Original topic:

מדריך צילום כוכבים באמצעות סמארטפון

(Topic created on: 07-24-2023 01:06 PM)
817 Views
Tatyana
Expert Level 2
Options
נושאים כלליים
צילום כוכבים באמצעות סמארטפון יכול להיות אתגר, אך עם כמה טיפים וטכניקות יכולים לתפוס הרבה יותר מפשוט "נקודות בוהקות". מדריך זה אני מקווה יכול לעזור לכם ליצור תמונות מרהיבות:

הכנה מראש:

שמירת על יציבות המכשיר – השתמשו בחצובה לסמרטפונים או עם יש חצובה מקצועית אפשר להשתמש עם מתאם לטלפון זה יעזור למנוע רעידות הגורמות לתמונות להיות מטושטשות. אני ממליצה על שימוש בחצובה ולא מוט סלפי עם אופציה לחצובה (עקב זמן החשיפה מאוד ארוך 4-10 דק ויציבות נמוכה שלו)

Tatyana_1-1690192157613.png

Tatyana_2-1690192166295.png

מקום צילום - עם זיהום אור נמוך, בחר מקום בטבע שבו יש פחות תאורת רקע, זיהוי אויר טהור וענן. (אצלנו בארץ ניתן לקבל צילומים טובים במכתש הגדול העדפה ראשונה, חלק המקומות הים המלח וגם כמה מקומות הצפון)

צילום שביל החלב:

הורידו אפליקציה בשם Expert Raw החנות הסמסונג, השימוש בתוכנת Expert Raw לצילום כוכבים יספק אפשרות לצילום בפורמט Raw, שיאפשר לכם לשמור מידע רחב יותר ולערוך אותו בשלב מאוחר יותר לתמונות מרהיבות.

ראשית לבדוק את ההדרות ולוודא שאתם מצלמים בפורמת RAW

Tatyana_1-1690192374178.png

בגלל שצילום לוקח מ-4 עד 10 דק ובחושך לא ניתן לראות לאן אתם מקוונים, אז לבדיקת קומפוזיציה יש כמה אופציות

• אפשר לאשות תמונה דרך אפליקציית צילום בסיסית במצב -Night mode. אני אישית פחות אהבתי כי צריך לעבור בין האפליקציות וגם תמונה עדיין חשוכה מידי.
Tatyana_2-1690192478997.png

• אופציה שניה פשוט ב Expert raw לעלות את ב ISO עד מקסימום ולהגדיל זמן עד שניתן לראות בערך כמה שניות. לוקחים תמונה, עם צריך מתקנים קומפוזיציה.
Tatyana_3-1690192641814.png

כשסידרתם את הפריים שלכם עוברים לאופציה של Astrophotography. איכות תמונה מגדירים MP12 ולוחצים סימן של כוכבים. אז מה יש לנו באופציה הנ"ל הגדרת זמן חשיפה 4דק, 7 דק, 10 דק ואפשר לראות את מערכת כוכבים עם מדליקים Sky guide: Show

זמן חשיפה מאוד תלוי ברמת זיהום האור של הסביבה למשל באזור מכתש הגדול השתמשתי החשיפה של 10 דק.

בהדרות אוטומטיות ניתן לשנות:

• פוקוס לפי בדיקה 0.9-0.8 זה בסדר גמור או ניתן להדליק מנורה בארך כ10 מטר ממצלמה ולפקסס ידנית
  • טמפרטורה של תמונה אבל עם צילום הוא ב RAW זה לא קריטי משנים בעריכה של תמונה
  • EV (פיצוי חשיפה) עם ברצונך להאיר או להכהות תמונה מראש -ברור שאנו לא רוצים תמונה כהה במצב הנוכחי עז מגדירים ערך 0 או +1
  • סוג עדשה – עדיף Wide
Tatyana_4-1690192771903.png

Tatyana_6-1690192799882.png

אחרי כל הגדרות מגיעה לשלב של צילום. 10 דק מנוחה והתוצאה לפניכם. כמובן דורש אריכה.

Tatyana_7-1690192836870.png

צילום שביל הכוכב Star trek:

הרבה יותר פשוט בביצועה אבל דורש יותר זמן. כמובן מסדרים קומפוזיציה לפי טיפים קודמים.

לא דורש תוכנה נוספת באפליקציה רגילה של Camera מחפשים אופציה Hyperlapse מגדירים זמן של 300 ומדליקים כוכב נופל- זהו אתם מוכנים לצילום. לי יצאה 36 שניות לזמן צילום של בערך 3 שאות.

Tatyana_8-1690192885483.png

Tatyana_10-1690192911905.png

ניתן לראות את התוצאה כאן

26 Comments
Kfeer
Expert Level 5
נושאים כלליים
אלופה! תודה על המדריך 🙏
Tatyana
Expert Level 2
נושאים כלליים
תודה... מדריך הראשון שלי... מקווה שמובן
oriel
Expert Level 2
נושאים כלליים
אחלה מדריך. אני מצאתי ש0.7 יותר מדוייק לפוקוס (וגם בתוכו יש עוד אופציות אבל צריך להתאים ידנית ממש)
Tatyana
Expert Level 2
נושאים כלליים
אולי... היה לי קשה לפקס אז שמחתי על 0.8
נושאים כלליים
תודה על המדריך
Tatyana
Expert Level 2
נושאים כלליים
היה טיפה חסר הסבר שבואה שעבר... ניסיתי לחסוך עם מישהוא יצתרך
Avichai
Expert Level 4
נושאים כלליים
תודה רבה!
נושאים כלליים
מדריך מצוין, כל הכבוד על ההשקעה! 🙏

רק לדייק, האפליקציה של סמסונג נקראת Expert RAW.
Tatyana
Expert Level 2
נושאים כלליים
כן... נתקן יושב לי בראש Camera וזהו