Original topic:

תקלה בטלוויזיה Q60AA 50 עם דיסני+ והפתרון שלי

(Topic created on: 08-29-2022 11:30 PM)
208 Views
DrEllert
Beginner Level 4
Options
נושאים כלליים

שלום לכולם! כיוונו אותי לפורום הזה מפורום אחר.

בבעלותי טלוויזיה חכמה של סמסונג Q60AA 50. עד כה התרשמתי מאוד והכל עובד חלק: נטפליקס, פלקס, יוטיוב... חוץ מאפליקציה אחת: דיסני+. אני יודע שדיסני+ נכנס לארץ רק בתחילת יולי, ולכן כנראה לא מצאתי מענה כ"כ לבעיה שלי באינטרנט. בכל מקרה, אחרי שפתרתי את הבעיה, חבר הציע לי לפרסם את הבעיה והפתרון אצל סמסונג. מצאתי פורום מפתחים אמריקאי, והם ביקשו שאשים את זה כאן.

התקלה

לפעמים כשצופים בסרט או סדרה ב-4K, הסרט/סדרה עלולים "לקפוץ" (תמונה וצליל קופאים/נתקעים לכמה שניות, ואז הסרט/סדרה ממשיכים כמה שניות אחריי אותה נקודה) כל 10-15 שניות. כשהורדתי את האיכות ל-2K זה הפסיק. עם זאת, עדיין מוזר - שאר האפליקציות (יוטיוב, פלקס, נטפליקס) עובדים ב-4K מצוין.

מה גורם לתקלה?

לאחרונה גיליתי שכל פעם כשהאפליקציה מקפיצה אותי לפרק הבא (או לסרט הבא) אוטומטית (יש מן טיימר כשמגיעים לכתוביות סיום, כשהוא נגמר זה קופץ אוטומטית לפרק הבא) או אם אני בוחר להתחיל את הפרק הבא (לוחץ על כפתור "הפרק הבא") כל מה שיופעל לאחר מכן "יקפוץ". אחריי ששיחקתי קצת עם האפליקציה וניסיתי הגדרות שונות, מצאתי שזה הגורם היחידי (במקרה שלי לפחות). אין לי מושג למה, אבל זה הגורם.

הפתרון שלי לתקלה

כדי להימנע, מן הסתם, ישנן שתי אפשרויות:

1. אפשר לצפות ב-2K. לא אידיאלי לחולי ה-4K, אבל פתרון.
  2. כשהפרק מסתיים, במקום לתת לאפליקציה להתחיל את הפרק/סרט הבא (או להתחיל את הפרק/סרט הבא בעצמי) אני מריץ קדימה את הפרק/סרט עד ל-10 שניות האחרונות, ואז נותן לו להסתיים באופן "טבעי".

כמובן, במידה ונתקעתם בבעיה, אלו הפתרונות:

1. להשתמש ב-"טיפול בהתקן" ונותן לו לנקות הכול יסודית, מתעלם מהתקלות שהוא מציע ("סאונדבר מחובר" וכד'). זה בדר"כ עובד. סרטון ביוטיוב על "טיפול בהתקן".
  2. טיפה דרסטי, אבל לעשות ריסט לטלוויזיה. בגדול, כשהטלוויזיה דלוקה, ללחוץ על כפתור הכיבוי למשך 10 שניות בערך עד שהטלוויזיה נכבית ואז נדלקת מחדש. אמור לפתור עוד בעיות שהיו, אבל קצת יותר מסורבל.

מקווה שזה עזר למישהו!

3 Comments
נחום
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה על המידע וברוך הבא אל קהילת Samsung Members ישראל!
leen78
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה רבה על השיתוף
נושאים כלליים
תודה על השיתוף!