Original topic:

גלקסי רינג 》》 סקירה 《《 Galaxy Ring

(Topic created on: 04-12-2025 12:07 AM)
592 Views
DANI_M
Expert Level 4
Options
מוצרים לבישים

image

סמסונג הכריזה על הטבעת החכמה שלה לראשונה באירוע ה-Unpacked ביולי 2024, לאחר שנתנה הצצה לטבעת כבר באירוע ה-Unpacked ביאנואר של אותה שנה. השנה סמסונג בחרה לשווק אותה לישראל יחד עם מדינות נוספות במידות נוספות.

ה Galaxy Ring היא טבעת חכמה המציעה טכנולוגיה מתקדמת לניטור מדדי בריאות שמסתוואה בעיצוב אלגנטי שלא מחשיד אותה כלל כטבעת חכמה עד שמסתכלים עליה קצת יותר לעומק וכשהטבעת מחוץ לאצבע.

הטבעת מנטרת את הבריאות שלנו ואיכות השינה היא מודדת לנו בשינה את השעות שינה, דופק לב, קצב נשימות, רמת חמצן בדם, דופק לב, טמפרטורת גוף, מנטרת את רמות השינה- שינה עמוקה/קלה שנת Rem ואפילו מנטרת נחירות אם נאפשר לטבעת לזהות לנו את הנחירות, הזיהוי נחירות מבוצע על ידי הקלטה שמופעלת במכשיר שלנו ותפעל רק אם הפאלפון היה מחובר למטען בלילה ואפשרנו את האופציה קודם לכן.

בראש הדף בנושא השינה נראה את הניקוד שינה שלנו לפי קטגוריות של זמן שינה, התאוששות גופנית, התאוששות נפשית, מחזורי שינה וזמן ערות במהלך השינה. כל קטגוריה כזו מוצגת בסקלה נפרדת וכל דבר שהטבעת מנטרת נקבל הסברים לגבי המדדים ותובנות לשיפור השינה.

באופן ידני ניתן למדוד באמצעות הטבעת רק את דופק הלב ואת הנינוחות שלנו באותו רגע.
כמו כן, הטבעת מסונכרת עם אפליקציית samsung health באופן אוטומטי עם נתוני השינה של הטבעת צעדים וכו'. בנוסף לכך הטבעת משולבת Ai ומנתחת את כל המדדים יחד ובכך כנראה נותנת לנו את התובנות ואת הטיפים לשינה טובה יותר וכו' - לדוגמא הטבעת כנראה מזהה שאנו נכנסנו לשינה על ידי האטה בדופק הלב ובקצב הנשימות ובכך יודעת לספור את שעות השינה שלנו, כך היא גם מזהה שאנחנו זזים במהלך השינה או לדוגמא שקמנו לשירותים במהלך הלילה וכו'.

הטבעת כוללת מחוות של צביטה באוויר לצורך ביטול התראות שעון מעורר או לצורך צילום.

image

עיצוב הטבעת:
הטבעת מעוצבת כטבעת רגילה לגמרי ולא ניתן להבחין בא במבט ראשוני שמדובר בטבעת חכמה שכוללת בה חיישנים וטכנולוגיות רבות.
המעטפת החיצונית שלה עשויה מטיטניום בגימור מט הנותן לו מראה של פלסטיק (לפחות בצבע השחור שבחרתי ( מאוד רציתי להזמין את הצבע הכסוף אך לצערי לא היה מידה זמינה במלאי שמתאימה לי. הצבע השחור גם יפה ונראה מיוחד, כל מי שישאל אתכם לגבי הטבעת ותגידו לו שזו טבעת חכמה מיד יהיה בשוק.

שטח מעטפת החיצונית של הטבעת מעוצב בצורה לא שטוחה אלא קעורה במעט והיא מוצעת בשלושה צבעים: שחור כסוף וזהב.

למרות שהטבעת עגולה, הטבעת יושבת רק בצורה אחת במארז הטעינה כשהחיישנים לכיווננו. וזה מפני שחיישני הטבעת שוברים קצת את צורת העיגול הפנימי אך מה שמדהים בזה, זה שהם מונעים קצת מהטבעת להסתובב, חשוב שהחיישנים ישארו
צמודים לאצבע ונמצאים בצד של כף יד.

בחלקו החיצוני של הטבעת מקביל לחיישנים ישנו קו שמסמן את מיקום החיישנים, הקו- בולט וניתן לחוש אותו בעזרת האגודל לדוגמא ולסובב אותו במידת הצורך, כדי שנוכל ליישר את הטבעת בדיוק במיקום שהיא צריכה להיות כדי לקרוא את כל המדדים באופן טוב ומדויק. זה נחמד שסמסונג חשבו על זה כי ניתן להתאים את מיקום הטבעת גם בחושך או אפילו בלי צורך להסתכל עליה.

עיצוב מארז הטעינה:
מארז הטעינה מעוצב בצורה מרובעת שקופה קריסטלית ואלגנטית המעניקה מראה מאוד יוקרתי שפשוט כיף להסתכל עליו ולא להוריד ממנו את העניים. בתחתית קייס הטעינה יש עיגול סיליקון שמונע ממארז להחליק כשנניח את המארז על משטחים מסוימים.

המארז כולל מכסה לפתיחה בדיוק כמו בקופסת טבעת יהלום, כשנפתח את המארז נבחין בתאורת לד דינמית מסביב לתושבת הטבעת שנותנת לנו אידקציה על מצב הסוללה
של המארז - כשהתאורה משלימה עיגול מלא = 100% טעינה, התאורה תיתן לנו גם חיווי על מצב רמת הסוללה של הטבעת כאשר נכניס אותה למארז טעינה וחיווי הטענה בטעינת הקייס כאשר נחבר אותה למטען.

במרכז הקייס ישנו את כפתור הצימוד שבלחיצה אחת נראה גם חיווי של מצב הטעינה ובלחיצה ארוכה כדי לצמד מכשיר אחר.

image

הטבעת קלה משקל ודי דקה, היא במשקל שנע בין 2.3-3 גרם בהתאם למידת הטבעת.
היא לא מורגשת על האצבע כמעט בכלל כאשר מתרגלים אליה, לי לקח כיום להתרגל אליה וכמה ימים בודדים כדי להתרגל לגמרי - מי שעונד טבעות בסגנון בדר"כ ביומיום יתרגל אליה אפילו בפחות זמן.

הטבעת לא מפריע לכל הפעולות היומיות, כמו אכילה, אימון, מקלחת וכו' אך זה גם תלוי באיזה אצבע בדיוק אתם עונדים את הטבעת ואת הפעולות שאתם עושים ביום יום. באופן כללי היא לא מפריע ואחרי שתתרגלו אליה תשכחו שהיא על אצבע שלכם.

אני עונד את הטבעת באצבע המורה וזה קצת מקשה מעט על אחיזת הפאלפון בייחוד שמדובר במכשיר עם מסך גדול,אז שימו לב לזה וקחו את זה בחשבון במידה כשאתם מודדים את הטבעת ואפילו נסו לבצע פעולות מסויימות לראות שהטבעת לא מפריע לכם כלל, ממליץ לבדוק כמה פעמים באיזה יד ואצבע תענדו את הטבעת. (מסתבר שהאצבעות המקבילות לא באותו עובי)

הGalaxy ring מגיעה ב-11 מידות שונות, כך שתוכלו להתאים אותה באופן מושלם לאצבע שלכם- הערכת מדידה הכוללת את כל המידות תמצאו בסניפים, ממידה 5 עד 15.

* שימו לב הן לא מידות רגילות של טבעת לכן חייב שתגיעו לאחד הסניפים כדי למדוד.

image

על ידי אפלקציית Wear ניתן למצוא את הטבעת במקרה שהיא אבדה לנו או אם שחכנו איפה הנחנו אותה - הנוריות יהבובו .
בחושך יהיה קל יותר למצוא את הטבעת באמצעות התאורה אך באור יום היא לא רלוונטית כי בקושי נוכל להבחין בה.

עוד באפלקציה: נוכל להגדיר אם נרצה לקבל התראה שהטבעת 'נשארה מאחור' 'נקבל את ההתראה כשהטבעת במקום שלא הגדרנו. כמו כן, נקבל התראה שהטבעת התנקת אם נתרחק מספיק מהפאלפון וההתראה תיעלם שהטבעת תתחבר בחזרה.

כמו כן, אהבתי שההגדרות של הטבעת באפלקציית waer נקיות, הכל ברור בלי יותר מידי תפריטים מרובים ומיותרים.

שימו לב שהטבעת מחוברת באמצעות בלוטוס לפאלפון לכן אם תרצו שהטבעת תנטר לדוגמא את נתוני הצעידה/ריצה או אימון אחר תצטרכו שיהיה עליכם שעון חכם lte או הפאלפון עצמו.

image

הטבעת עומדת בנתוני יצרו של סמסונג שטוענת שסוללה מחזיקה כ7 ימים סוללה.
גודל הסוללה כמו המשקל של הטבעת משתנה בהתאם למידת הטבעת. הטבעת שלי בגודל 12 והחזיקה 6 וחצי ימים סוללה - 50 אחוז הראשונים ירדו לאחר 3 וחצי ימי שימוש (84 שעות)

מארז הטעינה מגיע עם סוללה פנימית של 361mAh ויספיק לכפעמיים של טעינה מלאה של הטבעת.

יתרון הטמון בטבעת היא ששימוש בשעון חכם יחד עם הטבעת יאפשר לכם חיסכון בסוללה בשעון, מפני שחלק מהמדדים ינוטרו על ידי הטבעת.

ניתן להסיר את הטבעת מהאצבע כדי לקבל אינדקציה על רמת הסוללה בלי צורך להסתכל בפאלפון על רמת הסוללה, נוריות הטבעת יהבהבו בירוק כאשר הסוללה מעל 15% והנוריות יהבהבו באדום כאשר רמת הסוללה מתחת ל-15%. ההבהובים מתבצעים אחרי מספר בודד של שניות לאחר הסרת הטבעת מהאצבע.

image

הטבעת עמידה באופן כללי אך עלולה להישרט עם הזמן בחלק החיצוני התחתון של הטבעת בשפשוף הטבעת עם משטחים מסוימים בדומה לתכשיטים אחרים. עם זאת בזכות גימור המט של הטבעת וחומר הטיטניום שהיא עשויה ממנו השריטות שנוצרות שטחיות ובקושי מורגשות לעין ולפעמים נעלמות עם ניגוב ואפילו נשכח שהם היו.

קייס הטעינה עשוי מפלסטיק שקוף ואיכותי, לא נתקלתי בו בשריטות אך מצד שני הוא גם לא נפל לי. בזכות זה שלא הייתי צריך להסתובב איתו בחוץ או בכיס/תיק יחד עם מפתחות ואביזרים שונים של עלולים לשרוט, מפני שהסוללה של הטבעת מחזיקה זמן רב ורוב ההטענטת מתבצעות בבית.

הGalaxy Ring, מציגה עמידות מרשימה בפני מים ואבק, עם דירוגים של ip68 ו 10ATM. המשמעות היא שהיא יכולה לעמוד בלחץ מים עד עומק של 100 מטרים שמתאים לספורט ימי כמו צלילה, עם זאת סמסונג מזהירה שבשימוש יומיומי לאחר חשיפה לים/בריכה לשטוף במים מתוקים ולייבש אותה ולהימנע מחומרי ניקוי מסוימים.

image

עלות של הטבעת היא 1500₪ - מחיר לא זול בכלל ואף יקר יותר מהרבה שעונים חכמים. הוא אומנם יקר אך מתחרות אחרות בתחום הטבעות החכמית גובות דמי מנוי ואילו סמסונג אינה גובה דמי מנוי כזה או אחר כך כן, לדעתי המחיר ירד בהמשך שהשוק יגדל והצע יגדל והפסי ייצור יהיו יעילים יותר.

אז מי שחושק בטבעת וזה לא דחוף לו כרגע לדעתי כדאי שימתין.

החיישניים מודדים את המדדים אחת לכמה דקות בודדות וזמן הזה נדלק תאורה נעימה שנראת כך בחושך:
image

למי מתאימה הטבעת?
חובבי ספורט וכושר, או אנשים עם בעיות בריאותיות שרוצים/צריכים מעקב אחר מדדים מסויימים כמו דופק, שינה וכו'. אנשים שמחפשים נוחות - בעזרת מכשיר קטן וקל לשימוש שכל הנתונים והשימושים מוצגים דרך הפאלפון, במקום או בנוסף לשעון חכם (תלוי בשימוש שלהם) ואנשים פשוטים המחפשים תכשיט מגניב שעל הדרך ימדוד להם גם נתונים בריאותיים.

הטבעת לא באה להחליף את השעון חכם אך היא יכולה לעבוד עם השעון בצורה יעילה יותר מבחינת חיסכון בסוללה ומבחינת ניטור המדדים בדיוק רב יותר. הטבעת תמיד נמצאת על האצבע גם במקלחת גם בשינה ומחזיקה זמן סוללה ארוך בהרבה משעון חכם, הטבעת יכולה להשלים את המדדים שהשעון ינטר לכם בשינה אם השעון מפריע לכם בשינה או שהשעון בטעינה.

לטבעת יש יכולות לזהות כשהתחלתם הליכה או ריצה אך במשחק כדורגל ששיחקתי השבוע לא קיבלתי התראה כלשהי על תחילת ריצה/אימון 
בשל המרחק מהפאלפון בזמן המשחק, חבל מאוד כי המרחק לא היה גדול במיוחד (כ17-22 מטרים במקסימום מאמצע המגרש בצד עד לפינה, ובשטח פתוח ובפועל הטבעת התנתקה במרחק קצר מאוד כ 4 מטרים כך שלפעילויות ספורט חייב את הפאלפון/שעון lte עליכם).

הצביטה הכפולה לביטול השעון מעורר נחמדה מאוד וטובה בשבילי, לדוגמה, כדי לא להעיר את כל הבית כשאני קם מוקדם לעבודה. הצביטה הכפולה להתחלת צילום אינה נוחה במיוחד. נחמד שיש את האופציה ונחמד שאפשר גם לבטל אותה. לא יצא לי להשתמש בה ביום יום אלא רק לצורך בדיקה, עד שהאופציה הפריעה לי כאשר צילמתי סרטון כדי לשלוח למשפחה בוואטסאפ, והסרטון נעצר באמצע בגלל המחווה הזו.

*הגאלקסי רינג מוגבל לשימוש רק עם מכשירי אנדרואיד.

הטבעת כוללת גם וגם מעקב אחר מחזור לנשים אך תסלחו לי, לא יכולתי לבדוק את זה.
כמו כן, להבנתי ממקומות אחרים הטבעת תוכל להעיר לנו כאשר אנחנו ללא תזוזה הרבה זמן (לא נתקלתי בזה לכן לא יכול לאמת)

באריזה נמצא כמובן את הטבעת ומארז הטעינה, כבל סטנדרטי type c to type c וניירת.

image

הייתי שמח אם היה בטבעת מיקרופון ואופציות לפעולות נוספות למחוות צביטה כמו הפעלה של העוזרת הקולית או שהיא תכלול nfc לטובת תשלום או אפילו esim בשביל שהטבעת תוכל לפעול באופן עצמאי ללא תלות בפאלפון או בשעון שלנו בזמן אימון או ריצה.

מעניין יהיה לראות אילו שיפורים ותוספות תביא איתה הטבעת בדגם הבא שלה ה-Galaxy Ring 2 כי כרגע השימוש מוגבל לשימושים ספציפים, לאנשים עם מטרות ספציפיות אבל זה בסדר כי זה כנראה הנישה שלה בדיוק כמו שטאבלט לא אמור להחליף מחשב - זה מוצר שונה לגמרי.

אם המוצר מסקרן אתכם ועדיין לא התייסתי לכמה דברים ספציפים שרציתם לדעת, אתם מוזמנים לשאול אותי כאן כל מה שמעניין אתכם ואענה לכם בשמחה רבה.

אערוך ואעדכן את הסקירה במידת הצורך ככל שאצבור תובנות נוספות על המוצר.

הפוסט יצא ארוך ממה שציפיתי, אך מקווה שקראתם הכל ונהנתם (: , כל זה בשביל להמחיש לכם בצורה הכי טובה.

image
תמונה שמתייחסת כמעט לכל חלק בסקירה.

28 Comments
Lior_W
Active Level 7
מוצרים לבישים
סקירה מעולה!
לימדת אותי דברים שלא הבנתי ממקומות אחרים, במיוחד לגבי היכולות השונות והפיצ'רים הקטנים שלא תמיד מזכירים. 👍👏
וגם כל הפרטים כמו העמידות והדברים שמעבר היו ממש מעניינים.
תודה על ההסבר 🙏
DANI_M
Expert Level 4
מוצרים לבישים
תודה רבה ליאור,
זו בדיוק חלק מהדברים שרציתי להעביר בייחוד שמדובר במוצר חדש.
Eliel366
Beginner Level 5
מוצרים לבישים
לימדתי ארבה דברים על הטבעת מהסקירה שלך ותודה רבה
DANI_M
Expert Level 4
מוצרים לבישים
תודה רבה
0 Likes
מוצרים לבישים
אחלה של סקירה!!
לא יודע מרגיש לי מוצר מיותר אם בכל זאת צריך את הטלפון או השעון כדי להשתמש בפונקציות של הטבעת... לדעתי זה יותר מתאים למי שאין שעון
DANI_M
Expert Level 4
מוצרים לבישים
תודה רבה שמואל,
נכון מאוד השימושים שלו מאוד מוגבלים, התיחחסתי לזה בסקירה והשתדלתי כמה שפחות להאריכו כי יש הרבה מה להגיד לגבי זה .
Amirar
Active Level 6
מוצרים לבישים
סקירה מצויינת, תודה רבה.
המחיר הוא הכשל העיקרי של האביזר הזה לא מצליח להבין למה תמחרו אביזר עזר פאסיבי, ללא מסך, ללא eSim שתלוי לחלוטין במכשירים אחרים באותו המחיר כמו המכשירים עצמם.

גם 50% ממה שהוא נמכר היום הוא מחיר גבוה.
DANI_M
Expert Level 4
מוצרים לבישים
תודה רבה אמיר,

אני מסכים איתך שהמחיר לא זול. אני מאמין שבעתיד המחירים ירדו באופן משמעותי מ־1500, יחד עם היעילות בפסי הייצור ובייצור עצמו. יהיה לסמסונג את המידע לדעת כמה יחידות ובאיזה מידות לייצר בכל מדינה, וגם לגבי צבעים. סמסונג עדיין בודקת את תגובת השוק.
מוצרים לבישים
סקירה מעולה 👏
תתחדש ותהנה 🎉