Original topic:

צילום בים המלח: המדריך המלא 🌅

(Topic created on: 12-22-2022 08:15 PM)
1345 Views
NoamMeir
Expert Level 5
Options
נושאים כלליים

image

היי ממברס יקרים!! לא הרבה יודעים אבל השבוע ביקרתי בים המלח, ושהיתי בו משלישי עד חמישי. היה מהנה ממש לנפוש במלון ולהירגע, אבל מה שהכי אהבתי היה לצלם, לצלם ועוד לצלם!! (טוב, גם הספא היה אחלה דבר). הים הזה כל כך פוטוגני ויפה שהיו רגעים שכמעט בכיתי מכל היופי הזה. הוא מיוחד מאוד ומגוון - כל חוף נראה שונה מקודמו, ויש מקומות שבכלל אין מה לדבר עליהם מרוב יופי וקסם.
בים המלח קל מאוד להוציא תמונות יפות, אבל רציתי עדיין לפרסם לכם מדריך לצילום בים המלח שאני מקווה שיעזור לכם להוציא בו תמונות אפילו טובות יותר ממה שדמיינתם. ים המלח הוא ה-ים של הממברס, והבחנתי שהרבה מכאן מגיעים אליו וגם יגיעו בקרוב.

בפוסט תקבלו "הצצה" לתמונות שאני מתכוון לפרסם בקרוב כאן (לא כל התמונות פה מהביקור האחרון, חלק צולמו בעבר). יש למה לחכות!
בנוסף, הפוסט המצויין שנוי פירסמה אתמול על צילום נופים (ואורבני) ממש רלוונטי גם לצילום בים המלח - מומלץ מאוד לקרוא! הטיפים שם ממש טובים ואפילו ראו אותם כהקדמה למדריך לצילום ספציפית בים המלח. טיפים כמו צילום בעדשה רחבה, בקומפוזיציה נכונה, בקו אופק ישר וחוסר מרכוז של אובייקטים תקפים גם כאן.

טוב, בסוף ההקדמה שלי למדריך תהיה יותר ארוכה מהמדריך עצמו.. אז כדי שלא אגרום לכם להתייאש ולצאת מהמדריך, נראה לי כדאי שאתחיל אותו.

1. צלמו בשעות מסויימות שמחמיאות יותר לים ולצילום בו. בגלל שים המלח כל כך פוטוגני, אתם יכולים לצלם אותו בכל שעה ובכל זמן והתמונה תצא מדהימה. אבל, יש זמן אחד שמוציא את ים המלח מפוטוגני למושלם ברמה של צמרמורת. אני מדבר כמובן על שעת הזריחה. כידוע, ים המלח נמצא בצד המזרחי של הארץ - שזה המקום שבו השמש זורחת (אם אתם נמצאים בצד של הארץ). לכן, שילוב של ים המלח עם זריחה שנראית מאותו כיוון הוא פשוט גאוני. אם אתם שם, תקומו לצלם בזריחה - זה כל כך שווה את זה!
זמן נוסף טוב לצילום בים הוא לקראת השקיעה, כשהשמש זהובה כתמתמה. אומנם השקיעה נמצאת בצד השני ולא בכיוון הים, אבל הצבעים שהשמש נותנת מועילים ליופי של הים ולתאורה אחידה בו (יש גם הרים בצד של השקיעה שעושים צל על כל הים). הצבעים האלו גם צובעים את המלח שעל החוף בזהוב יפה שכזה.
טיפ: אם אתם אכן מצלמים בשעות האלו, בטלו בהגדרות את אפקט ה-HDR במידה והוא פועל (למרות שזה לא תמיד עוזר באמת לבטל אותו..), או שצלמו במצב מקצועי. בגלל שהזריחה/שקיעה בהירה, והים עצמו כהה יחסית בשעות האלה, התוכנה עורכת את התמונה אוטומטית ומוסיפה לה אפקט HDR שבתמונות כאלה הוא ממש הורס אותן (השמש והעננים נערכים בצורה בולטת מידיי ולא טובה). לכן ממלץ להימנע מזה.

image

2. הגיעו יום לפני הצילום למקום שאתם רוצים לצלם בו. יש מקומות נהדרים לצילום בים המלח, אך חלק מהם קצת קשים להגעה. יש מקומות ללא ברזים, וכאלה שאתם צריכים לעבור בתוך המים כדי להגיע אליהם. לכן אני ממליץ לכם ללכת לאזור עוד לפני שאתם מצלמים בו כדי להכיר אותו ולראות איך אפשר להגיע אליו. בעיקר אם אתם מעוניינים לצלם בו בזריחה - עדיף שתדעו מה הדרך הכי מהירה שאפשר להגיע לשם (כדי לקום סמוך לזריחה ולא שעות קודם), ולהכין לכם תיק על פי מה שראיתם לפני שאתם הולכים לישון. האם צריך לקחת למקום כפכפים או שאפשר להגיע אליו גם עם נעלי ספורט? ומה לגבי בגד ים? חשוב לברר דברים כאלה לפני.
ואיך אתם יודעים אילו מקומות שווים לצילום ולאן ללכת? קודם כל, בגוגל מאפס יש את המיקומים המדוייקים של כל החופים וגם תמונות שאנשים העלו מהמקומות האלה. יש גם קבוצות בפייסבוק לצילומים, ששם אנשים ממליצים על חופים יפים שביקרו בהם. אני עצמי (וגם נוי, שוקי, קובי ועוד) יכול להמליץ לכם על מקומות יפים בים המלח - למשל, שתי הקצוות של מקבץ המלונות הראשון. בקצה הצפוני יש את שביל המלח עם אזור יפה מסביב, ובקצה הדרומי יש את הפטריות עם אזורים יפים ליד גם כן.
שימו לב שיש מקומות בים במלח שהגישה אליהם אסורה מסכנת התמוטטות של בולענים, לכן שימו לב לאן אתם הולכים ובררו לפני האם המקום בטוח להגעה.

image

3. השקיעו בהכנות של המקום לפני הצילום. אני שוב אומר שלא משנה מה תצלמו בים המלח התמונה תצא לכם יפיפיה, אבל אם אתם רוצים להוסיף עוד איזה משהו לתמונה זה ממש כדאי. ממליץ לכם "לביים" חלק מהתמונות - העמידו גבישי מלח שידגמנו, שימו אבנים אחת על גבי השנייה, צרו טביעות רגליים או השאירו בחוף כפכפים וצלמו אותם עם רקע הים. יש כל כך הרבה דברים שאפשר לצלם שם, בין אם אתם מביאים מהבית ובין אם דברים שנמצאים בחוף ושאתם רק צריכים להזיז אותם לפי רצונכם. הדברים האלה ממש יכולים להוסיף לתמונה שלכם.
טיפ: מומלץ גם לנקות את השטח לפני הצילום משקיות ומפסולת, בעיקר במקומות הנידחים יחסית שלשם הפועלים לא מגיעים.

image

4. נועו בעצמכם או הניעו את הסמארטפון. יש פטריה במים שאתם רוצים לצלם? מקום יותר יפה בהמשך החוף? התקרבו לשם וצלמו. אם אתם רוצים לצלם משהו שנמצא בתוך המים או שאתם רוצים לצלם השתקפות חלקה ומדוייקת בים, קרבו את הסמארטפון (בזהירות!) אל המים וצלמו כאשר רואים גם את הים וגם את ההרים והשמים ברקע. כאשר אתם מעוניינים לצלם משהו שנמצא מעל למים או החוף, הרחיקו מעט את הסמארטפון וצלמו במבט מלמעלה. ככה התמונות יוצאות טובות יותר - מניסיון!

image

5. צלמו בחשיפה ארוכה ובמצב לילה, בחושך וגם באור. אם אתם יוצאים לצלם בלילה את ההשתקפות של האורות בים, מומלץ לצלם במצב לילה שיגדיש את צבע האורות ויהפוך את ההשתקפות לברורה יותר. אם אתם מצלמים ביום, מומלץ לעשות חשיפה קטנה של 2-4 שניות כדי להפוך את הים לחלק ביותר ללא גלים (או למרוח את הגלים למראה נחמד של תנועה). כמובן שאם אתם מצלמים בחשיפה ארוכה תדרשו לכל מה שצריך כדי לבצע אותה, כמו חצובה, פילטר כהה ופיתרון לצילום ללא ידיים.
טיפ: אם אתם מצלמים בים בשעת הזריחה או השקיעה, מומלץ מאוד ליישם את הסעיף הזה. צלמו במצב לילה או במצב מקצועי ותוכלו להוציא תמונות מדהימות, שלא רק הים נמרח אלא גם העננים (במידה וקיימים).

image

6. צילום בים המלח דומה לצילום בשלג. בים המלח יש המון חופים שמכוסים במלח לבן ויפה, פטריות לבנות וגבישים. היזכרו בטיפים שכתבתי לצילום בשלג - עשו מדידת אור נכונה דווקא מדבר אחר שהוא לא המלח, ואם אתם כן מודדים אור מהמלח הקפידו לעשות פיצוי חשיפה מתאים. אם אתם מצלמים בזריחה או בשקיעה, רצוי לדגום את האור דווקא מאזור השמש - ואחר כך בעריכה להבהיר את הים שכנראה יצא כהה יותר (אם תדגמו מהחלק הכהה, החלק הבהיר בתמונה יצא לכם שרוף ואז יהיה מאוד קשה לשחזר אותו).
כמו כן, בגלל שהמלח הוא לבן (הבחנה חדה יש לי), הקפידו על White Balance מתאים בעזרת שימוש במצב מקצועי או עריכה לאחר צילום התמונה.

image

7. שמרו על הסמארטפון שלכם מהמים ומהחום. ידוע שיש לחלקכם מכשירים שעמידים בפני מים - אבל זכרו שהם לא עמידים בפני מי מלח! החזיקו את הסמארטפון שלכם ביד חזקה ולא רפויה שלא יפול לכם בטעות למים. אם יש לכם חוט שמחבר בין המגן ליד השתמשו בו ואם יש לכם שקית אטומה שיכולה להגן על המכשיר שלכם, השתמשו בה.
החום גם הוא יכול להשפיע לרעה על הסמארטפון שלכם. בים המלח יש חום קיצוני לרוב, ואם תשאירו את הסמארטפון שלכם בחוץ - אפילו בצל - הוא יתחמם מאוד. ממליץ לכם לשים אותו בצידנית עם קרחונים בפנים או בצמוד לבקבוק מים קר. בזריחה ובשקיעה קצת פחות חם, אבל עדיין מומלץ לעשות זאת במקרה הצורך.

image

כן, אתם לא הוזים - הגענו לסוף! השקעתי מאוד במדריך, לכן הוא יצא ככה ארוך.. ממש מעריך כל מי שקרא, ומקווה שנהנתם ושלקחתם אליכם כמה מהסעיפים כאן. אני לא סתם בחרתי לרשום את המדריך הזה - אני כל כך אוהב את ים המלח ואוהב לצלם בו, וככה רציתי לתרום לו ולממברס כמובן.
התמונות שצילמתי בים יפורסמו בקרוב (מון, מה מספר התמונות שאמרתי לך שיצאו לי בסוף?). החלטתי קודם לפרסם את המדריך הזה (וזה בכלללל לא קשור לזה שעוד לא סיננתי וערכתי את התמונות).
מחכה בקוצר רוח לראות את התמונות שלכם מהמקום הקסום הזה (נדב, מון..) וניפגש בפוסט הבא 😊

34 Comments
IrisA
Expert Level 5
נושאים כלליים

איזה מדריך מושקע!

נהניתי לקרוא וגם לצפות בתמונות, התמונה לפני אחרונה מזכירה קצת שלג😍

NoamMeir
Expert Level 5
נושאים כלליים
הרבה תודה איריס! כן שמתי אותה בכוונה בסעיף הזה חחח
שוקי
Expert Level 5
נושאים כלליים
ואוו נועם אני ללא מילים!!!
כל מילה שלך בסלע!!
איזה פוסט איזו השקעה
חבל על הזמן...
אכן כן אני מצלם המום המון המון ושוב המון בים המלח.
המקום הזה לא נגמר לעולם
הוא כל כך פוטוגני שלא משנה מה שתצלם יצא לך מושלם
שוב תודה על הפוסט הנהדר הזה
שאפו גדול👏👏👏👏
NoamMeir
Expert Level 5
נושאים כלליים
שוקיי!! אתה לא מפסיק להעלות לי חיוך על הפנים ולהחמיא לי.. תגובה מהממת, תודה רבה עליה. מעריך ממש!!
ים המלח הוא המקום האהוב עליי בעולם, חד משמעית. קשה לתאר אותו.. פשוט צריך להגיע אליו ולהסתכל. אני מכיר אנשים שלא היו שם מעולם וזה פשוט לא נראה לי הגיוני.
נחום
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה על העצות נעם ועל התמונות המדהימות והמושלמות. אני רואה אותך מגיע רחוק!
NoamMeir
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה נחום! מקווה שאגיע רחוק כמוך..
נחום
Expert Level 5
נושאים כלליים
אני בטוח שאתה תגביה עוף הרבה הרבה יותר גבוה❣️
NoamMeir
Expert Level 5
נושאים כלליים
"כל ילד צריך מבוגר אחד שיאצין בו" (טוב לא בדיוק ילד.. וגם לא מבוגר.. אבל רלוונטי המשפט)
אריקו
Expert Level 5
נושאים כלליים
פשוט התענגתי לקרוא את הפוסט הזה,הידע שלך פשוט מדהים.
נהניתי מהתמונות המטריפות,ומכל הטיפים המצוינים.
כיף שיש פה אלופים כמוך,בכלל יש פה אלופי ים המלח🙂