Original topic:

צילום נוף/אורבני - טיפים וטריקים

(Topic created on: 12-21-2022 04:04 PM)
274 Views
Noysand
Options
נושאים כלליים

image
.

קרה לכם שביקרתם פעם במקום מדהים וממש רציתם לנצור את הרגע ולהראות לכולם את פלא הבריאה שנמצא ממש מולכם?
בטוחה שכן!
אז הנה כמה טיפים וטריקים שיעזרו לכם להוציא את המקסימום מהמכשיר שלכם 🙂

*יש פה לא מעט דברים שאני בטוחה שעלו פה בעבר, אנסה להוסיף כמה שיותר דברים שאני עושה באופן קבוע.
**איחדתי את נוף ואורבני יחד כי יש המון נקודות דומות בין שני הסגנונות.

אני אתחיל דווקא בכמה דברים על המצלמה עצמה, כמה הגדרות ופונקציות שיעזרו בתהליך הוצאת ה-תמונה.
קודם כל ודבר ראשון, חוק השלישים (חפשו פה בקהילה, העלו על זה פוסטים בעבר הלא רחוק) עובד נהדר בצילומי נוף וצילום אורבני, אז כדי לעזור לנו יש במצלמה שלנו גריד שמחלק את המסך ל-9 חלקים שווים.
*כדי להפעיל את הגריד נלך להגדרות במצלמה, נרד למטה עד לכללי ונסמן את ה-רשת.
איך זה עוזר לנו?
קודם כל זה יעזור לנו לשמור על קו אופק ישר, תמיד כשאני מצלמת אני בודקת שקו האופק שלי מקביל לאחד הקווים האופקיים בגריד.
שנית, השלישים האופציונליים יקפצו לנו ישר לעין ברגע שנסתכל עם המצלמה אל הנוף שלנו יחד עם חלוקת הרשת על המסך.

image
גריד במצב הצילום

הדבר השני שאני מרבה להשתמש בו הרבה במצלמה זה העדשה הרחבה.
כמעט כל צילומי הנוף/אורבני שלי מצולמים בעזרת העדשה הרחבה, ניתן לתפוס ככה הרבה יותר מהנוף ואפשר להעביר הרבה יותר ממה שאנחנו רואים בפועל מולנו באותו הרגע.

image
עדשה רחבה 0.6

הדבר השלישי הוא יחס התמונה.
הרבה אנשים מצלמים עם יחס של 9:16, מה שממלא לנו כמעט את כל המסך, הבעיה היא שזה מוריד קצת מאיכות התמונה.
המצלמה שלנו מצלמת ביחס של 3:4 ובעצם עושה קרופ וחותכת חלק מהתמונה כדי להגיע ליחס של 9:16.
אומנם זה בערך בגודל של סטורי באינסטגרם אבל התמונות יוצאות יותר איכותיות ביחס של 3:4, מקסימום תוכלו לעשות קרופ אחר כך.

image
יחס תמונה

ועכשיו ניגש לצילום עצמו.
זוכרים את הטריק הראשון עם הגריד? זה הזמן להעזר בו.
קודם נוודא שקו האופק שלנו ישר, אחרי זה נחליט לפי מה שאנחנו מצלמים לאיזה שלישים נכוון.
אם השמיים מעניינים נראה יותר מהשמיים, אם דווקא מה שמתחת מעניין יותר נראה את מה שמתחת, אם בא לנו גם וגם הכי יפה זה די באמצע.
טיפ קטן לגבי צילום עם מעט שמיים/מעט חלק עליון: יש מושג בצילום שנקרא head room - זה בעיקר לפורטרטים והכוונה היא להשאיר "אוויר" מעל ראש המצולם וכמובן לא חלילה לחתוך אותו.
אני לוקחת את זה גם לצילום נוף/אורבני, אם אני רוצה להתמקד בחלק כמו ים/אדמה/כביש וכו' אני אוודא שיש לי מספיק שמיים (הד רום) בתמונה. כלומר לא להשאיר רק פס דק של שמיים, אלא לתת מקום שיתן למתבונן "אוויר".

image
חלוקת הפריים באמצע

image
שמיים ממלאים שני שלישים עליונים בתמונה

image
החלק התחתון ממלא שני שלישים תחתונים בתמונה

אל תפחדו לא למרכז.
יש הרבה ששמים במרכז התמונה את הנושא, זה יכול להיות עץ, שמש, נחל, בניין/ מכונית כל דבר.
אל תפחדו לשים את המרכז דווקא בצד, בשליש הימני או השמאלי של התמונה שלנו.

image
הבניין הגבוהה ביותר בנוף האורבני שלי נמצא בכלל בצידה הימני של התמונה

image
השמש בצידה השמאלי של התמונה

זה רק עניין של זוויות 🎶
תחפשו זווית יוצאת דופן, זה יכול להיות מלמעלה, מלמטה, מהצד, בעמידת ראש, פשוט תצאו מהקופסה 🙃

image
צילום מלמטה

image
צילום מלמטה

image
צילום ממש "מזווית הראייה" של הסלע

גם בלילה העולם יפה.
מצלמים בלילה? אין בעיה, קחו איתכם חצובה או שתמצאו משהו יציב שיחזיק לכם את המכשיר.
בצילום אורבני בלילה אני אוהבת לעשות חשיפות מעט ארוכות ולתפוס שובלי אור של מכוניות, זה מכניס עניין לתמונה.
בטבע אני אוהבת לצלם חשיפה מספיק ארוכה כדי לראות גם כוכבים, משתדלת להכניס גם אובייקט מעניין כמו שיח או עץ ואם החשיפה ממש ארוכה אני מצלמת לא לכיוון הירח כי אז יצא לנו גם כתם אור גדול מהירח כי הוא הרבה יותר גדול מהכוכבים והאזור הזה בתמונה פשוט ישרף.

image
צילום אורבני בלילה

image
צילום אורבני בלילה

image
צילום כוכבים

לסיכום, תחשבו בגדול, תחשבו יצירתי ותעופו עם הדמיון🙃
תנצלו את החג (למי שיש חופש) וצאו קצת לטבע או לעיר ותחזרו עם תמונות נהדרות.
חג שמח!
29 Comments
נושאים כלליים
וואו, התמונות מעולות!
תודה רבה על הטיפים 🙏
נושאים כלליים
תודה!
נושאים כלליים
פוסט מצויין והתמונות.........
להתעלף!!
נושאים כלליים
דייי תמשיך 😉