cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Servisin kurulum yaptığı Buzdolabı 3-4 ay içinde bozuldu

(Topic created on: 05-01-2024 07:11 PM)
378 Views
pişmanım
Beginner Level 2
Options
Beyaz Eşya

22 Nisan 2024 Pazartesi günü buzdolabımızın çalışmadığını farkettik. Eşim  kendisine ait olan  cep telefonundan 4447711  numaralı Samsung Türkiye çağrı merkezini arayarak arıza kaydı bıraktı. Ertesi gün eve gelen servis yetkilileri 500 TL servis ücreti alıp, bir parçanın değişmesi gerektiğini 2800 TL de ücret ödememiz gerektiğini söyleyerek evden ayrılmışlar.

Ben buzdolabını ( ve bir de çamaşır makinası aldım aynı anda) 15.12.2020 tarihinde Beşiktaş çarşı içindeki Samsung bayisi Harun Elektronikden aldım. Beyaz eşyaları satın alırken bayi bana servis gelip kutusundan çıkardığı an garantiniz başlar dedi. Bunu defalarca sordum ve kesinlikle servis eve kurulumu yaptıktan sonra garanti süreniz başlar dediler.  Evimin inşaatı bitene kadar paketli bir şekilde güvenli bir ortamda durdu beyaz eşyalar. Paketinden çıkmadı. Geçtiğimiz aylarda servis gelip hem çamaşır makinamı hem de buzdolabını paketinden çıkarıp kurdu ve sorunsuz çalıştırıp test ettik. Garantiniz otomatik başlayacak dendi.

Buraya kadar her şey normal. Anormallik buzdolabının kurulumundan birkaç ay sonra birden çalışmaması ile başladı. Gelen servis yetkilisi  buzdolabının anakartının değişmesi gerektiğini ve bunu sipariş vereceklerini fakat buzdolabının garantisinin olmadığını 2800 TL ücret alacaklarını söylemişler. 500 TL servis ücreti alıp gitmişler.   Bunun üzerine ben kendi telefonumdan 4447711 i aradım ve Zeynep hanımla konuştum. Sağolsun beni sabırla dinledi ve çözüm üretmek adına kayıt oluşturduğunu geri dönüş yapılacağını iletti. Benim telefonumla giriş yapıldığında 15 Aralık 2024 de garantinin bitiyor olacağını öğrendim. Ben Zeynep hanıma da ısrarla bana bunun vaat edilmediğini, Kesinlikle ve bilinçli bir şekilde yanıltıldığımı anlatmaya çalıştım. ( çok ilginç ki ürün üzerinden değil telefon numarası üzerinden servis veriliyor) Servis paketinden açıp kurulum yaptıktan sonra garantinin başlayacağının söylendiğini anlattım. Bunu çözüm oluşturmak üzere kaydettiği bilgisini verdi. Ayrıca garanti süresinin üzerine ek +5 yıl fixpack garanti süresi de satın almıştım.

Bugun beni arayan çözüm bulacak yetkili (Ali Bey) bana buzdolabının seri numarasını modelini faturasını sordu ve bunlar olmadan işlem başlatamayacağını söyledi. Ben tüm bilgileri Zeynep hanıma vermiş ve kayıt oluşturmuştum zaten. Takdir edersiniz ki bu rakamları akılda tutmak imkansız. Üniversitede öğretmenim ve dersten çıkıp olumlu gelişme var hevesiyle açtığım telefonda yardımcı olmaya pek de istekli olmayan( ya da kendini aşan yetkileri olabilir) birisiyle konuşunca çok can sıkıcı oldu. Kendisine de söyledim. Bu maili samsung ile ilgili tüm makamlara atmak istiyorum.

Küçük bir Google gezintisi sonrası Samsung Türkiye beyaz eşya şikayetlerinin fazlalığını gördüm. Şikayetlere cevap bile dönülmemiş. Benim gibi mağduriyet yaşayanların çaresizce yazdıklarını okudum. Eminim sizde kurumsal firma olarak bu çaresizliğe ortak olmuş gerekli üst birimlere, ilgili yerlere bildirmişsinizdir. Belli ki Samsung markası ürünlerinin arkasında, tüketicisin yanında değil. Bunu daha fazla insana farklı platformlarda duyurmak gerektiğine karar verdim. Birkaç ayda bozulan buzdolabı, garantisinden bir haber yetkili  servis ve sistemsiz kayıt tutulmayan bir satış ortamı. Allah bilir Samsung bayileri kapandığında satış yapılan mallarla ilgili ne olacağı da belirsizdir. Fatura yok, seri numara kaydı yok. Eminim bana hak veriyorsunuzdur ve umarım bu mail farklı dillerde farklı yetkililere gittiğinde çözüm bulunur ve sizlerde daha tüketici dostu ürünler ve kurumsal geri dönüşler ile markanızla gurur duyarsınız. Bunu hak ediyorsunuz. İsterseniz model ve seri numarasının yanında, Samsung buzdolabına güvenerek buzluğuna koyduğum yiyeceklerin çözülmüş ve bozulmuş olarak çöpe atış fatoğraflarını da paylaşabilirim sizlerle.

Şaka bir yana sadece Türkiye ye özel bir durum da olabilir bu tabiki. Ya da @Samsung içinde küçük bir birim doğru çalışmıyor olabilir. Eminim çözüm bulunabilir.

(ikinci haftaya girdik hala çözüm yok, parça yok, dönüş yapıp kayıt alındı deniyor.)

BUZDOLABI:

MODEL: RS62R50011L

2 Comments
sivhaba
Active Level 7
Beyaz Eşya
Zamanında yerli marka beyaz eşya yetkili servisinde çalıştığımdan konu ilgimi çekti. Servis kurulum yapmış servis fişiniz nerede ? Sorunun çözümünü o evrak sağlayacak . Ve +Garanti satın alındı madem o evrek nerede ? Bu iki evraktan herhangi biri THH de kullanacağınız en büyük kanıt, diğer türlü maalesef servisin insafına kalıyorsunuz!
0 Likes
Pembe
Moderator
Moderator
Options
Beyaz Eşya

Merhaba pişmanım,

Doğrudan Mesaj ile iletişim bilgilerinizi bize iletebilirseniz, konuyu detaylı olarak inceleyip, size yardımcı olmak isteriz.

Teşekkürler.
MOD

0 Likes