulundu.

Hangi Samsung modellerinde güvenlik açığı tespit edildi

SamsungExynos işlemcilerinden güç alan bazı Galaxy akıllı telefonlar ve saatlerde yüksek risk olarak değerlendirilen bir güvenlik açığı tespit etti. Bu açığın cihazların hacklenmesine neden olabileceğinin altını çizen Güney Koreli üretici kullanıcıları en son güvenlik yamalarını yüklemeleri konusunda uyardı.

Bu gibi açıklarından korunmak için kullandığınız teknolojik ürünün üreticisi farketmeksizin aylık olarak yayınlanan güvenlik yamalarını kesinlikle yüklemeniz gerekiyor. Halihazırda Samsung, Xiaomi ve diğer markaların bu konuda oldukça hassas olduğunu ve yamaların dağıtımının aksatmadığını belirtelim.

Güvenlik açığından etkilenen Exynos işlemcileri;

• 9820
  • 9825
  • 980
  • 990
  • 850
  • W920
İşte bu işlemcilerden güç alan akıllı telefonlar;
  • Galaxy S20 serisi
  • Galaxy Note 20 serisi
  • Galaxy S10 serisi
  • Galaxy Note 10 serisi
  • Galaxy A21
  • Galaxy A51
  • Galaxy A71
  • Galaxy Watch 5
  • Galaxy Watch FE
  • Galaxy Watch 4
Kaynak: Shift Delete Net 

11 Comments
VedatA545G
Expert Level 5
Diğer
A51 güncelleme desteği bitti diye biliyorum ben
Anonymous
Not applicable
Diğer
Olabilir muhtemelen a13 ve a14 de etkilendi çünkü onlarda da exynos 850 var
Diğer
Bizim a13 media tek Allah tan ama s23 fe exynos 😂😂
Anonymous
Not applicable
Diğer
S23 fe islemcisi farklı yukarıda ki işlemciler etkilenmiş
Diğer
Anladım kardeşim 🫡
YunusG
Active Level 7
Diğer
Benim bildiğim sadece Android desteği kesildi. Son ayları olsa da bitmedi. Hem kesilse bile önemli açıkları düzeltmek için yama yayınlanıyor.
0 Likes
Diğer
Güvenlik açığı tespit ettiyseler herhangi bir güncelleme gelir mi bu telefonlara? Desteği bittiği halde.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Belli olmaz genel de çok ciddi bir sorun olursa Samsung gönderebiliyor

Ama sadece bu modeller değil bu işlemcileri kullanan diğer modellerde etkilenmiş
Diğer
Anladım hocam teşekkür ederim❤