Original topic:

📷 סדרת Galaxy S25 - תוספת למידע ה Exif

(Topic created on: 02-06-2025 06:46 AM)
97 Views
Digitai
Options
נושאים כלליים
סדרת הגלקסי החדשה של סמסונג הביאה עימה ממשק מצלמה מעודכן ומשופר, ושדרוג נוסף, שאולי פחות בולט ב־Galaxy S25 Ultra הוא ההצגה המלאה של אורך המוקד האקוויולנטי בנתוני ה־EXIF – לא רק בזום ההיברידי, אלא בכל מצב זום, לרבות זומים דיגיטליים.

עד היום, מידע ה־EXIF (נתוני הצילום) הציג רק את אורך המוקד של העדשות הפיזיות (x0.6, x1, x3, x5), או את אורך המוקד המקורי גם כאשר בוצע שימוש בזום היברידי (x2, x10), מבלי להתייחס לערך האמיתי. כעת, עם העדכון החדש, ניתן לראות את אורך המוקד האקוויולנטי המדויק, בכל רמת זום—למשל, 46 מ"מ ב־x2 ו־230 מ"מ ב־x10—וגם ברמות זום אחרות, כולל זום דיגיטלי.

image
צילום באורך מוקד ("זום") שונה, באותה העדשה ומידע Exif מעודכן.

נתוני EXIF עשירים, מעניקים למשתמשים יכולת טובה יותר לנתח את הגדרות הצילום שלהם, ולהבין בדיוק באיזו אורך מוקד הם מצלמים בפועל.

מבחינתי מדובר בהוספה חשובה שמשדרגת את חוויית הצילום, והופכת את ה־Galaxy S25 Ultra לכלי גמיש ומתקדם—תוספת מבורכת שאני בכלל אופן, חיכיתי לה זמן רב.

18 Comments
NadavILR
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה על העדכון!!
שמעוני
Active Level 7
נושאים כלליים
איך אני מפעיל את זה גם?
נושאים כלליים
לא צריך להפעיל כלום. זה פשוט חלק מהעדכון לגלריה/מצלמה בסדרת S25
Nivnaor32
Expert Level 5
נושאים כלליים
טוב לדעת👍🏼
תודה על השיתוף איתי!
oriel
Expert Level 2
נושאים כלליים
יפה! אני משתמש לצילום ברוב המקרים רק בExpert RAW ושם זה מציג רק אורך מוקד אחד - גם דיגיטלי וגם אופטי.
וגיליתי גם באג בזכותך, את העדשה ×10 הוא מציג כ230mm
אבל את ה×20 הוא מציג כ204mm שזה לא הגיוני זה צריך להיות יותר גדול
Iᔕᔕᗩᑕ
Expert Level 3
נושאים כלליים
👏 תודה
Shlomo_d
Expert Level 4
נושאים כלליים
אבל אם אתה עושה זום דיגיטלי, זה לא באמת להשתמש בעדשת 200mm כמו שיש בטלפונים הקודמים.. אז מה זה משנה?
נושאים כלליים
אכן, אבל אתה מקבל את המידע האקויוולנטיו להגדלה שבה השתמשת
Shlomo_d
Expert Level 4
נושאים כלליים
אני הייתי מעדיף לקבל את המידע על הזום הדיגיטלי במספרים של x13 למשל