cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

(Android 14) Samsung Galaxy m23 Telefonuma nasıl root atabilirim?

(Topic created on: 05-03-2024 06:39 PM)
1127 Views
atakan_
Active Level 6
Options
Diğer
Video falan izledim rootla alakalı ama burda size danışmak istedim artıları eksileri nelerdir önerir misiniz evde nasıl atabilirim vesayre..
Hehahe
Active Level 6
Diğer
Rom kurmak için bootloader kilidini açmak gerekiyor.
0 Likes
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
Custom rom atmak için root a ihtiyaç yok
0 Likes
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
Yok hocam,root olmadan custom rom atılıyor.
0 Likes
Hehahe
Active Level 6
Diğer
Bootloader kilidini açman gerekir. Bu işlemde hem knox sayacını attırır hem garantiyi devre dışı bırakır. Root dediğimiz olay işletim sisteminin köküne erişimidir.
rcparda
Active Level 6
Diğer
Root atmak kolayda geri döndürelemez şekilde cihazın garanti dışında kalır. Knox sayacı var. Samsung uygulamalarını tekrar orjinal romu sıfırdan yüklemiş olsanda çalıştıramazsın. Çoğu bankacılık uygulaması açılmaz. İyi düşün sonra geri dönüşü yok.
0 Likes
Hehahe
Active Level 6
Diğer
Bankacılık uygulamaları knox sayacına bakmıyor diye biliyorum. Evet rootlu cihazlarda çalışmaz bankacılık uygulamaları ama rootu gizlersen çalışır. Ben uzun dönem rootlu telefonda kullandım bankacılık uygulamalarini
0 Likes
rcparda
Active Level 6
Diğer
Rootlu cihazlarda bazı bankalar çalışmıyor.
0 Likes
Hehahe
Active Level 6
Diğer
Root gizleme yöntemleri var. Bunlarla beraber bankacılık uygulamalarını kullanabiliyorsun. Tabi knox sayacına bakıyorsa kullanamayabilirsin.(Knox sayacına baktıkları ile alakali hicbirşey görmedim)
0 Likes
SonerA345G
Expert Level 3
Diğer
MagiskHide ile root gizleniyo
0 Likes
Hehahe
Active Level 6
Diğer
Root yönetici erişimi almak gibi düşün. Kerneli istediğin gibi ayarlayabilirsin. Yani telefonla alakalı birdolu şeyi değistirebilirsin. Sana özgürlük tanır.
Fakat bilinçsiz kullanıcılar için oldukça tehlikelidir. Anakart gibi birleşenlere zarar verebilirsin.

Sana özgürlük tanıdığı gibi zararlı yazılımlarada tanıyor. Yine bilinçsiz bir kullanıcı isen zararlı bir yazılım indirebilirsin ve bu rootlu bir cihaz kullandığın için daha tehlikeli bir hale bürünür.
Knox sayacını arttırdığı icin samsungun bazı uygulamalarını kullanamazsın. Garantisi bozulur.
Bankacılık uygulamalarını kullanmakta zorluk yaşayabilirsin. (Root gizlersen yaşamazsın)
Bide ek olarak fazladan bir açık kapı bırakır. Haliyle normal şekilde kullanımdan daha tehlikelidir

Kısaca root keskin bir kılıç gibidir. Kullanmayı bilen biri için iyi bir araç, bilmeyen için ise kendine oldukça fazla zarar verebilecek bir araç.