Original topic:

עיבוד תמונה [חלק 1] | מה זה אומר ומדוע נחוץ?

(Topic created on: 10-04-2021 02:39 PM)
520 Views
NoamMeir
Expert Level 5
Options
נושאים כלליים

עיבוד תמונה2.png

בעידן של היום, ובפרט באינסטגרם, בפייסבוק וכיוצא בזה, אנו רואים תמונות מרהיבות שקשה להאמין שהן אמיתיות. האמת היא שכן, הן אמיתיות, אבל... לא לגמרי. רוב התמונות עברו עריכה רבה, והתוצר הסופי קצת רחוק ממה שצולם במציאות. אז מה זה בעצם עיבוד תמונה? ולמה רשמתי בכותרת שהדבר נחוץ?

אני חושב שאפשר לחלק את עיבוד התמונה לשניים: עיבוד תמונה בסיסי ועיבוד תמונה מתקדם יותר. עיבוד בסיסי הוא עריכת התמונה ברמה נמוכה, כאשר מתאימים אותה לדבר שרואים בעין. עיבוד מתקדם הוא, אם כן, עריכת תמונה ברמה גבוהה יותר, ומה שיותר נפוץ ברשתות החברתיות. כשרשמתי על העיבוד שהוא נחוץ, התכוונתי לעיבוד הבסיסי. כאשר אתם מצלמים תמונה, היא לרוב שונה קצת ממה שאתם רואים בעין - לפעמים כהה יותר, לפעמים בהירה, הצבעים הם חלשים, התמונה פתאום ממש כחולה או צהובה וכדומה. שינוי של הדברים הללו יכול להביא לתוצאה הרבה יותר טובה, ושדומה למה שרואים בעין.

אז מה אפשר לתקן ולשנות כדי שהתמונה תהיה דומה יותר למה שרואים במציאות? גם כאן, כמו במדריכים הקודמים שלי, יש המון נתונים ודברים שאפשר לערוך ולשנות, אך אתן את המשמעותיים ביותר.

1. הדגשת צבעים או רוויה - לרוב, בתמונה שאנו מצלמים הצבעים דהויים יותר מבמציאות, והם נעשים כהים ולא נעימים לעין. מה שניתן לעשות הוא להבליט מעט את הצבעים בתמונה, וכך היא תהיה בוהקת יותר ודומה למקור.

2. הבהרה והכהייה - ניתן להכהות מעט תמונות שרופות ולהבהיר תמונות כהות, כך שייראו יותר פרטים בתמונה.

3. איזון לבן, או בקיצור WB - לעיתים, התמונה שמצלמים משנה את צבעה הכללי לצהוב, כחול, ירוק או ורוד, בשל תאורה כמו פלורסנט, מנורת בית וכדומה. ניתן לשנות זאת על ידי עריכה בהגדרה של ה-white balance ולהתקרב כמה שיותר לצבע הלבן המקורי.

4. חיתוך התמונה ויישור קו אופק - לפעמים אתם לא רוצים שכל מה שהכנסתם לתמונה יהיה בתוצר הסופי, אלא רק חלק ממנה. אל תהססו להשתמש בכלי החיתוך אשר חותך חלקים בלתי רצויים בתמונה, כמו גם קצוות ודברים שמסיחים את העין מהאובייקט המרכזי. יישור קו האופק גם הוא חשוב, עשו זאת על ידי סיבוב התמונה עד שתהיה ישרה.

זה בגדול עיבוד התמונה הבסיסי, שלדעתי יש לעשות אותו ברוב התמונות שמצלמים. בנוסף לכך, הזכרתי גם עיבוד תמונה מתקדם יותר - שיחד עם העיבוד המקורי, נותן רובד נוסף לתמונה. אני מתכוון לשינוי הצבעים בתמונה (למשל, שינוי חולצה או רכב מכחול לירוק), לשינוי הרקע, להעלמת חפצים, לחידוד, הכהיית קצוות, הבלטת צבעים באופן העולה על המקור ועוד ועוד. דברים אלו ניתן לעשות מעבר לעריכה המובנית בגלריה - תוכנות כמו לייטרום ופוטושופ הן יעשו את העבודה, בעוד שהעורך של הגלריה יכול לעזור לעיבוד התמונה הבסיסי.

20211004_135927.jpgעיבוד תמונה בסיסי

20211004_141854.jpgעיבוד תמונה מתקדם יותר 

אז זה היה המדריך שלי להיום. אם אתם רוצים שאעשה מדריך על עיבוד התמונה באופן המתקדם יותר, תרשמו לי ואעשה. מקווה שאהבתם!

22 Comments
LiamBuhbut
Expert Level 5
נושאים כלליים
פוסט מעולה!
NoamMeir
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה רבה ליאם!
0 Likes
Avichai
Expert Level 4