cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

Android'de Antivirüs Gerekli mi?

(Topic created on: 06-14-2024 02:12 PM)
786 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
Hepimizin elinde telefonlar var. Birçoğumuz Android kullanıyor. Android cihazlara çıkarılmış ünlü isimlerden Antivirüsler bulunuyor. Peki Android'de Antivirüse ihtiyacımız var mı?

Antivirüsleri Amacını Anlayalım

Antivirüsler sadece virüsleri uzak tutmak amacıyla yapılmamıştır. Ücretli olan Antivirüslerin bize hacker koruma vaadide sunuyor. Bu vaatlerinde gayette başarılılar.

Antivirüslerin Çalışma Mantığı

- İmza Tabanlı Tarama
Her yazılım derlenirken resmi geliştirici tarafından bazı kimliksel bilgilerle tescillenir. Antivirüsler yanlış imzalama varsa virüs algılayabilir. Yanlış tespitler olabilir. Haliyle yayıncı değişikliğe gitmiş olabilir

- Davranışsal Tarama
Bazı Antivirüsler cihazınızı yorar. Bunun sebebi kurulan yazılımın davranışını sürekli denetliyor olmasıdır. Elbette tek nedeni bu değil ancak bir nedeni de budur. Antivirüs şüpheli bir davranış tespit ederse yazılımı karantinaya alabilir

Daha da uzayabilir liste ancak bilmemiz gerekenler bu şekilde. 

Android'de İhtiyacımız Var mı? 

Dostlar genel olarak indirdiğiniz programlara dikkat ediyorsanız pek gerek yoktur. Sürekli APK kullanmaktan kaçınan birisi için Antivirüs tamamen gereksiz ve cihaz için sadece ek yüktür

Antivirüs Olmadan Kendimi Güvende Hissetmiyorum

Bu durumda hafif bir Antivirüs kullanabilirsiniz. Örneğin Malwarebytes ya da bulut tabanlı Kaspersky tercihiniz olabilir

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Diğer
Eline sağlık hocam güzel konuya değinmişsiniz ek olarak belirtmek istiyorum antivirüs programı kurarsak arka planda çalıştığı için telefonu yavaşlatabilir pili hızlı bitirebilir neden arka planda çalışıyor diyorsanız cihazınızı sürekli tarayıp kontrol ettiği için

View solution in context

19 Comments
Solution
Diğer
Eline sağlık hocam güzel konuya değinmişsiniz ek olarak belirtmek istiyorum antivirüs programı kurarsak arka planda çalıştığı için telefonu yavaşlatabilir pili hızlı bitirebilir neden arka planda çalışıyor diyorsanız cihazınızı sürekli tarayıp kontrol ettiği için
Anonymous
Not applicable
Diğer
Gerçek zamanlı koruma performans yamyamı olabiliyor bazen hocam haklısınız
Diğer
Google servisleri ayrı yamyam zaten 😅
Anonymous
Not applicable
Diğer
İşte bu yüzden yaşasın Lineage OS 😅
Diğer
Hocam şimdi benim telefon rootlu rom kurdum bide ancak arka planda Google servisleri vs cihazı yoruyor kaldirabilecegim bir şey varmı ?
Anonymous
Not applicable
Diğer
Bir bilgisayar yardımıyla ADB yazılımını kullanarak terminal kodlarıyla kaldırabilirsiniz hocam. Cihaz Rootlu olsa da henüz bir Android ROM yüklü. Google'dan arındırılmış değil. Haliyle Google'da kaldırmanıza cihaz üzerinden izin vermiyor
Anonymous
Not applicable
Diğer
👍👍
Anonymous
Not applicable
Diğer
Kesinlikle hocam. APK'lar bilinçli kullanıldığı sürece de bir problem teşkil etmeyebilir
Anonymous
Not applicable
Diğer
Kesinlikle hocam. İnsanlarda açık kaynak her zaman güvenlidir algısı var. Örneğin Deepin isminde bir Linux dağıtımı vardı. Açık Kaynak kodlu. Ama öyle veriler gönderiyordu ki Windows'dan farksızdı.

FDroid en sevdiğim mağazalardan birisi. Tabi ben Aurora Droid tercih ederim tasarım açısından. Ancak sonuçta APK insan tereddüt edebiliyor