cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 
Resolved! Solved

Original topic:

ADB ile Gömülü Uygulama Kaldırma Güvenli mi?

(Topic created on: 06-06-2024 12:30 AM)
540 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Diğer
ADB'yi birçoğunuz duymuşsunuzdur. Android sistemlerde kaldırılamayan bir çok uygulama var ve bunları kaldırmanın bir yolu da ADB'dir.

ADB güçlü bir araçtır. Direkt Android sisteminize etki eder ve bir bilgisayar yardımıyla kullanılmalıdır.

Güvenli mi?
ADB, Android yazılım geliştiricileri için Google tarafından geliştirilen bir Debuging aracıdır. Resmi bir CLI (görsel arayüzü olmayan, terminal ve cmd gibi uçbirim araçlarında çalışan) uygulamasıdır. 

Kullanmak bilinçliliğe göre güvenlidir. Birçoğunuz uygulama kaldırmak için kullansa da ben ve diğer geliştirici arkadaşlar bu aracı daha değişik amaçlarla kullanabiliyoruz. 

Uygulama kaldırmak için kullanıldığında her programı kaldırmak doğru değildir. Sistem için önemli bir yazılımı kaldırarak sistemin bozulmasına neden olunabilir. Elbette sistemi sıfırlamak çözüm aracıdır ancak istenmeyen durumlarda bu can sıkıcıdır

Programı Devre Dışı Bırakmakta Aynı

Aynı değildir. Programı devre dışı bırakmak sadece uygulamanın açılmasını ve Sistem tepsisinde görünmesini engeller. 

ADB Nasıl Kullanılır?

ADB, Windows, Linux, BSD ve MacOS'te mevcuttur. Windows'da ister Android Studio kullanarak kurun isterseniz de Android'in resmi sitesinden indirin. Linuxta ise kullandığınız tabana göre paket adını aratarak uçbirimden indirebilidsiniz.

Sadece Android kullanarak ADB kullanmak son kullanıcı için mümkün değildir. Bir bilgisayar gereklidir.

ADB kullanırken dikkatli olun....

1 Solution

Accepted Solutions
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Cihazınızda performans sorunları oluşur hocam. Diğer sağlıklı yazılımlara sekerek düzgün çalışan cihazınızı bozma ihtimaliniz yüksektir

View solution in context

8 Comments
AlperGüler
Expert Level 2
Diğer
Yani bu durumda kalici virüsler yani sisteme gomulu olan ve kaldirilamayan virüsler kaldirilma imkani var
Anonymous
Not applicable
Diğer
Hocam reklam virüsü gibi basit olan virüsler kaldırılabilir. Ancak geniş çaplı yayılma riski olan virüsler için aynı şeyi söylemek maalesef mümkün değil
Anonymous
Not applicable
Diğer
Daha da açarsam virüslerin geneli yapılabildiği kadar yayılır. Siz virüs içeren yazılımı kaldırarak bir ihtimal yayılmayı engellersiniz. Virüs kendini tekrar eden bir yapıya sahip değilse mümkündür yazılımı kaldırarak yayılmasını engellemek
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Peki adb ile desteklemeyen uygulamaları cihaza kurmak mümkün ve güvenli midir
0 Likes
Solution
Anonymous
Not applicable
Diğer
Cihazınızda performans sorunları oluşur hocam. Diğer sağlıklı yazılımlara sekerek düzgün çalışan cihazınızı bozma ihtimaliniz yüksektir
Anonymous
Not applicable
Diğer
Anladım, teşekkür ederim 😊
0 Likes
Anonymous
Not applicable
Diğer
Rica ederim. Unutmayınki geliştiriciler keyfi olarak cihazdan destek kesmiyorlar. Bazen vakit kazanmak için, bazen performans sorunları baş gösterdiği için destek kesilir
Aykut
Expert Level 5
Diğer
Ben kaldırdım. Hiçbir sıkıntı da yaşamadım kaç aydır
0 Likes