Original topic:

[מדריך] הבית החכם של סמסונג - חיישנים

(Topic created on: 05-03-2023 02:32 PM)
631 Views
nadau3
Options
נושאים כלליים
היי ממברס,

היום אני אמשיך בסדרת המדריכים בנושא הבית החכם והמכשירים החכמים

image

אז אחרי שלמדנו את היסודות והכרנו כמה קבוצות מכשירים נגיע היום לקטגוריה הבאה - החיישנים

בגלל שהתחום מאוד גדול ויש המון חברות (שגם סמסונג מחזיקה בכמה מוצרים), אני אתמקד ביסודות שיתאימו לכל המכשירים
ובעיקר, אני אציג לכם את סוגי החיישנים והמצלמות כדי שתדעו להתאים אותם בדיוק לבית שאתם רוצים ומדמיינים
חשוב לציין בתחום החיישנים - בגלל שהרבה מהחיישנים קטנים וחסכוניים במקום, כדי ליצור תקשורת עם הרשת נדרש מכשיר "מגשר" (bridge) שיסייע לנו לחבר את המכשיר החכם לרשת ולנהל אותו - לכל חברה ותקן יש את המכשיר ה"מגשר" שלהם ולאחר מכן נוכל תמיד לרכז את אותם המגשרים ביישום אחד כמו גוגל הום וSmartThings של סמסונג

אז איזה חיישנים חכמים נוכל למצוא?

כאשר אנחנו מדברים על חיישנים יש מגוון גדול מאוד של חיישנים ותתי קטוגוריות ונשתדל לגעת כאן בחיישנים הנפוצים והיעילים יותר

חיישן נפח/תנועה -

אז החיישן הראשון ואחד החשובים לטעמי יהיה חיישן שמזהה נוכחות (נפח) או תזוזה
 לרוב הוא קטן ולא תופס מקום, ועם סוללות שמחזיקות הרבה זמן, הוא דורש קישור בעזרת מכשיר "מגשר" 
נוכל להיעזר בחיישנים גם לאבטחת הבית כדי לזהות תנועה. ונוכל גם לשלב את החיישנים עם רוטינות (במכשירים תומכים) 
ולדוגמה - לכבות את האור בשעות הלילה אם לא זוהתה תנועה במשך שעה.

למי שלא מעוניין להתקין מצלמה בבית - זה חיישן כמעט חובה, כאשר אתם לא בבית תוכלו לבדוק אם היו תנועות בזמן שלא הייתם

image

חיישן פתיחת דלת/חלון-

אז החיישן הבא יהיה חיישן שמזהה פתיחת דלת או חלון.
השימוש בו מאוד פשוט - כל מה שנדרש זה לקחת את 2 החלקים, לשים אחד על הדלת וצד שני על המשקוף או החלון והמסגרת וכאשר יתנתק המגנט תתבצע הפעולה שנקבע - זה יכול להיות אזעקה שאנחנו לא בבית וזה יכול להיות גם הדלקה של האור במבואה ל5 דקות (או התראה להורים הלחוצים שרוצים לדעת הילד נכנס הביתה🙂)

image

חיישן גילוי עשן / חיישן גילוי גז- 

אז חיישנים סופר חשובים ומצילי חיים זה גלאי העשן החכם וגלאי הגז
כמו השם שלהם כל התפקיד זה לזהות כמות עשן או גז חריגה ולהתריע לכם 
היתרון כמובן שאת ההתרעה אתם יכולים לקבל בטלפון שלכם ושל כל מי שתבחרו מבני הבית ויצמצמו את הסיכוי שלא תשמעו. יש חיישנים שאפשר לחבר ישירות לאפלקיציה ויש חיישנים שידרשו מכשיר מגשר - וודאו תמיד מה נדרש 

image

חיישן טמפרטורה ולחות-

החיישן הבא ישמש אותנו גם בשגרה לדעת מה המצב בבית ולנטר וגם יוכל לתת לנו אידיקציה לגבי טמפרטורת החדר קיימים מגוון סוגים שהשניים העיקריים הם עם מסך מפורט או רק החיישן, אותם נוכל לקשר למזגנים שיפעלו אוטומטית בטמפרטורה מסוימת או שייעצרו ברגע שהחדר מגיע לטמפרטורה הרצויה ועוד

image

חיישן נזילת מים-

חיישן שנחשב בעיני רבים מיותר, אבל ברגע האמת תמיד טוב שהוא יהיה שם,
החיישן מונח על הרצפה או באזורים שמועדים לנזילות והצפות (מתחת לכיורים, ליד צנרת של מכונת כביסה וכו') וברגע שהחיישן מזהה שמגיעים מים לתוכו הוא יתריע לנו - נוכל גם לנתק מכשירי חשמל מרחוק אם תתקבל ההתראה ואם המכשיר מחובר לשקע חכם ועוד - למעט סוגי פריטים בודדים תמיד יידרש חיבור למכשיר מגשר

image

איך נדע איזה מוצרים אני צריך לקנות ואיזה סוג

אז השלב הראשון בבחירת קניית המוצר זה לדעת לאיזה מכשירים אני ארצה לחבר אותו ועם איזה תוכנות אני ארצה שזה יעבוד. 
בשוק יש כמה שירותי בית חכם ופרוטוקולים מוכרים שיעבדו לכם עם רוב החברות
  • matter - הסברתי על התקן החדש בפוסט ההקדמה כאן למי שרוצה להשלים - על רגל אחת, תקן אוניברסלי שנוצר בתיאום עם כל החברות בשוק, עדיין חדש יחסית ולא הרבה מוצרים עומדים בתקן
  • zigbee- אחד מהתקנים הותיקים של מכשירי בית חכם, המוצרים של התקן לרוב טובים ומתמשקים טוב עם תוכנות נוספות.
  • aquara - תקן של חברת בת של שיאומי - המוצרים טובים, זולים - אבל החיבור יחד עם תוכנות נוספות כמו גוגל וסמסונג קצת מוגבל.
  • tuya -  תקן סיני נוסף ומאוד דומה לקודם, עובד טוב ויש לו מגוון עצום של חברות ומכשירים שעובדים איתו הממשק עם תוכנות צד ג' מעט יותר טוב מaquara
אחרי שבחרתי איזה איזה תקן אני ארצה לעבוד - ניגש לחפש את המוצר שלנו 
בקנית המוצר תמיד לשים לב לכמה דברים
  • המוצר תומך בתקן שאני רוצה להשתמש בו(יופיע לרוב בפירוט המוצר או אפילו בתמונה הראשונה).
  • המכשיר מתאים לצרכים שלי - לדוגמה : לא לקנות מכשיר שדורש חיבור לחשמל בשביל שימוש במקום שאין לך בו חשמל נגיש וכו'.
  • יש מוצרים שהם דגם מיועד לשוק הסיני - המכשיר יעבוד לכם כאן בארץ, אבל החיבור עם עם יישומים צג ג' יהיה נוראי, או שיכריח אתכם לשבת על שרת סיני וימנע קישור עם מכשירים בגרסה גלובלית או שלא יעבוד, לכן לוודא שאתם קונים Global version ולא ,china - ואם כבר קניתם גרסה סינית אז שהכל יהיה סיני ויישב על אותו שרת.
  • שאני קונה מגשר תואם - יש מגוון רחב של מגשרים כולל של סמסנוג אבל ההמלצה שלי תיהיה להתאים את המגשר מאותה החברה.
אחרי שבחרנו, קנינו, הרכבנו, הגיע הזמן להתקין.

התקנת החיישנים

בהתקנת החיישנים יהיו לנו 3 שלבים עיקריים

1. התקנת המכשיר ה"מגשר" (Bridge)
2. התקנת החיישן עצמו
3. חיבור ליישום הראשי 

בהסבר כאן אני אשתמש ביישום של שיאומי - העקרונות יהיו דומים בכל שאר החברות 

התקנת המגשר -
  • נוריד את היישום (שיאומי, zigbee וכו')
  • נפתח את היישום, ונלחץ על כפתור ה+
  • נבחר "הוסף מכשיר" - ונבחר ב"שערים" (Gateway)
  • נבחר את המכשיר שיש לנו, נעקוב אחרי ההוראות לאיפוס מכשיר כדי להכניס אותו למצב התחברות.
  • ניתן לטלפון שלנו למצוא את המכשיר ובסיום אחרי ההתקנה נוכל להתחיל להגדיר מכשירים נוספים.
התקנת המכשירים-
  • כדי להתקין את שאר המכשירים נחזור למסך הראשי של היישום בו התקנו את ה"מגשר" ונלחץ על כפתור ה+
  • ניתן לטלפון שלנו לחפש מכשירים חדשים בסביבה אוטומטית.
  • במידה ולא מצא - נחפש את המכשיר באופן ידני ע"י בחירה של סוג המוצר שנרצה להתקין ודגם המכשיר.
  • נעקוב אחרי הוראות ההתקנה עד הסיום ובסוף נשייך את המכשיר ל"חדר" (לא חובה).

חיבור ליישום הראשי-
  • נפתח את היישום שאליו נרצה לחבר את כל המכשירים (נניח SmartThing)
  • נלחץ על כפתור ה+ ונבחר ב"הוסף מכשיר"
  • באפשרויות נחפש לפי מותג ונבחר מתוך רשימת המכשירים את החשבון שנרצה לחבר 
וזה הכל להיום 🙂
מקווה שקצת חידשתי לכם והתקרבתם עוד צעד לבית החכם שלכם,

הנושא שלנו לשבוע הבא יהיה - מצלמות

23 Comments
נושאים כלליים

תודה איש יקר!
חידשת לי על חיישני הנפח.
לא ידעתי שיש אפשרות שלא מצריכה חיבור חשמלי ושמאפשרת עבודה עם סמארטפון

נושאים כלליים
שמח שחידשתי 😀
זה לגמרי חיישן ממש שימושי אצלי
נושאים כלליים
תודה רבה על המדריך המפורט והמצוין, נושא מרתק! 🔥
נושאים כלליים
בשמחה לירון
תודה על הפרגון 😁
Nivnaor32
Expert Level 5
נושאים כלליים
פוסט מעולה!!
תודה על השיתוף!
נושאים כלליים
תודה ניב 😃
שמואל
Expert Level 5
נושאים כלליים
פוסט מושקע בטירוף וכתוב נהדר!
יש לי כל כך הרבה מה ללמוד ממך!
שומר את הפוסט הזה בסימניות ללא ספק עבור היום שבו יהיה לי בית וארצה להפוך אותו לחכם
נושאים כלליים
תודה רבה שמואל
ממש שמח לשמוע את זה ממך 😊

עכשיו שאתה אזרח לגמרי יש אופציה לבית על הפרק (רק אל תשכח לדבר עם נוי שתעצב לך אותו קודם 😂)
שמואל
Expert Level 5
נושאים כלליים
כמובן😄
קודם כל אתחיל לעבוד ולחסוך כסף,אחרי זה אתחיל לחפש את נוי המעצבת-על שלנו,מוכשרת כל כך בטח לא זולה😜