Original topic:

עדכון קריטי לחובבי DeX: הסיבה האמיתית מאחורי סוף עידן DeX למחשב (DeX for PC) 🧐

(Topic created on: Tuesday)
91 Views
Kfeer
Expert Level 5
Options
אפליקציות ושירותים
היי חברים יקרים!👋

לאחרונה צפות שאלות רבות לגבי עתידה של DeX למחשב (DeX for PC) – אותה תוכנה שאיפשרה לנו להריץ את חווית ה-DeX על המחשב האישי. 
אם שמתם לב שהיא נעלמה מחנויות האפליקציות במחשב ולא קיבלה עדכונים, יש לכך סיבה עמוקה יותר מסתם "שינוי אסטרטגיה" כללי.

image
התמונה לקוחה מאתר סמסונג

ההדלפה והשינוי הטכנולוגי המהותי:
הכל מתחיל מהדלפה של המדליף המוכר @DevOflpos, שחשף פרטים על ממשק DeX חדש לגמרי שאמור להגיע כחלק מ-One UI 8 (במקור, ההדלפה רמזה שמדובר ב-One UI 7.1).

image
Dex מבוסס desktop mode של אנדרואיד 16

הנקודה הקריטית היא ש-DeX החדש הזה אינו מבוסס על הטכנולוגיה הקיימת של DeX שאנחנו מכירים. במקום זאת, הוא יתבסס על תכונת ה-Desktop Mode המובנית של אנדרואיד (Android's Desktop Mode), שנמצאת בפיתוח כבר מספר שנים.

image

אז מה הבעיה עם זה, ולמה זה אומר סוף ל-DeX for PC?
המעבר ל-Android's Desktop Mode הוא שינוי משמעותי, ויש לו השלכה ישירה על אפשרויות הקישוריות:
לתכונת ה-Desktop Mode המובנית באנדרואיד אין את אותן אפשרויות קישוריות מגוונות שהיו ל-DeX המקורי.

image

באופן ספציפי, היא אינה תומכת בחיבור למערכות הפעלה של מחשבים כמו Windows או macOS באותה צורה שאפשרה DeX for PC (כלומר, הרצת DeX כתוכנה בתוך חלון במחשב).

במילים פשוטות: 
הטכנולוגיה החדשה שעליה יתבסס DeX העתידי פשוט לא תואמת את הרעיון של DeX for PC. 

זו הסיבה המרכזית לכך שסמסונג מפסיקה את התמיכה והזמינות של DeX for PC.היא לא סתם נזנחה, אלא מפנה את מקומה לדור הבא של DeX, שמגיע עם מגבלות קישוריות שונות.

image

מה זה אומר בפועל?
  •  DeX for PC הולך ונעלם: התוכנה כבר לא זמינה להורדה רשמית ולא תקבל עדכונים. היא עשויה להמשיך לעבוד למי שהתקין אותה, אך ללא תמיכה עתידית.
  •  העתיד של DeX: החוויה תתמקד בחיבור ישיר למסכים (חוטי) וב-Wireless DeX (אלחוטי לטלוויזיות ומסכים תומכים). זהו DeX "טהור" יותר, ישירות מהמכשיר.
האם זה טוב או רע?
מצד אחד, זה מאכזב למשתמשי DeX for PC שנהנו מהגמישות הזו. מצד שני, סמסונג כנראה מכוונת לחוויית DeX אחידה יותר, מבוססת על תקן אנדרואיד, מה שיכול להביא לשיפורים ויציבות בתחומים אחרים.

image
התמונה לקוחה מאתר samlover

מה דעתכם על השינוי הטכנולוגי הזה וההשלכות שלו? האם השתמשתם ב-DeX for PC? ומה אתם חושבים על הכיוון החדש של DeX המבוסס על Android's Desktop Mode? שתפו אותי בתגובות!👇

5 Comments
יש דברים שסמסונג עושה טוב יותר, כמו זה למשל, וחבל שפיתוח של גוגל גורם לסמסונג לבצע Downgrade שכזה.

תודה על השיתוף המעניין!
נשמע לי מוזר שזה הסיבה... זה יגיע הכי מוקדם עוד שנה
ובנתיים הדקס לא עובד למי ששדרג ל one ui7 ואנחנו תקועים עם "קישור הטלפון" הנוראי של מיקרוסופט🫤
Kfeer
Expert Level 5
קיים פשוט לא על גבי מחשבים dex בצורתו המקורית
פילוסופיה 🙄
תכלס עכשיו אני לא יכול לחבר את הטלפון שלי למחשב עם דקס, שזה היה מאוד נוח
0 Likes
Iᔕᔕᗩᑕ
Expert Level 4
כן הייתי משתמש בדקס למחשב מדי פעם. לפעמים בחיבור עם תחנת עגינה (במכשירים ישנים).

לדעתי עוד מוקדם מדי לקבוע לגבי הקישוריות, וכולי תקווה שסמסונג תלביש על הפיתוח של גוגל את התוספות שלו.
0 Likes