Original topic:

השוואה בין A55 ל M55

(Topic created on: 05-03-2024 03:38 PM)
3999 Views
DANI_M
Expert Level 2
Options
נושאים כלליים

image
מימין הM55 משמאל הA55 

שלום לכולם החלטתי לכתוב פוסט של השוואה בין הדגמים a55 לm55.
אז בין אם אתם מתלבטים במה לבחור במידה ואתם לפני רכישה או שדרוג לבין אם אתם סתם מתעניינים ואוהבים לקרוא תוכן טכנולוגי הכנו לכם פוסט השוואה כי שמנו לב שישנם התלבטויות רבות בבחירה בין המכשירים הללו לפני קניה, בדיוק כמו בשנה שעברה בדגמים הקודמים ה a54 וה m54 שעלו לגביהם המון שאלות בפוסטים ובפורומים השונים ולא מעט התייעצות, ושאלות של מה ההבדל בינהם וכו'

הקדמה:

לאחרונה יצאו הדגמים חדשים לסדרת הבניים: a05,a15,a25,a35 וA55 הבכיר בחבורה.
כאשר כל אחד מהדגמים יש לו מפרט שונה וכל אחד מתאים לצרכים שונים וברמות שונות של מחיר.
הבולט ביותר והפופולארי מבינהם הוא הa55 'שמתחרה' בארץ במכירות עם הm55.
*במקרה של סדרת הa ככל שספרת העשרות גבוה יותר זהו מכשיר ברמה יותר גבוה.

סדרת הM הינה סוג של סדרה שמקבילה לסדרת הA ומאוד דומה לה, סדרת הm נועדה לשווקים מתפתחים והיא המשכו של סדרת הj הישן שבטח כמה מכם זוכרים. כמו הסדרה הזו יש את סדרת הf לדוגמא הf55, אך סדרה זו פחות פופולארית במיוחד בארץ וגם במדינות נוספות ולכן אין טעם להתייחס אליה בפוסט רק נציג את ההבדל בקטן - *הF55 היא גרסה מחודשת של ה-Galaxy M55עם אותו מפרט אך בעל גב דמוי עור.

סדרת הa של Galaxy הינה סדרת ביניים של 
סמסונג התחילה עם הסדרה הזו כדי להתחרות עם שוק הבניים של המתחרות הסיניות כגון שיאומי שבמחירים האלה נותנות תמורה גבוהה מאוד למחיר.
מפני שמדובר בסדרת ביניים המכשירים מגיעים עם אופציה של 128/256gb בלבד נכון להיום.
הm55 לפי מה שראיתי הm55 מגיע רק ב256gb.

יתרונות וחסרונות: 
*ראו כל יתרון של הדגמים כחסרון לדגם האחר ולהיפך - נכתב כך על מנת למנוע כפילויות במידע שאני מציג לכם. 

M55

יתרונות:
משקל - משקל נמוך יותר בגלל שגב המכשיר עשוי מפלסטיק ולא זכוכית.
טעינה מהירה - טעינה מהירה של 45w

חסרונות:
עמידות למים - לא עמיד בתקן מים ואבק! 
(עשוי לכלול עמידות בסיסית למים ואבק בתקן ip52 אך זה לא נתון במפרט המכשיר)

* ייתכן שיישום הGood Lock לא יהיה זמין להורדה בGalaxy Store מפני שכנראה מדינות מסויימות אוסרות על השימוש בגוד לוק ולא זמינות שם וכפי שציינתי המכשיר יועד למדינות מתפתחות.

A55
יתרונות:
עיצוב - בעל גב זכוכית המשדר יוקרתיות ומערך המצלמות יפה יותר כי העדשות בעלות מסגרת.
Esim - תמיכה ב Esim
מחיר - זול יותר בכ -200₪.
עמידות למים - עמיד בתקן ip67.
איכות הבנייה- איכות הבנייה מעט גבוה יותר מהm55.

חסרונות:
אין חסרונות שלעצמם אך בהשוואה לm55, היתרונות של הm55 הן החסרונות .

יתרונות המתייחסים לשני הדגמים:
אופציה להרחבת זיכרון - יש אפשרות כניסת כרטיס זיכרון עד 1T מה שכיום כמעט ואין במכשירים.
תמורה מעולה לעלות - מכשיר ביניים מבחינת מחיר, ביצועים וכו' מכשיר שכנראה מתאים לרוב האוכלוסיה הממוצעת בארץ.
עדכון תוכנה - עדכוני תוכנה ל4 שנים ועדכוני אבטחה ל5 שנים.
חיי סוללה ארוכים- (לפי דיווחים וכתבות לא נבדק אישית)
עיצוב- אומנם עיצוב כמו של שנה שעברה אך עיצוב המזכיר את דגמי הs הרגילים, מערך אחורי של 3 מצלמות בצד שמאל ונקי, שמרו על קו עיצובי של כדי להדגיש זה סמסונג! ולגבי צבעים ישנו שוני בצבעים שמשווקים אם קריטי לכם הצבע תדעו שיש הבדלים בכמות הצבעים למכשירים.
איכות הבנייה - איכות בניית המכשירים איכותית.
 • Nfc - הפך לסטנדרט בדגמים הבניינים המובחרים.

חסרון לשני הדגמים: 
לא מגיעים עם תכונות הAi אבל כמו שאפשר להבין מדובר במכשירים ביניים ולא מכשירי דגל.

משאיר לכם את ההחלטה:
image
לפי מפרט באתר "זאפ השוואת מחירים" המחירים המוצגים נכונים לתאריך העלאת הפוסט

מעבד
המעבדים של שני המכשירים טובים מאוד.
M55- בעל מעבד 1 Snapdragon 7 Gen, מצד אחד לפי נתון במפרט המהירות שלו גבוהה יותר מהמהירות המעבד של הa55 כמו כן, המעבד שלו עובד ב3 תדרים והוא מעבד של חברת קוולקום - כאשר באופן כללי סנאפ דרגון נחשבים למעבדים יותר חזקים ומוצלחים אך המעבד הזה מעט ישן יותר מהמעבד exynos 1480 שמצוי בa55.
ומנגד הa55 עם מעבד אקסינוס שזהו מעבד בייצור של סמסונג שלדעתי מותאם יותר למכשיר.
בשורה תחתונה: המעבדים של שני המכשירים טובים, חזקים, נותנים תמורה מעולה למחיר ויעשה לכם את העבודה השוטפת ביום יום במכשיר לא תרגישו בהבדל בינהם כלל בשימוש בפועל.

מערך המצלמות של המכשיר 
לשני המכשירים יש אותם מערך מצלמות פרט למצלמת סלפי. לפי הנתונים היבשים למצלמת הסלפי של הm55 יש יותר מגה פיקסל 50mp לעומת 32mp לaכמובן שזה לא אומר כלום לגבי איכות הצילום כי ישנם עוד משתנים כמו גודל החיישן וכו' יותר רלוונטים
כמו כן, למרות שמערך הצילום זהה בשל עיבוד התמונה ומשתנים נוספים איכות התמונה בינהם לא תיהיה זהה וגם כאן אני משאיר לכם את האפשרות לבחון בעצמכם מה יותר איכותי בעניכם -תוכלו לצפות במבחני השוואות שיש מהם לא מעט ביוטיוב ובכל פלטפורמה אחרת ולקבל את ההחלטה.

• סדרת ה a/m/f 55 הינה סדרת ביניים בדיוק כפי שזה נשמע רמה שבין הדגמים של סדרת ה S וסדרת הS .fe ולדגמים של סדרות הa הנמוכות.A05,a15,a25,a35 בהתאמה - למרות למעשה כל סדרת הa נחשבת כסדרת ביניים.

שיפורים מהדגמים של שנה שעברה בדגם m55
• תמיכה בטעינת 45w 
• שיפור ביעילות המעבד. 
• חיישן טביעת האצבע הועבר ממקש הצד למתחת למסך

שיפורים או שינויים מהדגם של שנה שעברה הa54:
• מסגרת מאלומיניום במקום מפלסטיק.
ציפוי גב המכשיר בזכוכית ההגנה Gorilla Glass Victus
• קצב רענון משתנה שנע בין 60 ל120 הרץ.
• שיפור של כ-20% בביצועי המעבד .
• תמיכה בeaim שהזכרנו למעלה ביתרונות שנהפך אט אט לפופולארי ועוד ועוד חברות מיישרות קו עם זה .
• עדכון תוכנה ל4 שנים ועדכוני אבטחה ל5 שנים.
• גודל מסך שגדל ב0.2 ל6.6 אינץ.

במה לבחור?
בהנחה שאתם מתבלטים בין שני הדגמים הנ"ל והתקציב שלכם הוא כ 1500-1800
התשובה היא תלוי בשימוש שלכם ומה יותר חשוב לכם במכשיר תראו לפי החסרונות והיתרונות ולפיכך תוכלו לבחור.

טיפ קטן - שהמחיר בארץ לא יטעה אתכם לא תמיד מה שיותר יקר יותר טוב ולמיטב ידעתי בחוץ לארץ סדרת הM זולה יותר מסדרת הA ונחשבת לסדרה בדרגה טיפה נמוכה יותר!
אם אתם שואלים אותי קל שהייתי בוחר בA55😎

*כל המידע לגבי הנתונים של המכשיר מבוסס על מידע מהאינטרנט מסרטונים/כתבות/מפרטים לכן ייתכנו טעויות טכניות כי המידע מבוסס על המפרטים הטכנים שכתובים ברשת - יש לציין שנתונים נבדקו על ידי ברשת בכמה מקורות ונלקחו הנתונים הכי אמינים המוצגים ביותר מקומות על מנת לאמת נתונים ונבדקו לעומק ברשת.
 *איני מחזיק את המכשיר כדי לבדוק לעומק נתונים כאלו ואחרים.
ככל שיתבהר יותר מידע על דגם m55 הוא יתוקן ויעודכן בפוסט .
*ייתכן שמידע שציינתי פה יסתור מידע אחר שמופיע ברשת מפני שיש חוסר בנתונים ודאים לגבי הm55 וכמו שציינתי יש הרבה מידע סותר במפרטים השונים .

* נשמח לקבל ולשמוע הצעות או מידע נוסף או חוות דעת שלכם מהמכשיר אם יש לכם כדי להעמיק את ההשוואה ובכך נעזור יותר למתלבטים ונעדכן את הפוסט בהתאם במידת הצורך.

הפוסט נכתב על ידי DANI_M ובשיתוף NehorayS ומטרתו לעזור לרוכשים שמתלבטים באיזה מכשיר לקנות.

20 Comments
נושאים כלליים
וואו תודה רבה על ההשוואה המפורטת ומדויקת!! 🪅🪩

אם אני הייתי הולך על טלפון ביניים, זה כנראה היה הA50+ ו.... אז הייתי כבר בוחר את הA55 כי המחיר ממש טיפה גבוה יותר, ויש יותר יתרונות 🧌🪽
DANI_M
Expert Level 2
נושאים כלליים
תודה רבה יען
נושאים כלליים
ראשית כל, תודה על ההשקעה.

אבל כן הייתי רוצה לציין כמה נקודות.
ההצהרה שלך על כך שהמידע מבוסס על הרשת היא טובה, אך לא ברור לי מי אלה אותם מקורות שהתבססת עליהם.
לדוגמה:
* ה-A54 תומך בקצב רענון של 120 הרץ, כך שזה לא שיפור או שינוי.
* ה-A55 איננו תומך בטעינה של 45w, אלא עד 25w בלבד.

מלבד זה:
* היישום Good Lock זמין עבור דגם ה-A54, כך שלא רואה סיבה שב-A55 לא יהיה זמין. לדעתי לא זמין בדגמי ה-M כפי שציינת.
* לא ניתן לקחת את ההבדל במגה פיקסל של המצלמה ולהחליט על פיו כי מדובר בחיסרון. אמנם המגה פיקסל נמוך יותר, אך הוא לא הפרמטר היחיד שלפיו איכות תמונה נמדדת או נלקחת, יש עוד הרבה מעבר לזה. על בסיס זה הייתי אומר שדווקא ל-A55 יש יתרון על פני M55.
* ההבדל בשבבים לא בהכרח יהיה מורגש בדגמים כאלו.

לבסוף, אני אישית אעדיף את ה-A55 מבין שניהם, כפי שגם ייעצתי לנהוראי, גם בזכות איכות הבנייה שלו.

נהוראי - אם הגעת להחלטה, אז תתחדש! 🙂
DANI_M
Expert Level 2
נושאים כלליים
תודה רבה ותודה על כל הערות,

אכן בדגם a54 היה קצב רענון של 120 הרץ כנראה שהוא לא היה משתנה מ60 עד 120 אבדוק ואתקן לא בדקתי את זה לעומק במידע הזה התבסתי על מקור אחד.
יש המון סתירות באתרים ברשת כמו שציינתי לכן בררתי מה לקחת כי יש המון שגיאות,
ציינתי שדגם הm55 יש תמיכה בטעינה של 45w
לגבי הgood Lock דיברתי על הm55
למיטב ידעתי הוא תומך בgood Lock אך הוא לא זמין להורדה מפני שהמכשיר מיועד לארצות ייצור מסוימות שמגבילות את התמיכה ביישום.
נראה שאולי י קפיצות בנתונים בכל המלל בפוסט כי כתבתי לגבי הm55 לגבי הgood Lock.

לא החלטתי את ההבדל מגה פיקסל שחיסרון רק ציינתי זאת כהבדל
ההבדל בשבבים לא יהיה מורגש כפי שכתבתי שניהם מעבדים מעולים שנותנים תמורה גבוהה לעלות אין ספק שלא ירגישו בהבדלים.

וכפי שציינתי בסוף הפוסט ייתכנו סתירות בנתונים שאני מציג לרשת וגם ייתכנו טעויות המכשירים לא ביידי ולא יכלתי לבדוק לעומק חלק מהדברים.
נושאים כלליים
קצב הרענון בדגם ה-A54 הוא דינמי.
לגבי הטעינה - אחלה, אכן כך.
לגבי Good Lock - נכון, בתחילה הדגם הזה היה מיועד לשוק ההודי, אם אני לא טועה? אבל בהודו יש Good Lock, לא?

אני רואה שביצעת שינויים במבנה הפוסט, אכן קריא יותר וקל יותר.

תודה על השיתוף!
DANI_M
Expert Level 2
נושאים כלליים
לשוק ההודי למיטב ידעתי , לאחי יש את הm54 והגוד לוק לא זמין אצלו יש פתרונות לזה אבל זה לא קשור לפוסט

האמת לא ביצעתי עדיין שינויים בפוסט , אם אתה צופה בפוסט דרך המחשב ראיתי שהמלל קצת התעוות בפאלפון הוא מוצג לי בסדר.

תודה רבה לך לירון 😎
נושאים כלליים
לפני העריכה היו מלא צבעים בפוסט והוא היה קצת מבולגן, לזה התכוונתי.
DANI_M
Expert Level 2
נושאים כלליים
הפוסט המקורי העלתי דרך הפלאפון והוא אכן היה עם צבעים כפי שכתבתי אותו, נכנסתי דרך המחשב כדי לתייג את נהוראי וראיתי במחשב שיישור הטקסט היה נראה לא מסודר וגם אנגלית עברית התערבב קצת בכלל האותיות של הדגמים,
יישרתי את הטקסט והצבעים נעלמו מעצמם.

נ.ב תיקנתי לגבי חסרון של המגה פיקסל התכוונתי לרשום את זה בתור הבדל.
והוספתי לגבי איכות הבנייה פספתי את זה.
כמו כן, סידרתי כרגע בחזרה את הצבעים שנעלמו לפוסט משום מה .
ואימצתי מהפוסטים שלך הכנסה של gif שמרים מאוד !!
Nehoray_S
Expert Level 5
נושאים כלליים
תודה רבה לירון!
אני חושב שאני יקח A55 כפי שאתה ודני ייעצתם לי, לגבי הגוד לוק הוא זמין להורדה ב M55 וב M54 ככה אמרו לי בתמיכה של סמסונג, הסיבה גם ששאלתי את שתיכם זה כי בתמיכה של סמסונג הנציג אמר לי שעדיף M55 מאשר A55, ממש מעניין🤔