Original topic:

Vulkan grafik api vs opengl

(Topic created on: 05-03-2025 12:44 AM)
576 Views
KaanErsoyS23
Active Level 9
Options
Galaxy S

2 gündür forumda s23 serisine opengl verilip diğer telefonlara vulkan gelmesi hakkında çok post atıldığı için hem açıklayıcı olsun hem de gerçekten fatk olduğunu söylemek için post atma gereği duydum. 

Vulkanlı arayüz örneği(openglden akıcı çalışıyor)

Kısaca açıklamak gerekirse vulkan ve opengl fatkını vulkanda kodlamalar daha detaylı çalışabildiği için direkt sonuç veriyor. Openglde ise daha basit bir sistem olduğu için az kodla kendi içinde bir doğrulama geçirip işlev gösteriyor. Bu da vulkanın daha performanslı ve pil tüketiminde daha cimri bir tutum sergilemesine neden oluyor. 
Yabancı kaynakları takip ettiğim için bu farkı denemek adına daha önceden haberdar olup vulkan api'ye geçiş yaptım. Ortalama 2 gündür vulkan kullanıyorum ve hep pil tüketimi olsun hem de akıcılık adına daha pozitif bir kullanım oldu benim adıma. 
İnternet üzerinde çeşitli yöntemler var değiştirme adına ama yapmanızı önermiyorum. sorumluluk size aittir ancak ben daha memnun kaldım açıkçası. Örnek video da attım fatkı siz de anlarsınız diye umuyorum.
Mehmetöz
Active Level 6
Galaxy S

Bilgilendirme için teşekkürler 

KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Motun
Active Level 10
Galaxy S
Vulkan her türlü daha iyi ancak videoda gösterilen ile anlaşılmaz **bleep**.
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Aslında biraz anlaşılır ama dediğiniz gibi çok anlaşılır değil sadece. Çünkü vulkanda her şey daha hızlı olup bittiği için animasyonlar da daha pürüzsüz oluyor
0 Likes
ienes
Expert Level 5
Galaxy S
A serisinde nasıl olacak biliyor musunuz exynos 1280 li a33 kullanıyorum buna da vulkan gelirmi yoksa open gl den devammi eder
Galaxy S
Opengl
0 Likes
ienes
Expert Level 5
Galaxy S
Kötü oldu :(
0 Likes
winner1337
Expert Level 1
Galaxy S
open glninde olsaydı tam **bleep** anlaşılırdı
KaanErsoyS23
Active Level 9
Galaxy S
Openglye dönmek ve sonradan vulkana tekrardan dönmek uğraştırıcı geldi açıkçası😂. S23 kullanıcıları fatkı anlayabilir sadece maalesef bu video üzerinden
0 Likes
DevletZabiev
Active Level 6
Galaxy S
Cihazın vulkan veya opengl kullanmasını mauel ayarlayabiliyor muyuz ? Yoksa yazılımsal donanımsal bir durum mu ?