- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
- Report Inappropriate Content
4 weeks ago (Last edited 4 weeks ago ) in
נושאים כללייםזה לא חייב להיות מדוייק. אפשר גם קצת יותר או קצת פחות.
בגלקסי יש מצב "הגנה על הסוללה" או באנגלית - "Protect battery" שמפסיק את הטעינה באופן אוטומטי כשהסוללה מגיעה ל-80/85% (תלוי בגרסת מערכת ההפעלה).
להפעלת המצב הנ"ל כנסו להגדרות > טיפול בסוללה ובמכשיר > סוללה > הגנה על הסוללה.
לנוחותכם - יש אפשרות להוסיף את זה ללחצנים שנמצאים מעל חלונית ההתראות ולגשת לזה בקלות.
כל זה בשגרה כשאתם נמצאים בבית/בעבודה ויש לכם שקע חשמל זמין.
אם אתם מתכננים לצאת לשטח, לטבע או למקום אחר בלי חשמל לכול היום - כבו את המצב הזה והטעינו עד הסוף בלי שום חשש. טעינה מלאה לעיתים רחוקות לא פוגעת בסוללה.
כשהיא מלאה עד הסוף או ריקה, זה גורם למתח גבוה או נמוך מדיי בסוללה. כמן לחץ על הסוללה.
כשהסוללה גם מקבלת חשמל וגם פורקת באותו הזמן, זה גורם לסוללה לעבוד כפול ושוחק אותה.
בטח שלא להטעין את הטלפון כשהוא חם (אולי אם הוא ממש על אחוזים בודדים). אחרת זה רק יגביר עוד יותר את החום של הסוללה. ובכללי - תנסו כמה שיותר להישאר במקומות קרים.
הרבה פעמים אנשים חושבים שיש להם בעיה בסוללה כי היא מתחממת להם ומחפשים להחליף אותה במאות שקלים. אם זה קורה רק בקיץ או פשוט כשחם, אין צורך להחליף.
מה שמתחמם זאת הסוללה וזה כי סוללה זה משהו שרגיש לחום. לא משנה באיזה מכשיר חשמלי.
ככול שמשתמשים בטלפון, הסוללה מתחממת. אבל גם מתקררת די מהר. במיוחד בטלפונים החדשים יותר שצריכת החשמל שלהן נמוכה.
ברגע שחם, יותר קשה לסוללה להתקרר וזה מה שמוביל לחום הגבוה של הטלפון.
בקיץ אתם בהחלט תרגישו את זה טוב. זה לא אומר שהסוללה לא תקינה או משהו, היא פשוט דבר שמתחמם.
סוללה שמתחממת זה לא נורא. זה מתחיל להיות בעייתי כשהיא נהיית ממש רותחת (ברמה שאי אפשר לגעת בטלפון). במצב כזה הטלפון כבר מעצמו יכבה בשביל לשמור על הרכיבים של הטלפון שלא ימסו.
קרה לי בשנה שעברה (2024) כשהשתמשתי בטלפון בחוץ כשהיו 38 מעלות.
אם אתם לא חייבים את הטלפון ממש בדקות הקרובות או שאתם שמים את הטלפון בטעינה רק כשאתם הולכים לישון - כבו את הטעינה המהירה ותפעילו אותה שוב כשבאמת תצטרכו. יש אפשרות כזאת בהגדרות.
כנסו להגדרות > טיפול בסוללה ובמכשיר > סוללה > הגדרות טעינה > טעינה מהירה.
כשהטלפון במצב של בהירות דינמית, בהירות המסך תשתנה בהתאם למצב התאורה של איפה שאתם נמצאים. אם אתם במקום עם אור חזק, הבהירות תהיה גבוהה. ואם אור חלש, אז נמוכה יותר. בכול מקרה - אתם תמיד תראו טוב את התצוגה במסך.
כשהטלפון ב"מצב חשוך", רוב המסך מאוד כהה ועדיין יראו בו ממש טוב.
המסך עובד על פיקסלים שהם מיליוני מנורות לד קטנים שכול אחד דולק בצבע אחר ויוצרים ביחד את התצוגה שרואים בטלפון. לכן - כשזה פועל, בכול המקומות שיש בהם שחור (שזה רוב האיזורים), המנורות פשוט לא צריכות לעבוד וזה חוסך המון בסוללה.
אני אפילו מאוד אהבתי את התצוגה שלי ככה עד כדי כך שאני משאיר את זה ככה תמיד. גם ביום. זה נראה יותר טוב לדעתי.
יש כאלה שיצטרכו להתרגל לזה כי זה משנה משמעותית את הנראות.
להפעלת בהירות דינמית:
לחצו על 3 הנקודות בסרגל הבהירות שנמצא בחלק העליון של חלון ההתראות ותראו את זה.
להפעלת "מצב חשוך":
כנסו להגדרות > תצוגה > חשוך.
כשהווייפיי והבלוטוס דולקים ולא מחוברים לכלום, הם כל הזמן מחפשים מכשירים ורשתות וזה סתם צורך סוללה.
ה-N.F.C זה החיישן שמאפשר תשלומים עם הטלפון, טעינת רב-קו, קישורים לאתרים ועוד כמה אפשרויות. אני אישית מפעיל אותו רק כשאני צריך לשלם. הוא צורך הרבה סוללה.
ה-G.P.S מחפש רצוף את המיקום שלכם וגם זה צורך לא מעט. כדאי מאוד לכבות אותו אם לא מנווטים הרבה.
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
4 weeks ago in
נושאים כללייםזה אכן נושא שנכתבו עליו לא מעט המלצות פה וטוב ששוב העלת פוסט מסודר. בטוח יש פה אנשים שלא מודעים לזה/חדשים.
טיפ לנושא המיקום - מי שמעוניין ב GPS בזמן הצילום ו/או נהיגה, יכול פשוט להגדיר וליצור שגרה שברגע שהמצלמה נפתחת - ה GPS יופעל (ולאחר יציאה מהמצלמה שיכבה).
כנ"ל לגבי רכב - או עם הפעלת ווייז למשל, או עם חיבור ל BT הרכב, כמו שאני עשיתי (בשביל להגדיר מספר פעולות בו זמנית).
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
4 weeks ago in
נושאים כלליים- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
4 weeks ago in
נושאים כללייםלגבי המצלמה, יהיה דיילי קטן בין הפעלת המצלמה להפעלת ה GPS, מה שיקפיץ הודעה (שאפשר להתעלם ממנה)
- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
4 weeks ago in
נושאים כלליים- Mark as New
- Subscribe
- Subscribe to RSS Feed
- Permalink
4 weeks ago in