cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

ANDROİD İŞLETİM SİSTEMİ

(Topic created on: 06-19-2020 03:26 PM)
517 Views
Wig
Expert Level 3
Options
Diğer

Android, aygıtların fonksiyonelliğini genişleten uygulamalar yazan geniş bir geliştirici grubuna sahiptir. Android için hali hazırda 1 milyondan fazla uygulama bulunmaktadır. Google Play Store ise, Android işletim sistemi uygulamalarının çeşitli sitelerden indirilebilmesinin yanı sıra, Google tarafından işletilen kurumsal uygulama mağazasıdır. Geliştiriciler, ilk olarak aygıtı, Google'ın Java kütüphanesi aracılığıyla kontrol ederek Java dilinde yazmışlardır.

Open Handset Alliance, 5 Kasım 2007'de Android'i kurduğunu duyurmuştur ve ardından 34 adet donanımyazılım ve telekom şirketi, mobil cihazlar için telif hakkı olmayan bir işletim sisteminin teknolojinin gelişimi için yararlı olduğu konusunda hemfikir olmuşlardır.

Android, Linux çekirdeği üzerine inşa edilmiş bir mobil işletim sistemidir. Bu sistem ara katman yazılımı, kütüphaneler ve API C diliyle yazılmıştır. Uygulama yazılımları ise, Apache harmony üzerine kurulu Java-uyumlu kütüphaneleri içine alan uygulama iskeleti üzerinden çalışmaktadır. Android, derlenmiş Java kodunu çalıştırmak için dinamik çevirmeli Android Runtime (ART) kullanır ve cihazların fonksiyonelliğini artıran uygulamaların geliştirilmesi için çalışan geniş bir programcı-geliştirici çevresine sahiptir. Google aynı zamanda işletim sistemindeki hataları bulan kullanıcıları para ödülü ile ödüllendirmektedir.

=TARİHİ=

Temmuz 2005'te G target=_blank target=_blank target=_blankoogle, Android Inc.'i almış ve ufak bir başlangıç şirketini P target=_blank target=_blank target=_blankalo Alto'da kurmuştur. Android'in kurucuları, G target=_blank target=_blank target=_blankoogle'a çalışmak için giden A target=_blank target=_blank target=_blankndy Rubin (Danger'in kurucusu), R target=_blank target=_blank target=_blankich Miner (W target=_blank target=_blank target=_blankildFire'ın kurucusu), N target=_blank target=_blank target=_blankick Sears ve C target=_blank target=_blank target=_blankhris White'dır. (W target=_blank target=_blank target=_blankebTV'de çalışan ilk mühendislerden biri). Bu arada, Android Inc.'in işlevleri daha önce yaptıkları mobil işletim sistemleri kadar iyi bilinmemektedir ve bu da G target=_blank target=_blank target=_blankoogle'ın M target=_blank target=_blank target=_blankobil Cihazlar pazarına gireceği söylentisini başlatmıştır. Buna karşın, bu süreç içinde pazara ne çeşit ürünle çıkacakları tam olarak belli olmamıştır.

G target=_blank target=_blank target=_blankoogle'da, ekip (Rubin tarafından izin verilen) L target=_blank target=_blank target=_blankinux tabanlı, taşınabilir cihazlar için geliştirdikleri, esnek, güncelleştirilebilir İş target=_blank target=_blank target=_blankletim Sistemini yazmışlardır. Raporlara göre Goo target=_blank target=_blank target=_blankgle çoktan don target=_blank target=_blank target=_blankanım serilerini, yaz target=_blank target=_blank target=_blankılım partnerlerini ve taşınabilir cihazlarda çeşitli derecelerde birlikte çalışacağı sinyalini vermiştir.

=ANDROİD'İN GELİŞİMİ=

Google, Android'i satın aldıktan sonra telefon üreticilerini yanına alarak Open Han target=_blank target=_blank target=_blankdset Alliance (OHA) birliğini kurmuştur. Android'in gelişimi OHA eliyle yönetilmeye başlanmıştır.

4 Comments
FerhatakcA9
Expert Level 4
Diğer
güzel olmus baya
Wig
Expert Level 3
Diğer
Sağol :)
0 Likes
Alfatürk
Expert Level 5