Original topic:

《《סקירה Galaxy fit 3》》

(Topic created on: 2 weeks ago)
161 Views
Nehoray_S
Expert Level 5
Options
נושאים כלליים

image

ה-Galaxy Fit 3 הוא שעון כושר מתקדם, הכולל למעלה מ-100 סוגי אימונים, ובחלקם הוא מראה כיצד לעשותם. השעון כולל אפליקציות בסיסיות כמו אפליקציית Samsung Health ומזג האוויר, ואפליקציות שאינן זמינות בכל "צמיד כושר", כמו מחשבון ולוח שנה.

הצימוד לטלפון מאוד קל- מדליקים את השעון, פותחים את הטלפון וישר הטלפון מציג "זוהה מכשיר חדש" מאשרים הכל כולל קוד שמוצג על השעון כדי לוודא שהמכשיר אכן שלנו וזה מתחיל להוריד את כל התוכנה של השעון וכו' וכבר אפשר להשתמש בשעון ולהגדיר את הגדרות השעון, סגנונות ועוד דברים.

יש אפשרות להגיב להתראות ישירות מהשעון, אך כמובן, אלה הודעות שהוגדרו מראש בטלפון.

השעון מפרט נתונים רבים על השינה: משך השינה ומשך השינה בפועל (זמן שבו ישנו ולא "ניסינו" לישון).

השעון מציג גם תנומות (שינה מחוץ לשעת היעד), שלבי שינה (עמוק, קל וכו') ותובנות לגבי כל שלב.

השעון בודק גם נחירות במהלך הלילה, אם האפשרות מופעלת (דבר המצריך חיבור הטלפון למטען ואישור הקלטות). הוא מודד את רמת החמצן בדם, ובסוף השינה (לאחר שאנו קמים) מציג את ציון השינה עם כל הנתונים שנאספו ומראה את הסיבה לציון.

השעון כולל מדדים נוספים, כמו דופק, לחץ דם ורמת חמצן בדם, הנמדדים גם במהלך השינה.

אין לי אפשרות לבדוק את דיוק המדדים, כמו דופק, לחץ דם, שינה וכו'. אך לגבי השינה, ניתן לומר שהוא מדויק.
השעון כולל גם פאנל הגדרות מהירות, בו ניתן למצוא מגוון הגדרות כמו פנס, בהירות, הפעלת AOD ועוד.

image

השעון כולל מגוון אפליקציות שימושיות. למשל, במקום להוציא את הטלפון עבור המחשבון, יש לנו אותו בשעון – על היד!

או למשל, לראות משהו בלוח שנה – על היד!

לדעתי, אפליקציות אלו נוחות ומהירות במיוחד, מיוחד אם מתחילים לראות התראות בטלפון.

אפרט קצת על האפליקציות הכלולות בשעון:

• אפליקציית Samsung Health, בה ניתן לראות כמה זמן התאמנתם כל השבוע, עם פרטים על כל אימון.
יש את הפעילות היומית: צעדים, קלוריות וזמן שהוגדר כמטרה לכל יום.

אפשר להוסיף בשעון כמה קלוריות אכלתם בכל ארוחה, וגם מים – כמה כוסות שתיתם. אפשר גם שהשעון יתריע לנו לשתות, מה שנקרא, לעשות הפסקת מים.

כל המדדים שהזכרתי נמצאים באפליקציה, כולל התכונה "יחד" למי שמכיר באפליקציית Health.

• נגן המדיה – ניתן להשמיע שירים מהשעון ולשלוט בעוצמת הקול של הטלפון.

• מזג אוויר – אין הרבה מה לציין; כמעט כל מה שנמצא באפליקציית מזג האוויר של הטלפון נמצא בשעון.

• לוח שנה – לוח שנה חודשי, שבועי ואירועים שתזמנו בטלפון.

• שעון – טיימר, התראות, שעון עצר, שעון עולמי.

• מחשבון – רק פעולות בסיסיות: חיבור, חיסור, כפל, חילוק.

Camera remote -אפשרות לטיימר של שלוש שניות ולצלם תמונה ללא טיימר, במצלמה של הטלפון.

image

גודל המסך ב-Galaxy Fit 3 גדל ל-1.6 אינץ', לעומת 1.1 אינץ' ב-Galaxy Fit 2.

המסך הוא AMOLED, מה שאומר שהוא תומך ב-AOD, אך הוא בסיסי למדי: מסך שחור המציג את השעה, התאריך וכמה סמלים, כמו "נא לא להפריע" וכו'.

מאוד אהבתי את הצבעים בשעון; אמנם לא כמו בטלפונים, אך הם חיים ויפים.

המסך בהיר מאוד; באור שמש חזק לא התאמצתי לראות את התצוגה, וכל שכן במקום מוצל שבו הבהירות נמוכה. השעון כולל גם "בהירות דינמית".

ישנן דרכים רבות להפעיל את המסך, כמו לגעת במסך, להרים את פרק כף היד, וגם שהמסך ידלק להתראות חדשות, עם פרטים או בלעדיהם.

image

מסגרת השעון עשויה אלומיניום. השעון כולל גם לחצן צד שמאפשר לבצע מגוון פעולות; למשל, לחיצה כפולה תבצע פעולה כלשהי, למשל להפעיל פנס או לפתוח יישום כלשהו ועוד.
לחיצה ארוכה תציג את תפריט הכיבוי.
הרצועה עשויה סיליקון איכותי ונוחה. אני אישית מרגיש את השעון על ידי, אך זה תלוי במידת הידוק הרצועה. משקלו זניח, 36 גרם.

image

טעינה מ-0% ל-100% אורכת כשעה, וסוללת השעון היא 208 מיליאמפר-שעה. עבור שעון כזה, זה סביר.
Samsung מצהירה שהסוללה מספיקה ל־13 ימים, אך לי אישית הסוללה הספיקה לשבוע.
אך כמובן זה תלוי אם AOD מופעל (אצלי אישית לא), ותלוי בעוד כמה דברים כמו התראות (שהמסך ידלק בכל התראה), רטט, וכמה פעמים משתמשים במדדים של השעון. בקיצור, תלוי בשימוש בשעון.

image

השעון חזק; הוא קיבל די הרבה מכות, לפעמים חזקות ולפעמים חלשות, לרוב חלשות (כי הוא על היד וקורה שלפעמים נתקלים בדברים בטעות), ואין עליו שריטה.

השעון עמיד במים ואבק בתקן IP68. קרו לי פעמים שבטעות (או בכוונה 🤔) שמים עפו על השעון ולא קרה לו כלום. מה שכן, לאחר זמן מה רואים סימנים של מים יבשים אם לא מנגבים מיד את המסך לאחר שעפו עליו מים.

image

לשעון קיימות שלל תכונות מגניבות, למשל, "כרטיסי מידע". יש מגוון כרטיסים, כמו לראות כמה סוללה יש במכשירים המחוברים לטלפון, כמו הטלפון, אוזניות/נרתיק האוזניות, ועוד.

באפליקציית הבריאות של Samsung יש מגוון תכונות שלא הבנתי איך הן קיימות גם בשעון, כמו "יחד".

רוב ההגדרות ניתנות להגדרה בשעון, הודות למסך הגדול למדי. אפשר כמובן גם בטלפון, וזה יותר נוח לדעתי.(חלק מההגדרות זמינות רק בשעון וחלק רק בטלפון, כאשר הרוב זמינות בשניהם.)

פנס—(מסך לבן) נוח, אף על פי שאינו מאיר הרבה, הוא שימושי במקומות חשוכים. הפנס כולל גם מצב אדום-שחור מהבהב; לא הבנתי את תכליתו, אך אינו מזיק.

מצבים— מסתנכרנים עם הטלפון. מה שלא אהבתי הוא שאם מצב שינה מופעל, ובפעולת הפעלת המסך מוצג מצב השינה, הבהירות עולה לרמה המקסימלית ביציאה מהמסך, דבר שאינו נעים באמצע הלילה. נכון שזה לוקח שניה, אך עדיין מפריע.

קיים בשעון גם מצב מים (נפרד ממצבים ושגרות), שימושי בבריכה או בים. הוא מונע שימוש במסך המגע.
לא הייתי בבריכה או בים עם השעון, ולכן איני יכול להעיד על יעילותו במניעת נזקי מים, אך תכליתו למנוע נגיעות מקריות.

השעון כולל גם התראת ניתוק מהטלפון, אך אפשר לבטל אותה.
ניתן להשתיק התראות בטלפון; כלומר, בעת שימוש בטלפון – ההתראות מוצגות בו. בעת שהטלפון אינו בשימוש – ההתראות מוצגות בשעון.

קיימת בנוסף אפשרות שמצב "נא לא להפריע" יסתנכרן עם הטלפון ולהפך, נוח מאוד.

ניתן לאתר את הטלפון ולהפך – ברטט בלבד, אך כמובן תכונה זו זמינה רק כאשר השעון מחובר לטלפון.

וכן לראות את מיקום השעון דרך הטלפון, אך לא להפך .

השעון כולל גם מצב טיסה, מיותר לדעתי אך אינו מזיק.

קיימת גם תכונה הנקראת "זיהוי פרק כף היד", כך שהתראות חדשות לא יוצגו בפרטים כאשר השעון אינו על היד או יורד מהיד. אם הגדרנו קוד נעילה לשעון, יש לבטל את הנעילה. קיימות תכונות נוספות.

השעון כולל אפשרות "זיהוי נפילה קשה". במצב זה, השעון שולח הודעה לטלפון ומחייג/שולח הודעות למספרי החירום שהוגדרו בטלפון. לא ניסיתי את התכונה מחשש לזיהוי שגוי, אך ניתן להגדיר שהשעון יזהה נפילות רק במהלך אימונים. השעון מבקש אישור לפני הפעולה.

השעון מזהה אימונים, וברוב המקרים עושה זאת בהצלחה. אפשר לבחור בהגדרות ה-Health אילו פעילויות יזוהו, אך יש הגבלה על אילו פעילויות יזוהו. יש את "אימון כושר דינמי", שלדעתי יספיק לרוב הפעילויות, אך לא קרה לי שהוא זיהה אימון כזה.

השעון גם מתריע לנו לזוז לאחר שעה שלא זזנו. צריך, כמובן, להגדיר זאת בהגדרות ה-Health של השעון.

אפשר גם לגבות את נתוני השעון; זה מגבה את הדברים הבאים: הגדרות, יישומים, כרטיסי מידע, חלונית מהירה, סגנונות שעון.
מאוד שימושי למשל כשקורה תקלה בשעון וצריכים לעשות לו איפוס, אז לא צריך להגדיר הכל מאפס.

השעון מגיע בצבעים: זהב ורוד, לבן, אפור.

מחירו באתר סמסונג ישראל, נכון ליום כתיבת הפוסט, הוא 399 ש"ח.

בקופסה נוכל למצוא: שעון עם רצועה (ללא צורך בהרכבה), מטען והוראות הפעלה.

יש אפשרות להוציא ולהרכיב את רצועת השעון בקלות.

image

השעון ללא ספק טוב ומציע תכונות פרקטיות, כמו אפליקציות כגון מחשבון ולוח שנה. אפשר להגיב דרך השעון עם "תגובות מהירות" לאפליקציות מסוימות, כמו WhatsApp, הודעות דוא"ל ועוד. אם אי אפשר להגיב להודעה, השעון לא יציג את האפשרות; לדוגמה, התראה מ-Members.
משהו שלא אהבתי בשעון הוא שאם שולחים התראה ארוכה מדי, השעון לא יציג את כל ההתראה אלא חלק ממנה, וזה טיפה מאכזב.

מה הייתי רוצה לראות בפיט 4 ?

הייתי רוצה רמקול לשיחות, הכוונה
שהייתי רוצה אפשרות לחייג דרכו, מכיוון שהמסך די גדול וזה אפשרי.
כמו כן, הייתי שמח שיהיה בו גם מיקרופון, ויותר אפשרויות לשלוט בטלפון, כמו להעביר אותו למצב רטט וכו', או להפעיל דרך השעון נתב אלחוטי.
הייתי שמח גם שיהיה בו NFC לתשלומים, וגם GPS.

הייתי שמח גם שהכרטיסי מידע (כך נקראים בשעון) ונקראים "יישומונים" בטלפון, יהיו זמינים בכרטיסי המידע של השעון, אם לא הכל אז לפחות חלק שמתאימים. למשל, שימוש חכם בדיגיטל, לראות כמה זמן השתמשתי היום בטלפון-מהשעון.

השעון, לדעתי, מאוד נחמד. הוא יתאים למי שרוצה תכונות בסיסיות על היד, כמו מעקב אחר שינה, דופק, לחץ דם ובדיקה של דברים מסוימים – ממש על היד. כמובן שיש עוד דברים נחמדים בשעון, כמו לוח שנה ומחשבון, תגובות מהירות להודעות וצפייה במצב הסוללה של המכשירים המחוברים לטלפון.

הסקירה יצאה ארוכה יותר ממה שציפיתי, אבל מקווה שנהניתם לקרוא!

image
השעון על היד שלי

image
אריזת השעון.

24 Comments
liad
Expert Level 4
נושאים כלליים
פשש סחטיין איזה השקעה👏👏👏🔥🔥🔥
Nehoray_S
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה רבה ליעד!
Iᔕᔕᗩᑕ
Expert Level 4
נושאים כלליים
סקירה מעולה ומפורטת.

אני לא הייתי רוצה תוספת למיקרופון מאחר והשעון די שומר על כל הקונספט שלו, שהוא רצועת כושר שיש בה רק מה שצריך ושום דבר לא מעבר לזה. מיקרופון לשיחות משמעותו תוספות רבות כמו עוזרת קולית, שיחות, צלצולים, ובקיצור שעון חכם.
Nehoray_S
Expert Level 5
נושאים כלליים
תכלס צודק, בכל מקרה יכול להיות נחמד אם יהיה אבל אם מסתכלים מעוד צד, המחיר יהיה יותר גבוהה.

תודה רבה!
Iᔕᔕᗩᑕ
Expert Level 4
נושאים כלליים
נכון. המחיר של הצמיד נגיש מאוד והופך אותו לאטרקטיבי. אבל מבחינתי מה שהופך אותו לצמיד מושלם הוא דווקא מה שאין בו.
Nehoray_S
Expert Level 5
נושאים כלליים
חחח אני תמיד מחפש מה אפשר להוסיף כדי שיהיה יותר טוב, מעניין יהיה לראות מה יהיו החידושים ב4.
0 Likes
Kfeer
Expert Level 5
נושאים כלליים
איזו סקירה משוקעת יאלוף👏👏🔥
Nehoray_S
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה רבה כפיר!
DANI_M
Expert Level 2
נושאים כלליים
תודה על הסקירה הנהדרת.
נראה ועושה רושם שמדובר בשעון עם שימושים רבים שמתאימים לרוב המשתמשים ובמחיר נגיש המציע תמורה גבוה למחיר.