Original topic:

שירות התשלומים Google Pay מגיע לישראל אחרי הסכם עם בנק לאומי

(Topic created on: 09-06-2021 01:03 AM)
252 Views
HanyM
Active Level 7
Options
אפליקציות ושירותים

image
Google Pay (מקור: Google)

בנק לאומי הכריז אתמול (ה’ 2.9) על חתימת הסכם ראשון עם גוגל (Google) על הפעלת שירות התשלומים Google Pay בישראל, שירות שיהפוך להיות זמין בעבור לקוחות הבנק ויצטרף למגוון פתרונות התשלום ללא מגע והארנקים הדיגיטליים הפעילים כיום בארץ כפתרון תשלום יעודי בעבור משתמשי מכשירי האנדרואיד.

שירות ה-Google Pay, שהחל את דרכו עוד ב-2015 בעולם **bleep** השם Android Pay, הוא אחד משלושה השירותים הגדולים בעולם, יחד עם Samsung Pay של סמסונג ו-Apple Pay של אפל שהגיע לארץ מוקדם יותר השנה. כניסתו של Google Pay לישראל התעכבה זמן רב, ובעוד שהדיווחים הראשונים העידו על כך שיגיע לארץ בסוף 2019, מועד זה נדחה עקב מגפת הקורונה ומגיע סוף סוף למשתמשי אנדרואיד לקראת סוף 2021.

עם חתימת ההסכם החדש יוכלו לקוחות לאומי, כמו גם לקוחות PEPPER מקבוצת לאומי, להשתמש ב-Google Pay, לצד אפשרויות נוספות הזמינות עבור לקוחות הבנק כיום, בהם שירות התשלום ללא מגע היעודי של הבנק עצמו והמגוון הגדול במיוחד של שירותי התשלום ללא מגע הקיימים כיום בארץ, בהם השירות של חברת האשראי מקס, ה-ANYPAY של ישראכרטCalPay של כאל, ביט של בנק הפועלים, Garmin Pay, אפל פיי ועוד, שהספיקו לצבור לקוחות בזמן שהתעכבה כניסתו של Google Pay לארץ.

image
Google Pay (מקור: Google)

אייל פרי, מנהל התשלומים והחדשנות בלאומי, מסר:

אחרי שלאומי היה הבנק הראשון להציע ללקוחותיו תשלום בנייד, אני שמח שגם היום אנחנו הראשונים להביא את חזית החדשנות הטכנולוגית ללקוחותינו. התפיסה שלנו בלאומי היא של בנקאות פתוחה ושל שיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיות, במטרה להנגיש ללקוחותינו מגוון רחב של מוצרים חדשניים.
חתימת ההסכם בין לאומי לגוגל להפעלת שירות התשלומים Google Pay בישראל היא צעד ראשון בעבור כניסת השירות לארץ, כאשר הוא יהפוך להיות זמין בעבור לקוחות הבנק בהמשך השנה. כל מה שנותר זה לחכות להכרזה הרשמית של גוגל על הפעלת השירות ללקוחות הבנק ולראות האם עוד בנקים יחליטו להצטרף לגוגל ולאפשר ללקוחות שלהם להשתמש בשירות במכשירי האנדרואיד שלהם.

19 Comments
Alon7
Active Level 8
אפליקציות ושירותים
איזה כיף!
אפליקציות ושירותים
אני תמיד שמח שטכנולוגיות עזר פרקטיות נכנסות לשוק וכמובן תחרות.

אבל שאלת תם: למה בעצם אני צריך גוגל פיי או סמסונג פיי, אם למשל, יש לי את אפליקציית התשלומים של כרטיס האשראי שלי.
אני מנחש שזה טוב למי שיש מספר כרטיסי אשראי מחברות שונות, אבל זוהי הסיבה היחידה?
(וכן. יודע שבתפוח הדיקטטורי אפשר רק דרך אפל-פיי, אבל אצלנו זה לא כך)
HanyM
Active Level 7
אפליקציות ושירותים
צודק.
Anonymous
Not applicable
אפליקציות ושירותים
נכון אבל היתרון שבתפוח הדיקטטורי אפשרי להעביר כרטיסים לשעון מה שאין באנדרואיד (למעט שעוני גרמין)
ועכשיו עם יציאת יציאת הSamsung Galaxy Watche4 Series עם ה-Wear OS של גוגל ועם כניסת הGoogle Pay לארץ גם אנו נהנה מכרטיס אשראי בשעון ולא רק בפלאפון
אפליקציות ושירותים
לרבות תמיכה באביזרים נלווים כמו שעונים חכמים, כמו גם תשלומים בינלאומיים דרך אתרי אינטרנט, ריכוז במקום אחד, שימוש בכמה כרטיסים, הטבות של גוגל, אינטראקציה יותר טובה עם המערכת, ואני מאמין שיש עוד.
בתכלס העיקר היא הנוחות.
Anonymous
Not applicable
אפליקציות ושירותים
אכן ולי הכי חשוב המעבר מתשלום בנייד לתשלום בשעון השאר בונוס
MonSamsung
Expert Level 5
אפליקציות ושירותים
איזה קטע, זה בדיוק מה שכל הזמן שאלתי את עצמי.
עכשיו סוף סוף הבנתי למה
0 Likes
Anonymous
Not applicable
אפליקציות ושירותים
עכשיו יהיה אפשרי להשתמש בשעון ככרטיס אשראי
כמה חיכיתי
HanyM
Active Level 7
אפליקציות ושירותים
כן סוף סוף אפשר להשתמש בשעון ככרטיס אשראי.
Meni_Viner
Active Level 5
אפליקציות ושירותים
הוא עוד לא 'מגיע' לישראל
ייקח עוד כמה חודשים טובים
בישראל כמו בישראל
כל דבר זה בירוקרטיה