Original topic:

Anime in Hungary 🇭🇺

(Topic created on: 08-26-2022 02:42 PM)
197 Views
Smiley101
Active Level 10
Options
גלריה

image

צהריים טובים לכולם😁
הפעם אדבר על קהילת אנימה/ מנגה בהונגריה
אז קודם כל אסביר שנייה מה זה, לאלה שפחות בקיעים, נתחיל עם אנימה 

אנימה הוא כינוי לסגנון של אנימציה יפנית של קומיקס ווידאו מצויר שבו לדמויות הראשיות יש עיניים גדולות דמויי איילה. 

קווי סיפור הם לרוב מאוד מתוחכמים ומורכבים ומתרחבים לסדרות אפיזודיות. 
 נושאים או ז'אנרים אופייניים של אנימה כוללים נינג'ה ואומנויות לחימה אחרות, הסיפור העל טבעי או האימה, הרומנטיקה, ומדע בדיוני כולל רובוטים וספינות חלל. 

בעוד שמנגה, הם קומיקס או רומנים גרפיים שמקורם מיפן. רוב המנגות תואמות סגנון שפותח ביפן בסוף המאה ה-19, ולצורה זו יש היסטוריה ארוכה באמנות יפנית.
המונח מנגה משמש ביפן להתייחס גם לקומיקס וגם לקריקטורה. מחוץ ליפן, המילה משמשת בדרך כלל כדי להתייחס לקומיקס שפורסם במקור במדינה

- עצירה קטנה- אני בעצמי הכרתי לראשונה את העולם הזה בשנת 2001 גיליתי סדרת אנימה לראשונה בערוץ fox kids בשם one piece 

ומאז אני צפיתי בכל כך הרבה אנימות, one piece היו הראשונים, לאחר מכן פוקימון◀️ דיג'ימון◀️ דרגון בול (כול סוגיו גם האחרונים super)◀️ נארוטו◀️ מתקפת הטיטאנים◀️ וזה ממשיך לעוד הרבה (יש לי רשימה ענקית של סדרות שצפיתי ואיפה עצרתי בכל אחד כדי שאוכל לעקוב, יש מעל 40 שצפיתי, מודה שאני "קצת" חנון חחח)

אז בבודפשט כמו גם בתל אביב יש תרבות שלמה של חובבי אנימה ומנגה ויש אירועים וחנויות ייחודיים רק לעולם הזה

אז בתמונה הראשונה למי שמזהה או מכיר
נארוטו (ספציפית זה כבר נלקח מהסדרה בארוטו- סדרת המשך, הבן של נארוטו, נארוטו פה מוצג בתור הורה/ מבוגר ובתור hokage שזה המונח שלהם לראש הקהילה/עיר שנקרא hiddan leaf village ) - נארוטו הוא בדרך כלל אדם פשוט מאוד, קליל, עליז. לעתים קרובות הוא ממהר לדברים, ומתגעגע לדברים ברורים כמו הביישנות המתמדת של Hinata סביבו. בתחילת הסדרה, נארוטו מאוד אוהב אהבה, ולעתים קרובות עושה מתיחות על תושבי הכפר. זה בדרך כלל מסתיים בנזיפה מאירוקה (הסנסיי שלו), יש לי הרבה להגיד על הסדרה וזה מתפתח בהרבה דרכים אבל ממליץ להכיר ולראות על מה מדובר
אתם תתאהבו בדמות הזאת❤️
image
ברקע בצד אפשר לראות דמות שנקראת black guko (עם שיער ורוד)- זה לקוח מסדרת ההמשך של דרגון בול, הנקראת דרגון בול סופר, מדובר בנוול הידוע גם בשם Zamasu, אף שמכונה בדרך כלל guko black (בעזרת כדורי הסופר דרגון בול, זאמאסו ביקש להחליף גוף עם הסייאן גוקו) וכל זה מדובר ביקום 10 כאשר עולם הדרגון בול שמכירים מילדות זה מייקום מספר 7, ויש התנגשות בין הייקומים מבחינת הרצון להשתלט על כל הייקומים (זאמאסו מנסה להשתלט על כל הייקומים בעזרת הגוף הסייאני שהוא החליף) כמו בכל דמות אחרת אני יכול לחפור שעות אבל ממליץ גם להציץ ביוטיוב פרק או שתיים

image
וסדרה אחת החדשות שצפיתי בהן (לפני שנתיים הכרתי) ונקראת attack on titan, זה אנימה קשה יותר לעיכול, כי יש בו הרבה דם, מוות, לא באמת מומלץ לכל אדם
אבל הסיפור שם פשוט מרתק ונכון לעכשיו הסדרה הגיעה לסיומה עם סיום עונה 4
מי שמופיע בתמונה נקרא eren jeager 
במנגה ובאנימה של "התקפת טיטאן", היא דמות בדיונית והוא הגיבור של סדרת המנגה "התקפה על טיטאן". Eren הוא נער שנשבע לנקום ביצורים דמויי אדם עצומים הידועים בשם טיטאנים שטרפו את אמו והרסו את עיירתו ברובע שיגנשינה בwall maria. על מנת להביס את הטיטאנים, ערן מתגייס לצבא ומצטרף לחיילים (בגרסה הישראית דומה לשילוב בין צנחנים וגבעתי) - קבוצת עילית של חיילים שנלחמים בטיטאנים מחוץ לחומות וגם לומדים את הפיזיולוגיה של הטיטאנים כדי לדעת במה הם נלחמים. ככל שהסיפור מתקדם, eren מקבל את הכוח להפוך לטיטאן שזוהה מאוחר יותר כ"תקוף טיטאן" שזו הדמות שאתם רואים בתמונה האחרונה

5 Comments
leen78
Expert Level 5
גלריה
כתבת יפה על הסדרות האלו, אני לא מכירה אותן טוב, הבנים הגדולים שלי היו צופים בהן כשהיו קטנים לכן ידעתי על מה מדובר בפוסט המושקע שכתבת 👏👏👏
Smiley101
Active Level 10
גלריה
חחח זה מעולה
וכן זה תרבות שפשוט התאהבתי עוד מגיל 6 וממשיכה גם אחרי 2 עשורים😜

מה שמשמח במה שציינת זה שתמיד יהיה אדם או שניים שכן יזהו על מה מדובר❣️

וזה כבר משמח את ליבי❤️
0 Likes
leen78
Expert Level 5
גלריה
@caroleen