Original topic:

חשוב!!! לפני קנית מכשיר:יבואן רשמי ומקביל מורשה, מה ההבדל? ולמה כדאי לקנות רק מיבוא סמסונג סאני רשמי

(Topic created on: 01-28-2023 01:24 PM)
5873 Views
liad
Expert Level 4
Options
נושאים כלליים

אנסה לעשות את זה כמה שיותר מובן, אני רואה שזה חשוב במיוחד לקראת ההשקה המתקרבת, כי גם בפורום וגם במציאות אני רואה אנשים שקנו יבוא מקביל ולא יודעים או מבינים איך שזה משפיע עליהם וכמה זה חשוב לעיתים ומתבאסים בגלל זה פיצר שחסר שלא ידעו שאמור להיות להם, 

אני מזמן פעם אחת גם קניתי מיבוא מקביל והבטחתי לעצמי שלא אעשה את זה יותר (וגם עבדתי פעם בחנות אלקטרוניקה)

אז איך זה המחיר יותר זול לפעמים דווקא ביבוא מקביל? ,

לכל מוצר של חברה במקרה הזה סמארטפון\שעון לעיתים יש כמה יבואנים

מה ההבדלים ואיך לזהות?

נתחיל ביבוא רשמי, שיהיה קל נדגיש אותם בצבעים שרשמי כחול (צבע סאני-סמסונג) ומקביל אדום (אזהרה)

יבואן רשמי מקורי : יקר יותר**<(תזכרו את הכוכביות הללו!), בטוח יותר ומשתלם יותר.

יבואן מקביל: זול יותר, פחות בטוח

• יבוא רשמי מגיע עם אריזה שלמה ואתם מקבלים מכשיר חדש אטום ועם כל התכולה מה שמגיעה מהמפעל ואיך שהיצרן התכוון**.
  • יבוא מקביל מגיע עם אריזה שנפתחה ונארזת מחדש! עם מכשיר שעלול להיות מוחדש עם תכולה שונה (הוצאת ,כבל, מתאם, וגם מגן מסך מודבק! כדי למכור לכם בנפרד**.
  • מעבדה רשמית של סאני, אשר מקבל אישור והסמכה מהיצרן הבינלאומי ובכך ישנה התחייבות של היבואן. לספק אחריות מלאה, מעבדות עם טכנאים מקצועיים ומוסמכים, חלקי חילוף מקוריים**.
  • ביבוא מקביל, תקבלו מעבדה שונה, חלקים לא מקוריים** וטכנאים שלא עברו אותה הסכמה, וגם אם האחריות. היא יותר "ארוכה" שם היא אחריות מוגבלת.
  • ביבוא רשמי עדכונים מקוריים ורשמיים של החברה, שזה בעצם אומר לקבל עדכונים מה שיש בגרסה בשרת. המיועד מהיצרן לסמסונג ישראל .
  • ביבוא מקביל,עדכונים יהיו שונים (למשל ללא הקלטה)  לעיתים לא יקבלו עדכונים כלל או באיחור.
  • יבוא רשמי אתם מקבלים אריזה מקורית שיש עלייה מדבקות סאני למניהן.

S.jpgהנוסך עלול להיות שונה אבל העיקר סאניהנוסך עלול להיות שונה אבל העיקר סאני

• ביבוא מקביל, יש מדבקות אחרות, שימו לב שבאריזה הזאת יש מדבקה שמסתירה את מדבקת הסמסונג שלא ידעו שהערכה נפתחה!, ורשום מורשה ולא רשמי (למרות שיש חנויות שמבלבלות בכוונה או לא בכוונה) 

20190926_123224.jpg

 לסיכום:

הזול הוא היקר לכן רשמתי כוכביות** למעלה להדגיש את ההבדלים,  שבסוף המקביל  יותר יקר יותר ביחס לתמורה

(גם בהזמנה ערכות מתנה לרוב הם רק ביבואן רשמי מקורי סאני!)

פעם שגם היה מטען באריזה ההבדל היה יותר משמעותי כי יש להם פחות להוציא מהאריזה ולמכור לחוד ,

גם אין ליבואן מקביל אישור תו תקן כמו לרשמי שזה מוריד להם תמחיר ולעיתים תקבלו מטען חיקוי חליפי גם אם מוסיפים כסף לקנות מטען,

חשוב לחפש את הסממים שהזכרתי

(פעם היה רשום באתר סמסונג מאיזה חנויות יש סאני רשמי מקורי, עכשיו אני לא מוצא זה)

דוגמה אחרונה עוד משהו שיעזור לכם לזהות למשל באתרים מאוד חשוב, שימו לב! לתמונה הבאה!

S3.jpg

מצאתם את ההבדלים?

במקרה הזה, זה אותו אתר!, אותו מוצר בדיוק! שמוכר גם וגם, אחד זה רשמי מקביל! והשני רשמי מקורי! 

לעיתים החנויות באתרים גם מבלבלות לא בכוונה גם לכן צריך לשים לב שרשום סאני, לרוב רשום איפשהו או בתנאי אחריות למטה,  וגם יש "מדבקה" באתר או לפחות על האריזה.

זהו, מקווה שהפוסט הזה יעזור לכם, או חידש לכם .🙂

19 Comments
נושאים כלליים
תודה על השיתוף.
אני תמיד בעד לרכוש את המכשיר מייבוא רשמי, גם בגלל התאמות טובות יותר לשוק הישראלי וגם כי יש אבא ואימא למוצר.

אבל לא כל מה שכתבת מדויק לגמרי.
למשל, בייבוא מקביל אורזים את זה מחדש כי לרבות מוציאים את המטען כדי להחליפו לכזה שמתאים לישראל.
כמו כן, לא נתקלתי במגן מסך שהודבק מראש בגלל שמדובר על ייבוא מקביל.

בנוסף, גם ייבוא מקביל מקבל עדכונים, פשוט בהתאם למדינת הייבוא. אם ייבוא מקביל לא מקבל עדכונים, זה כי התעסקו עם התוכנה, ובדרך כלל בשנים האחרונות זה כבר לא נחוץ כמו בעבר.

גם בתיקונים מה שכתבת לא הכי מדויק.
זה נכון שיבואנים רשמיים מקבלים הסמכה מסוימת לתיקונים והם אמורים לעמוד בתקן של סמסונג העולמית, אבל זה לא אומר מלכתחילה שייבוא מקביל משתמש בחלקים לא מקוריים, רק צריך לוודא את זה מולם (ניתן גם להיות חשופים לשקר במקרה הזה).

חשוב שהצרכן יידע את ההבדל בין רשמי למורשה, שכן מורשה זה ייבוא מקביל לכל דבר ועניין, פשוט בניסוח שונה שנועד אולי לבלבל את הצרכן.

אזכיר ואומר שוב שאני בעד לרכוש ייבוא רשמי תמיד! אבל מצד שני ייבוא מקביל מאפשר תחרות וירידת מחירים, וזה טוב לצרכן הסופי.
liad
Expert Level 4
נושאים כלליים
במקרה שלי קיבלתי מטען ללא תו תקן עם מתאם פשוט לקיר לחשמל לישראל
כנראה נתקלת בחנויות שונות,רשמתי לפי הניסיון שאני ראיתי או נתקלתי בעצמי. נתקלתי בחנות שהורידה לי מגן מסך והוציאה כיסוי ראשוני שהגיע עם המסך בהשוואה למישהו שקנה ברשמי באותו מקום קיבלתי גם מכשיר ללא סוללה כלל והגיע שרוט אפילו לא חשבתי לבדוק. עד שהגעתי הביתה. כי הכל היה בלחץ באותו יום לרוב משתדל לבדוק במקום אם אפשר
בכל אופן ברוב המקרים עדיף יבוא רשמי מקורי זה אתה מסכים איתי
נושאים כלליים
מסכים אתך, תמיד עדיף יבואן רשמי.
מה שנתקלת בו נשמע מאוד מאוד חריג, הייתי אפילו מפקפק בזה שמדובר ביבואן מורשה.
liad
Expert Level 4
נושאים כלליים
כן, רציתי לתבוע אותם אבל זה היה כאב ראש פניתי עם הוכחות למועצה לצרכנות אבל לא חזרו אלי בסוף
כנראה לא היו מורשה במקרה ההוא
Kfeer
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה על השיתוף ליעד!
liad
Expert Level 4
נושאים כלליים
תודה לך!
נחום
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה ליעד. אני כבר נכוויתי מיבואן מורשה (לא רשמי מקורה).
liad
Expert Level 4
נושאים כלליים
כנ"ל
oriyakov
Expert Level 5
נושאים כלליים
סאני היבואן הכי פחות טוב עדיף לקנות או מקביל או יבואן רשמי אחר