Original topic:

AppCloud

(Topic created on: 03-10-2026 10:57 PM)
94 Views
MarsuPlami
Active Level 3
Options
Diğer
Merhaba. Malumunuzdur ki Samsung A ve M serileri serilerinde tartışmalı olan bir yazılım var:AppCloud. Bu yazılım yaptığım son güvenlik güncellemesi ile sanırım kaldırılmış yada gizlenmiş. Ne olduğunu bilmiyorum ama o uygulamayı artık bulamıyorum. Bu serileri kullanan kişiler de güncelleme yapıp kontrol ettikten sonra dönüş yapabilir mi acaba? Teşekkürler. 

Uygulamalar kısmından arayabilirsiniz. Yanlış yönlendirme yapmak istemem. Öncesinde video olarak nerede olduğunu öğrenebilirsiniz. Teşekkür ederim. 
5 Comments
Diğer
Ben A veya M serisi telefon kullanmıyorum, bu olay gerçek mi onu merak ettim sadece
0 Likes
MarsuPlami
Active Level 3
Diğer
Evet. Yani uygulama gerçekten var. Fakat ne işe yaradığı, hangi izinleri, hangi amaçlarla kullandığı meçhul. Çoğu araştırmacı (yada başka kişiler) itrailin gömülü olarak eklediği bir uygulama olduğunu ve özel bilgileri aldığını, topladığını söylüyor. Sanırım bu uygulamayı tasarlayan şirket yani Iron Source itraile ait bir şirketmiş.
Diğer
Evet olayı biliyorum ama gerçek mi bilemedim
0 Likes
MarsuPlami
Active Level 3
Diğer
İnşallah gerçek değildir. Ama görünen o ki gerçek.
0 Likes
MarsuPlami
Active Level 3
Diğer
Aslında şöyle bir şey oldu: Bir kaç kişi Samsung markasının **bleep** olduğunu söylemişti. İnanmadım ve araştırdım. Sonuç olarak güvenlik yazılımının itrailde yapıldığını ve gömülü olarak satışa sunulduğunu öğrendim. Sadece devredışı bırakılabilir ama root olmadan kaldırılamıyormuş. Tabi o da garanti dışı oluyormuş. Ve her güncellemede tekrar aktif oluyormuş. Dün yada bugün yaptığım güvenlik güncellemesi sonrasında kontrol ettiğimde o uygulamayı bulamadım. Normalde her güncelleme sonrasında tekrar aktif olurdu.
0 Likes