- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
12-22-2022 08:15 PM (Last edited 12-22-2022 11:09 PM ) in
נושאים כללייםבנוסף, הפוסט המצויין שנוי פירסמה אתמול על צילום נופים (ואורבני) ממש רלוונטי גם לצילום בים המלח - מומלץ מאוד לקרוא! הטיפים שם ממש טובים ואפילו ראו אותם כהקדמה למדריך לצילום ספציפית בים המלח. טיפים כמו צילום בעדשה רחבה, בקומפוזיציה נכונה, בקו אופק ישר וחוסר מרכוז של אובייקטים תקפים גם כאן.
זמן נוסף טוב לצילום בים הוא לקראת השקיעה, כשהשמש זהובה כתמתמה. אומנם השקיעה נמצאת בצד השני ולא בכיוון הים, אבל הצבעים שהשמש נותנת מועילים ליופי של הים ולתאורה אחידה בו (יש גם הרים בצד של השקיעה שעושים צל על כל הים). הצבעים האלו גם צובעים את המלח שעל החוף בזהוב יפה שכזה.
טיפ: אם אתם אכן מצלמים בשעות האלו, בטלו בהגדרות את אפקט ה-HDR במידה והוא פועל (למרות שזה לא תמיד עוזר באמת לבטל אותו..), או שצלמו במצב מקצועי. בגלל שהזריחה/שקיעה בהירה, והים עצמו כהה יחסית בשעות האלה, התוכנה עורכת את התמונה אוטומטית ומוסיפה לה אפקט HDR שבתמונות כאלה הוא ממש הורס אותן (השמש והעננים נערכים בצורה בולטת מידיי ולא טובה). לכן ממלץ להימנע מזה.
ואיך אתם יודעים אילו מקומות שווים לצילום ולאן ללכת? קודם כל, בגוגל מאפס יש את המיקומים המדוייקים של כל החופים וגם תמונות שאנשים העלו מהמקומות האלה. יש גם קבוצות בפייסבוק לצילומים, ששם אנשים ממליצים על חופים יפים שביקרו בהם. אני עצמי (וגם נוי, שוקי, קובי ועוד) יכול להמליץ לכם על מקומות יפים בים המלח - למשל, שתי הקצוות של מקבץ המלונות הראשון. בקצה הצפוני יש את שביל המלח עם אזור יפה מסביב, ובקצה הדרומי יש את הפטריות עם אזורים יפים ליד גם כן.
שימו לב שיש מקומות בים במלח שהגישה אליהם אסורה מסכנת התמוטטות של בולענים, לכן שימו לב לאן אתם הולכים ובררו לפני האם המקום בטוח להגעה.
טיפ: מומלץ גם לנקות את השטח לפני הצילום משקיות ומפסולת, בעיקר במקומות הנידחים יחסית שלשם הפועלים לא מגיעים.
טיפ: אם אתם מצלמים בים בשעת הזריחה או השקיעה, מומלץ מאוד ליישם את הסעיף הזה. צלמו במצב לילה או במצב מקצועי ותוכלו להוציא תמונות מדהימות, שלא רק הים נמרח אלא גם העננים (במידה וקיימים).
כמו כן, בגלל שהמלח הוא לבן (הבחנה חדה יש לי), הקפידו על White Balance מתאים בעזרת שימוש במצב מקצועי או עריכה לאחר צילום התמונה.
החום גם הוא יכול להשפיע לרעה על הסמארטפון שלכם. בים המלח יש חום קיצוני לרוב, ואם תשאירו את הסמארטפון שלכם בחוץ - אפילו בצל - הוא יתחמם מאוד. ממליץ לכם לשים אותו בצידנית עם קרחונים בפנים או בצמוד לבקבוק מים קר. בזריחה ובשקיעה קצת פחות חם, אבל עדיין מומלץ לעשות זאת במקרה הצורך.
התמונות שצילמתי בים יפורסמו בקרוב (מון, מה מספר התמונות שאמרתי לך שיצאו לי בסוף?). החלטתי קודם לפרסם את המדריך הזה (וזה בכלללל לא קשור לזה שעוד לא סיננתי וערכתי את התמונות).
מחכה בקוצר רוח לראות את התמונות שלכם מהמקום הקסום הזה (נדב, מון..) וניפגש בפוסט הבא 😊
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 03:01 PM in
נושאים כללייםתודה רבה על התגובה והקריאה, מעריך מאוד!
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-22-2022 09:23 PM in
נושאים כלליים- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 02:59 PM in
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 01:10 AM in
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 02:59 PM in
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 07:28 AM in
נושאים כללייםהיה תענוג לקרוא את המדריך והטיפים!
הכל כאן רשום בצורה ברורה ופרקטית
והתמונות מהממות!!
תודה על ההשקעה
לגמרי הולך למועדפים
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 02:58 PM in
נושאים כללייםאם זה הולך למועדפים שלך סימן שזה באמת טוב ;)
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 07:35 AM (Last edited 12-23-2022 07:35 AM ) in
נושאים כללייםנהנתי מאוד לקרוא, תודה לך על ההשקעה 🤩
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 02:57 PM in
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
12-23-2022 12:57 PM in
נושאים כללייםתמונות יפות טיפים מעולים.
כמה השקעה!!
*אמרת לי 339 אבל זה היה רק אחרי °הבוקר הראשון° 😂
**אעלה כמה זריחות משני הבקרים בהמשך ועוד טיפה מהנסיעה חזור. יהיה קשה התמונות של הזריחות זה בערך 2,000,000 😂
איך שאני נמסה מהמקום הזה הוא היחיד בעולם שיודע להרגיע אותי... מחכה כבר לפעם הבאה..