cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

İşletim sistemi.

(Topic created on: 02-22-2023 07:57 AM)
198 Views
1samsungkullanicisi
Active Level 7
Options
Diğer

Samsung, cihazlarında android değil de kendi işletim sistemini kurup güncelleme yayımlamaya başlarsa daha optimal bir arayüz olur muydu?

11 Comments
Emir-S22
Expert Level 5
Diğer
istese yapabilir evet ama uygulama geliştiricileri ile tek tek görüşüp galaxy store getirmesi gerekir bazısı istemeyebilir ve işletim sistemi yapmak o kadar kolay değildir harmonyos bile android 11 tabanlı
Diğer
Andoid 14 samsung galaxy note 10 plusa gelicek mi
Emir-S22
Expert Level 5
Diğer
hayır 13 te almadı zaten
Diğer
Hiç mi güncelleme gelmeyecek yani
Emir-S22
Expert Level 5
Diğer
güvenlik güncellemesi gelir en fazla
Anonymous
Not applicable
Diğer
Tizen olarak denendi fakat tutunamadı aslında devam etse güzel olurmuş.
budchirp
Active Level 7
Diğer
Tizen bir felaket. HTML ile uygulama yazmaya zorluyor.
BurakTunç
Expert Level 5
Diğer
Olmayabilir de. Bu hayali işletim sistemini ne kadar optimize ettiklerini bilmediğimiz için daha kötü de olabilir. Bence One UI olmadığı bir telefon yapsalar daha iyi olur.
Anonymous
Not applicable
Diğer
Samsung daha önce Bada ve Tizen adlı iki işletim sistemi geliştirdi. Samsung nugün için bir sistem geliştirseydi kendi cihazlarında kullanacağı için muhtemelen daha kararlı ve hızlı bir sistem karşımıza çıkardı ama bunun için uygun ortamın oluşması gerekir. Samsung kendi işletim sistemini tüm cihazlarında kullanırsa ilk sorunu uygulama olacak, Samsung ne kadar uygulama geliştirirse geliştirsin ya da ne kadar firma ile anlaşırsa anlaşsın uygulama mağazası hep eksik kalacak. Sadece bu da değil. Bir uygulama veya oyun güncellemesi her zaman App Store veya Google Play'e gelecek, Samsung kullanıcıları uygulama için günlerce hatta aylarca bekleyecek. Tabii yeni bir işletim sisteminin kullanıcılar tarafından kabul edilmesi için uzun bir zaman da lazım. İnsanlar Android ve iOS varken kalkıp Samsung'a gönül rahatlığı ile geçmez. Bunu özellikle Windows Phone döneminde görmüştük. Yani yeni bir işletim sistemi özellikle Android'in en güçlü markası için büyük bir risktir. İlerleyen zamanlarda Android tökezlerse veya telefon teknolojisi evrimleşir de bugünkü işletim sistemleri yetersiz kalırsa belki Samsung piyasaya hâkim bir sistem geliştirir.