cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Çıkan Farklı Markaların Yeni Cihazları

(Topic created on: 09-10-2024 09:52 AM)
216 Views
NioNeo
Active Level 6
Options
Diğer
Siz diğer büyük markanın yeni çıkardığı cihazlar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce alınabilecek cihazlar mı?
13 Comments
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
İphone 16'dan bahsediyorsan bence iphone'un düz modelleri alınmaz örneğin ekran hâlâ 60 hz 😀 onu alacağıma s24 plus alırım.
NioNeo
Active Level 6
Diğer
60hz olması çok şaşırttı 90hz bile değil... Birde kamera dizilimi kusura bakmasınlar ama Samsung'a benziyor fakat aşırı çirkin durmuş onların telefonlarında
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Şahsen ben 60 hz ile çıkmasına şaşırmadım. Apple'dan beklenebilecek hareketler. Ama o kadar fiyata ekranı 60 hz yapacağına en azından 90 hz yap. Bu tür özelliklerden dolayı samsung almak her açıdan daha mantıklı. İphone 16 parasına s24 plus, buds 3 pro ve watch 7 44mm alır ekosistem yaparım üzerine paramda artar. Ve ilginç olan şu ki yurtdışında samsung apple'a göre daha pahalı olduğu hâlde nedense Türkiye'de durum tam tersi :)
CGRZBN
Expert Level 2
Diğer
Nedense mi? Dediğin gibi yurt dışında dolar yada euro olarak bi çok ülkede samsungla ya aynı fiyat yada samsung daha pahallı. Sadece samsung Türkiye'ye özel flyatlandırma yapıyor. Yoksa atıyorum her iki cihazın fiyatıda 899 dolar. O yüzden apple pahallı apple kazıkçı vs diyenleri hiç anlamadım hiç anlamicamda..
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Zaten biliyorum samsung'un Türkiye'ye özel fiyatlandırma yaptığını ama benim söylediğim kelimelerde öyle apple'a kazıkçı falan demedim cümlelerime tekrar bakabilirsin. Sadece apple'da samsung gibi Türkiye'ye özel fiyatlandırma yapsaydı şuan başka şeyler konuşuyor olurduk. Ve şuan ki durumda apple daha pahalı diye insanlar apple'ın sırf marka esintisinden dolayı daha iyi zannedip alıyor. Objektif konuşuyorum samsung fanboyu değilim.
CGRZBN
Expert Level 2
Diğer
Yanlış anladın. Ben sana kazıkçı diyosun demedim. Genel olarak böyle bi algı var ondan bahsettim. Sana değil yani. Ama bi konuda farklı düşünüyoruz ülkemizde apple ve samsung aynı fiyat olsa samsung yerine apple tercih edenlerin sayısı hatrı sayılır derecede artar ve apple zaten öndeyken farkı dahada açar. Bu da samsungun işine hiç yaramaz aslında. Bence samsung açısından apple'ın özel fiyatlandırma yapmaması daha iyi
CanerS21Fe
Expert Level 5
Diğer
Aynı fiyat olması her iki marka açısında daha iyi olur en azından rekabet artar. Genel olarak Apple mı yoksa Samsung mu daha önde konusu tartışılır. Ama her iki markanında kendine göre artısı ve eksisi var. O yüzden her iki markanın fiyatı aynı olsa bile yinede samsung alacak kişilerde apple alacak kişilerde çıkacaktır. Ama ülkemizde telefonu hava atmak için kullanan bazı insanlarımız oluyor o yüzden apple satışları biraz daha ağır basabilir.
CGRZBN
Expert Level 2
Diğer
Biraz bunu anlatmaya çalışıyorum zaten. Apple bizde pahallı olmasına rağmen insanlar senin dediğin sebepler yada başkada sebeplerden dolayı fiyatına rağmen apple tercih ediyosa fiyatlar aynı olsa çok çok daha fazla tercih edilir. Ve amiral gemisi seviyesinde apple farkı bence baya açar. Amiral gemisi seviyesi diyorum çünkü samsungun satışlarının çoğuda giriş ve orta-üst segmentte.. Ve bu dünyadada böyle
veytu3
Beginner Level 4
Diğer
Avrupa da bile samsung ve apple pazar payı hemen hemen aynı