Original topic:

[מדריך] הבית החכם של סמסונג- תאורה חכמה

(Topic created on: 04-20-2023 05:30 PM)
300 Views
nadau3
Options
נושאים כלליים
היי ממברס,

אז אחרי הפוגה מאולצת קלה, היום אני אמשיך בסדרת הפוסטים שלי בנושא הבית החכם של סמסונג

והיום נדבר על אחד הדברים החשובים ויעילים ביותר בבית חכם - התאורה החכמה

למי שמעוניין להשלים פערים אני אצטרף קישורים בסוף הפוסט

אז מה היא תאורה חכמה?

תאורה חכמה -  היא תאורה המתחברת לרשת האינטרנט ומאפשרת לך לשלוט בה מרחוק באמצעות אפליקציה. היא מאפשרת לך להדליק או לכבות את האור מרחוק, לשנות את עוצמת האור, להגדיר טיימרים ואפילו את צבע האור בקלות רבה מה שיקל על החיים וההתנהלות שלכם.

איזה סוגי תאורות חכמות יש לנו? ומה כדאי לי לבחור

בגלל שיש המון סוגים אני אתמקד בשיטת העיקריות והמוכרות יותר להתקנת תאורה חכמה בבית

שימו ❤️, כפי שרשמתי בפוסט הפתיחה.

מרבית המערכות שמפורטות כאן דורשות התקנה ע"י חשמלאי מוסמך, אציין שאת המערכת שלי התקנתי לבד - זאת אומרת שאפשרי, אבל באחריותכם בלבד

•  נורות חכמות - נדרש להחליף פשוט את הנורה הרגילה בנורה חכמה, היא זולה יחסית, מאוד פשוטה להתקנה אבל נראה מוצר בסיסי ואין הרבה עיצובים - מאוד מתאים לבתים שכורים וכאלה שעוברים דירה לעתים תכופות יחסית.

image

• מתאם בית תאורה חכם - במקום להחליף את הנורה אנחנו נוסיף מתאם לבית התאורה שיהיה מעין מתג הפעלה וכיבוי - זה מאפשר להמשיך ולהשתמש בנורות הקיימות שלנו, אבל זה אומר שהשליטה שלנו בתאורה מוגבלת ואין אפשרות להתקין נורה עם עוד צבעים

image

• גוף תאורה חכם - במקרה הזה מחליפים את כל הבית מנורה בגוף תאורה חכם, המשמעות היא שעלות המוצר גבוהה יותר, ואם מתקלקל זה דורש החלפה של כל הגוף תאורה, אבל זה נראה הרבה יותר אסטתי יש מגוון גדול מאוד של עיצובים, גדלים, צורות ועוצמות תאורה.

image

• מתאם חכם לתשתית החשמל - בתור תשתית החשמל (לפני החיבור לגוף התאורה) נוכל להוסיף מתג חכם שיסייע לנו להפעיל/לכבות את התאורה - אפשרות שמאוד תתאים במקרה וכבר יש לנו גוף תאורה יפה ואתם רק רוצים לעשות לו הסבה לחכם

image

• בית מתגים חכם - במקרה הזה אנחנו נחליף את קופסת המתגים הרגילה בקופסת מתגים חכמה מה שיאפשר לנו לשלוט בהפעלה וכיבוי - זה התהליך המורכב ביותר, שמחייב עבודת חשמלאי, אבל התוצאה שלו תיהיה הכי אסטית, יעילה, ומאפשרת לחבר כל דבר שמופעל בעזרת המתגים (גם הוונטה של השירותים לדוגמה או התריסים)

image

• תאורת שולחן חכמה- כמו מנורות לילה, תאורת שולחן עבודה וכד' - דורש סה"כ חיבור לשקע חשמל כמו כל מכשיר חשמלי אחר אבל המוצרים שיכולים להאיר חדר שלם בצורה מספקת כמעט ולא קיימים.

image

אז אחרי שבחרנו והתקנו את הנורה השלב הבא יהיה להגדיר ולחבר את הנורה לרשת וליישום התואם

איך נחבר את הנורה ליישום?

בגלל שיש המון מוצרים בשוק אני אתן דוגמה של מוצר אחד שהתקנתי אצלי - אבל העיקרון דומה ברוב המכשירים

1. נוריד את אפליקציית Yeelight מחנות מהגוגל פליי ונתקין אותה - בכל מוצר כזה או אחר יהיה על דף ההוראות קישור או קוד QR שישלח אותנו לאפליקציה שצריך להוריד.
2. פתחו את האפליקציה - ושם תבחרו יצירת חשבון או התחברות באמצעות חשבון שכבר קיים.
3. הפעילו את הנורה החכמה והבטיחו שהיא נמצאת במצב הפעלה.
4. באפליקציה, לחצו על הכפתור "+" בפינה הימנית העליונה של המסך.

image

5. בחרו את הנורה החכמה מהרשימה שתופיע ולחצו על "הוסף נורה".

image

6. עקבו אחר ההוראות שיופיעו על המסך,זה כולל חיבור הנורה לרשת האינטרנט שלכם. 

כשתהליך החיבור יסתיים - בהצלחה, תוכלו לשלוט בנורה מהאפליקצייה.

איך נשתמש בנורה החכמה?

אז אחרי שסיימנו להתקין נוכל לבחור איזה פעולות לבצע עם הנורה:
  • להדליק/לכבות
  • לבחור עוצמת תאורה (במידה והתאורה תומכת)
  • לבחור "אווירה"
  • לבחור צבע - גווני לבן ( חם/קר) או צבעוני (במידה והנורה תומכת כמובן)
image

בתפריט המורחב נוכל להגדיר:
  • טיימר
  • שעות מתוזמנות (שעון שבת)
  • מצב לילה
  • לבחור צבע לפי זיהוי של המצלמה
image

כמה טיפים נוספים לשימוש בתאורה חכמה

א. השתמשו בפקודות קוליות בעזרת עוזר קולי, כמו גוגל אסיסטנט או אמזון אלכסה, כדי לשלוט בנורות

כדי להבין איך להוסיף - מוזמנים לקפוץ לפוסטים קודמים שלי בנושא היישומים המרכזים של הבית החכם:

ב. נצלו את היכולת ליצירת תסריטים או מזגים מותאמים אישית לנורות החכמות שלכם, כמו לדוגמה, תסריט לקראת הערב שיהיה אווירה רגועה או ליצירת תכנית תאורה לשעות הבוקר שיאיר בצורה הדרגתית. 

ג. השתמשו בפונקציה של טיימר והדלקות/כיבוי מתוזמנות כדי להגדיר שעות הדלקה וכיבוי אוטומטי לנורות שלכם, ובכך לחסוך באנרגיה ולהתאים את התאורה לשעות השינה והערות שלכם ויעזור לשומרי השבת להגדיר תאורה . 

ד. שלבו את הנורות החכמות עם מכשירים חכמים אחרים בבית, כמו מפסקים חכמים או מצלמות אבטחה, על מנת ליצור מערכת בית חכם מקיפה ומשולבת - חלק מהמכשירים אני אגיע אליהם כמובן בהמשך אבל אם כבר יש לכם תוכלו להתקדם ולהגדיר לבד

מקווה שחידשתי לכם 😁
שבוע הבא נמשיך עם קטגורית מוצרים חכמה נוספת - חיישנים ומצלמות

בכל שאלה/הערה מוזמנים לכתוב לי כאן בתגובות או בהודעה פרטית 

קישור לפוסטים קודמים:

הקדמה - בקישור הבא
מדריך SmartThing- בקישור הבא
מדריך Google Home - בקישור הבא
מדריך שלט IR אוניברסלי חכם - בקישור הבא

15 Comments
Nivnaor32
Expert Level 5
נושאים כלליים