Original topic:

חיפוש בגלריה - כך תעשו את זה נכון 🔍

(Topic created on: 05-08-2023 11:03 AM)
909 Views
Noysand
Options
נושאים כלליים

image

יש לכם המון תמונות בגלריה ואתם רוצים למצוא תמונה ספציפית ממקום מסויים, אבל לא זוכרים איך להגיע אליה בדיוק?
אם אתם כמוני ואתם לא מסדרים את התמונות שלכם בגלריה לפי נושאים, תאריכים או מקומות זה המדריך בשבילכם!

אחרי הפוסט של איריס על סידור הגלריה גיליתי שאני לא לבד ואני לא היחידה שלא מסדרת את הגלריה שלה בתיקיות.
אבל כן עלו שאלות בפוסט על איך אני מוצאת דברים, אז ריכזתי לכם פה את השיטות שלי למציאת תמונות בגלריה בלי צורך למיין את כולה.

בגלריה שלנו יש כל מיני אופציות חיפוש.
אפשר לחפש לפי מקומות, לפי אנשים ואפילו לפי נושאים.
כדי להגיע לחיפוש ניכנס לגלריה ונלחץ על זכוכית המגדלת שלמעלה.
לאחר לחיצה על זכוכית המגדלת יפתח לנו העמוד הבא:

image
שימו לב שיש עוד המשך ולאחר לחיצה על דברים/סצנות נוכל להגיע לעוד מיון נרחב שהמכשיר שלנו כבר עשה בשבילנו.
לדוגמה:
image

עכשיו אחרי שאתם מכירים את תפריט החיפוש, יש מספר דברים שנוכל לעשות כדי להקל על החיפוש שלנו.
הדבר הראשון שנוכל לעשות זה להגדיר את האנשים שאנחנו מצלמים הכי הרבה.
כשנלחץ על קטגוריית האנשים שמופיעה לנו בראש עמוד החיפוש אנחנו נגיע לעמוד עם תמונות של אנשים שונים שמופיעים לנו בגלריה.
המכשיר שלנו כבר ידע לבד בצורה די מדויקת לאחד את התמונות של אותו הבן אדם תַּחַת תמונה אחת.
כל מה שנצטרך לעשות זה להיכנס לתמונה, לוודא שאכן הבן אדם שמופיע בכל התמונות זה אותו בן אדם ואז לבחור את אותו אדם מתוך אנשי הקשר שלנו או ליצור פרופיל במקרה ולאותו אדם אין מספר טלפון (לדוגמה ילד קטן או תינוק).
כך זה יראה:

image

נלחץ על סימן השאלה ונגדיר מי האדם המצולם בתמונה, במקרה הזה אדם לוין סולן מארון 5 😉

במידה ויש לנו טעות בזיהוי, נוכל להסיר את התמונה הלא מתאימה מתוצאת המיון שקיבלנו.
כדי לעשות את זה נלחץ על 3 הנקודות שבראש העמוד של אותו בן אדם שאנחנו מגדירים, נבחר את התמונה שלא מתאימה לנו לאותו בן אדם, נלחץ שוב על 3 הנקודות, הפעם בתחתית המסך ונבחר בהסר מהתוצאות.

image

דבר נוסף שנוכל לעשות זה להגדיר תגיות (האשטגים) לפי נושאים שונים שלא נקבל בחיפוש.
לדוגמה בחרתי לעשות תגית members ולצרף לשם את כל התמונות מהמפגשים שלנו.

כדי להגדיר תגית ניכנס אל תמונה שאנחנו רוצים להוסיף לה תגית, נחליק עם האצבע למעלה כדי להגיע לפרטי התמונה, בפינת התמונה יופיע לנו סימן סולמית, נבחר אותו ויפתח לנו חלון קטן להגדרת תגית.
נבחר לנו את שם התגית שמתאימה לנו או שניצור חדשה וזהו, נוכל להגדיר אותה לשאר התמונות שמתאימות לנו.
התגית שיצרנו תופיע לנו גם בראש דף החיפוש.

image

חוץ מצורות החיפוש האלו נוכל פשוט להקליד בשורת החיפוש בראש העמוד את מה שנרצה לחפש, לדוגמה מקום מסויים, כלי תחבורה מסויים או אפילו בעל חיים.

עוד שיטת חיפוש נחמדה שאני אוהבת להשתמש בה זה חיפוש דרך המפה.
אני משתמשת בזה לפעמים כשאני זוכרת את המיקום בו הייתי אבל לא את שם המקום.
כדי להגיע למפה עם כל התמונות שלנו נפתח תמונה בגלריה, לא משנה איזו ונחליק למעלה כדי לפתוח את הפרטים שלה.
בפרטים אנחנו נראה את התמונה על גבי המפה, נלחץ על המפה, היא תיפתח לנו ונוכל להתחיל לחפש.

image

בעזרת 2 אצבעות נוכל להגדיל ולהקטין את המפה כדי לראות עוד מקומות, ובכל מקום תופיע לנו תמונה בקטן מאותו אזור.
זה לדוגמה חלק מישראל.

image

נוכל לכוון אל המקום שאנחנו זוכרים שהיינו בו ולראות את שמו על גבי המפה.
לדוגמה, אני זוכרת שהייתי בשמורה כלשהי באזור נתניה אבל לא זוכרת את שמה.
אני אגש במפה לאזור ואחפש תמונה משם.
כשאני אמצא אני אוכל להתקרב עוד ועוד כדי לראות את הפרטים שרשומים על גבי המפה ואיפה בדיוק התמונות משם צולמו.
image

לסיכום, כלי החיפוש בגלריה מאוד יעיל ונוח.
מאוד קל ללמוד איך לתפעל אותו בצורה כזו שנקבל את התוצאות הכי מדויקות לנו.

אז מי עוד משתמש בחיפוש בגלריה ומי יתחיל להשתמש בו עכשיו? 🙂

21 Comments
נושאים כלליים
יא, אני מפורסם, התמונה שלי בפוסט של נוי 😉

מדריך נהדר, כתיבה מעולה.
תודה רבה!
נושאים כלליים
חחח לירון הסלב
תודה רבה 🙏🏻
Tatyana
Expert Level 2
נושאים כלליים