cancel
Showing results for 
Search instead for 
Did you mean: 

Original topic:

Android Auto nasıl çalışır?

(Topic created on: 12-02-2020 01:41 PM)
507 Views
Anonymous
Not applicable
Options
Audio & Video

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere aracınızda nasıl Android Auto'yu kullanacağınzı anlatacağım.(Dalga geçmeyin bilmeyenler vardır belki)

Not: Araç markasına göre değişiklik gösterebilir ben bildiğim araçları yazacağım.

Opel:

Astra için: J kasa ve üzeri için geçerlidir. Ekran başlatıldığında aracınız ile birlikte verilen kabloya cihazınızı bağlayın ve  (genelde kol dayama içinde olur) araç ekranı üzerinden onay verin kullanmaya başlayabilirsiniz.

Insignia: A kasanın makyajlı hali ve B kasa için geçerlidir. A kasada Astra ile aynı şekilde bağlantı kurarken B kasa yani benim aracımda ise iki yöntem kullanılır. İlk yöntem kablolu ikinci yöntem ise kablosuz bağlantıdır. Kablosuz bağlantı maalesef S ve Note serisinde çalışmakta ancak ülkemizde kablosuz desteği olan cihazlar bile ülkemizde kablosuz Android Auto olmadığı için şu anda bağlantı kuramıyorsunuz. Ancak eğer başka ülke yazılımındaysanız cihazı aracın kablosuz şarj standına bırakın ve intelLink*1 üzerinden onay vererek kullanmaya başlayın.

VAG Group( VW,Seat,Skoda)

Tüm araçlarda aynı yöntem geçerli, model farkı yok. Araç ekranından Android Auto'yu aktif edip cihazı kablo ile bağlayın.

Renault Clio,Megane,Talisman*2:

Cihazı bağladığınız andan itibaren ekranın altında Android Auto sembolü belirir. Dokunduğunuz zaman bağlantı sağlanacaktır

1: İntelLink Opel araçların multimedia sistemidir.

2: Clio 4,Megane4 üzeri araçlar

Notlar:

-Android Auto uygulamalar menüsünde gözükmemekte samsung cihazlarda ancak araca -bağladığınız zaman ayarlar ekrana belirir.

-Ülkemizde Android Auto kullanılmaya yeni başlandı ve tam stabil olmayabiliyor.

-Eğer Opel aracınızda Android Auto kullanamıyorsanız;

Araç ayarları-Bağlantılar-Android Auto         eğer yine olmadı ise Bluetooth üzerinden araca bağlanın.

-Android Auto ile video oynatamayanlar için de sebebi şu; Bu video oynatma özelliği ve Spotify daha yeni kullanılmaya başlandı. Eğer aracınız benim gibi 2019 ve üzeriyse çalışır(2019 altı bazı araçlarda çalışabilir)  ancak altıysa araç yazılımını güncellemeniz gerekir.( Yetkili satıcılar veya yetkili servisler)

Evet biraz uzun oldu ama kullanamayanlar veya bilmeyenler için ufak bir bilgilendirme olmuştur umarım görüşmek üzere

5 Comments
HaşimA22
Expert Level 5
Audio & Video
ellerine sağlık ben bu kadar uzun yazamam cidden :)
Anonymous
Not applicable
Audio & Video

Rica ederim ne demek 😊😊😊

omerluna
Expert Level 5
Audio & Video
Bilgilendirme için teşekkür ederiz araba kullanamıyorum ama neyse 😂😅 2 yıl sonra inşallah
Anonymous
Not applicable
Audio & Video

İnşallah😂😂😂

omerluna
Expert Level 5
Audio & Video
Âmin