Resolved! Solved

Original topic:

יבואן רשמי/ מורשה/ מקביל

(Topic created on: 11-09-2021 07:10 PM)
963 Views
kobi-dadon
Expert Level 5
Options
נושאים כלליים
מישהו יכול לעשות לי סדר ?? 
מה ההבדלים המהותיים ? 
יש הבדל בין מורשה למקביל? 
האם מורשה ורשמי ההבדל הוא רק בעדכונים? 

Resolved!
13 Comments
LironHazan
Active Level 7
נושאים כלליים
אופס, שכחתי :)
תודה
Solution
Roee
Active Level 8
נושאים כלליים
נעשה סדר?
1. יש יבואן רשמי ויבואן מקביל. לא מכיר יבואן מורשה, יש משווק מורשה שזה משווק מטעם היבואן הרשמי. לדוגמה: BUG, משווק מורשה של סאני תקשורת.
2. יבואן מקביל קונה ממפיץ במדינה מסויימת שהיא לא ישראל, מכשירים שמיועדים לשוק שאינו ישראל, שלא מותאמים לשוק המקומי ברמת הגרסה (שפה, שירותים ייחודיים לאותו השוק, תיקונים שמיועדים לסביבה הייחודית של מדינת היעד וכו').
3. הבדל נוסף הוא ברמת השירות והאחריות. יבואן מקביל מחוייב על פי חוק לספק תיקונים במסגרת אחריות יצרן. השאלה היא מי מפקח עליו, איזו הכשרה עברו הטכנאים, ובאיזה כלים הם עובדים. לגבי השאלה הראשונה - התשובה היא אף אחד. לגבי שתי השאלות האחרות, אין לי מושג.
4. יבואן רשמי עובר הכשרה של סמסונג ישראל, מקבל כלים רשמיים של סמסונג, חלפים ותמיכה מלאה של סמסונג ישראל.
5. יש גם הבדל בין היבואנים הרשמיים. ההבדל הוא ברמת האחריות. סמסונג ישראל מספקת אחריות ושירות למכשירים שנמכרים בשוק הפתוח עם כל המשמעויות של זה. ולעומת זאת, שאר היבואנים הרשמיים (סלקום, פרטנר, פלאפון, והוט מובייל) מספקים שירות ואחריות באופן עצמאי. ההבדל הוא במדיניות השירות בעיקר ובסטנדרט השירות ששונה מחברה לחברה.
kobi-dadon
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה על הפירוט וההסבר !!!
עשית לי סדר בראש 👌
LironHazan
Active Level 7
נושאים כלליים
מורשה לא קשור ליבואן הרשמי.
ראיתי את המושג לא מעט פעמים,
זה ייבוא מקביל.
אם תשאל אותי, זה מושג מטעה ובכוונה כך.