Original topic:

הודעה על שינוי חישוב שטח אחסון

(Topic created on: 11-12-2023 11:34 AM)
181 Views
Shlomo_d
Expert Level 3
Options
אפליקציות ושירותים

image

לא ראיתי פה אף אחד שהתלונן על שיטת חישוב נפח האחסון, ואני מציע שלפחות תהיה אופציה לחזור לשיטה הקודמת.
7 Comments
אפליקציות ושירותים
יצרני התקני אחסון תמיד מחשבים את זה ע"פ שיטה של בסיס 10, לכן תמיד בהתקנים כאלה כביכול חסר שטח אחסון ביחס למה שמוצהר.

מה שכן, הרבה מתלוננים על האופן בו הניתוח ב"הקבצים שלי" מציג את השטח של המערכת, ואולי גם זה תוקן.
Shlomo_d
Expert Level 3
אפליקציות ושירותים
עדיין אני חושב שצריכה להיות אופציה של לחזור לשיטה הקודמת לנוחות
שמוליק
Active Level 7
אפליקציות ושירותים
חבר שלח לי IMG-20231112-WA0040_1000410795_1699920718.jpg
0 Likes
bnirz
Active Level 5
אפליקציות ושירותים
זכור לי, שכשיצא s23, הרבה משתמשים התלוננו על זה ולא הבינו
Shlomo_d
Expert Level 3
אפליקציות ושירותים
לא שמעתי על זה כלום..
IrisA
Expert Level 5
אפליקציות ושירותים

תודה על המשוב!

DaOldMan
Active Level 10
אפליקציות ושירותים

אני אישית מעדיף חישוב על בסיס Byte (בינרי) כי אלה יחידות איחסון נכונות. כאשר עוברים מבינרי לעשרוני זה מנפח את גודל האיחסון כאילו יש יותר מקום אבל מה לעשות כל היישומים יודעים לאחסן רק לפי בינרי ולכן זאת שיטת חישוב מטעה. הבלבול נובע מכך שחברות מייצרות איחסון תמיד מראים אותו בעשרוני כדי "לנפח" את גודל האיחסון שלמעשה לא קיים. נותנים לך דיסק של טרה אבל למעשה זה 990 גיגה וכו'. אין לי בעיה אם סמסונג יספרו בעשרוני ואכן יביאו גודל איחסון עשרוני במכשיר. בשום פנים ואופן לא מקבל שכאשר זה נוח יספרו לי בינרי וכאשר נוח זה יספרו לי בעשרוני וזה מה שרוצים לעשות. מה הכוונה ? מוכרים לך נייד - זה בבינרי כדי לתת לך "פחות" איחסון. אחרי זה סופרים את הזכרון שנשאר לאחר שחלקו נלקח ע"י המערכת בעשרוני - להראות שעדיין נשאר לך יותר איחסון. אין יותר מבלבל מזה. אני מבין שזה עובד לטובת סמסונג אבל אני מחפש מה שיעבוד לטובת המשתמש. צריך שיטה זהה לכל החישובים, רק אחידות לא מבלבלת. הכל בינרי בלבד.