Original topic:

הסבר - מה הוא השירות Auracast

(Topic created on: 11-20-2023 05:31 PM)
1027 Views
nadau3
Options
נושאים כלליים
היי ממברס? מה שלומכם?

בתקופה מטורפת ועצובה כזאת, מצאתי את עצמי כותב את הפוסט הזה באחת מההפוגות שלי במילואים, עם המון תקווה לימים שקטים יותר.

לפני תקופה שכבר מרגישה כמו נצח כתבתי פוסט קצרצר על עדכון לאוזניות הבאדס 2 פרו שבו הופעלה התכונה Auracast, הרבה לא הבינו את יכולות התכונה ולכן החלטתי להכין פוסט הסבר שיעזור להבין מה היא התכונה ומה החידושים שהיא מביאה לתחום הסאונד.

image

לפני שאני אסביר בדיוק מה השירות, אני אתן הסבר קצר על Bluetooth שנוכל להבין את החידוש בתכונה

אז bluetooth (או שן כחולה בתרגום לעברית) זאת טכנולוגיה שנוצרה לפני מעל ל20 שנים ועובדת על שליחת וקבלת תשדורות בעזרת גלי רדיו בטווח קצר שבעזרתם אפשר להעביר קבצים או פקודות למכשירים תומכים (כמו להעביר הנחיה להדפיס במדפסת וכד').
לאורך השנים הטכנולוגיה כל הזמן המשיכה להשתפר ולהשתדרג, נכון להיום הגרסה העיקרית והנפוצה בשוק היא גרסה 5, ולאחרונה החל להיות נפוץ במכשירים המתקדמים גרסה 5.3 שאחד הדברים החשובים שנוספו בה זה שדרוג טכנולוגי הנקרא LE (low energy) שמאפשר לנו לשדר הרבה יותר מידע, להרבה יותר מכשירים בכל רגע נתון בצריכת חשמל ומתח הרבה יותר נמוכה.

היכולת החדשה הזאת אפשרה למפתחים לקחת את כל התחום שלב קדימה לעולם שכבר מזמן החל את השינוי של מעבר מצריכת תוכן בצורה ליניארית (כמו ערוצי הטלויזיה המסורתיים שפשוט משדרים תוכן לפי לו"ז ובחירה שלהם וכל מי שצופה בערוץ ייראה אותו דבר) למקום שבו צופים בתוכן על פי דרישה (כמו נטפליקס וכד' שבו אתה בוחר את התוכן שתצרוך באותו הרגע) ולייצר את Auracast

אז מה זה Auracast?
במחילה מראש מכל המומחים, אני אנסה לפשט את ההסבר ככל שניתן ולכן ייתכן שיהיו אי דיוקים קלים.

Auracst היא טכנולוגיה שפותחה ע"י חברת קוואלקום (זאת החברה שגם ייצרה את מעבדי הסנאפדרגון המעולים שנמצאים ברוב המכשירים של סמסונג), בטכנולוגיית Auracast אנחנו משתמשים ביכולות הLE החדשות בבלוטוס והופכים את המכשיר שמשדר למעין פודקאסט מקומי.

המשמעות היא שכל מכשיר בסביבה שתומך בטכנולוגיה יוכל להתחבר באופן חופשי למכשיר שמשדר ולקלוט את המידע (סאונד בעיקר) ממנו, ללא הגבלה על מספר המכשירים שיכולים להתחבר בזמן נתון.

כדי שכל זה יעבוד, נדרשים 3 אלמנטים עיקריים שיעבדו יחד:

1. מכשיר קלט - מכשיר שמע כמו אוזניות שתומך בבלוטוס 5.2 וקיבל עדכון גרסה לתמיכה בAuracast
2. תוכנת גישור - תוכנה/פונקציה במכשיר שתוכל לנהל ולהציג את כל השירותים שמשדרים/זמינים לקליטה, כרגע יש מספר חברות כמו realtek ועוד כמה שמפתחות תוכנות שיגיעו בהמשך.
3. מכשיר פלט - מכשיר שיישדר את המידע כמו טלויזיה, רדיו, רסיבר, טלפון וכו' שתומכים בבלוטוס 5.2 ושידור לauracast.

איך עובד השירות בפועל?

נניח ואתם יושבים בארומה, שותים קפה ויש את המסך הזה שתמיד מריץ חדשות או תוכנית כל שהיא ופתאום יש קטע מסקרן שאתם מעוניינים לשמוע (הרעיון תופס כמובן לכל מקום - רכבת, קניון, מטוס, מסיבת אוזניות, להופעה בפארק הירקון לשפר את הסאונד למי שרחוק - מוזמנים להמשיך את הרעיון מכאן).

דוגמה נוספת לשימוש עתידי, באופן מעט דומה לMusic share אם אתם יושבים עם חברים ורוצים לשתף איתם שישמעו את המוסיקה שאתם מאזינים לה ברגע זה, תיהיה האפשרות לפתוח "פודקאסט" שהאנשים מסביב יוכלו למצוא ולהתחבר בצורה חופשית ללא הגבלה למספר המכשירים.

במידה ושלושת הדרישות לAuracast קיימות, כל מה שתצטרכו לעשות זה להכנס להגדרות הבלוטוס במכשיר שלכם> לבחור את האוזניות המחוברות שלכם> הגדרות> מצא שידור.

image

לאחר שתמצאו את השידור ברשימה שתיראה קצת כמו רשימת רשתות WIFI, לחצו עליו והמכשיר ייתחבר להאזנה לשידור.
כמובן אם תתרחקו מהאזור שידור, החיבור יתנתק בדומה לחיבור בלוטוס רגיל.

השירות כולו כמובן עדיין בתחילת דרכו, אבל כמות האפשרויות העצומה שהוא טומן בתוכו מספיקה כדי שהרבה אנשי טכנולוגיה יגדירו אותו בתור אחד החידושים הכי גדולים בתחום.

וזה הכל להפעם חברים,

מקווה שההסבר היה מספיק ברור 🙂
במידה ויש שאלות נוספות מוזמנים לרשום בתגובות ואשתדל לענות.

18 Comments
אריקו
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה רבה על הפוסט והכי חשוב תשמור על עצמך
Nehoray_S
Expert Level 5
נושאים כלליים
וואו תודה רבה על ההסבר!
אני בכלל לא הבנתי מה זה עושה,ועכשיו הבנתי,
ממש תודה על ההסבר😁
נושאים כלליים
זה ממש מגניב וההסבר הזה מעולה וממש עשה לי סדר בדברים!
אז מתי עושים מסיבת אוזניות המונית של הממברס? 😅
EladSolomon
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה רבה נדב, אהבתי את הפוסט
Kfeer
Expert Level 5
נושאים כלליים
פוסט מרתק! תודה על הזמן וההשקעה 👏🏻👏🏻👏🏻
akufvi
Expert Level 1
נושאים כלליים
אין לי את זה מה לעשות אני עם אוזניות Galaxy Bubs Pro
goodl
Active Level 1
נושאים כלליים
שלום. איך מגדירים אפשר יהיה להעביר לראות את האפליקציות לא מימין לשמאל אלא מלמעלה למטה? חזור לשלום
0 Likes
gaya21
Active Level 9
נושאים כלליים
הוא כבר לא יחזור, לצערנו 😥
APhoto4u
Expert Level 5
נושאים כלליים
יהיה זכרו ברוך 💔😢