Original topic:

פוסט טיפים גדול - טיפ מס' 2 - חלק 1

(Topic created on: 09-05-2023 08:33 AM)
DANI_M
Active Level 7
Options
Galaxy S
מה נשמע חברים? אז שמי דניאל ובקיצור דני למי שלא מכיר נעים מאוד.
זהו פוסט טיפים גדול ומקיף שכולל בתוכו הרבה דברים ומטרתו שיגע בכל קהלי היעד מי שחדש לו המכשיר(עבר מדור ישן יותר) או מי שעבר ממכשיר אחר לגמרי של יצרן אחר או גם למי שרוצה לדעת עוד ולהכיר עוד כמה דברים על המכשיר .

אני אוהב טכנולוגיה חידושים ועדכונים ועכשיו אוסף את כל הידע שלי כרגע מה שעולה לי לראש בכל אופן ומפרסם את הפוסט הזה- פוסט עם טיפים (מי שאין לו כוח לקרוא הכל שיקרא רק את החלקים המודגשים)
אז זה היה הקדמה בקצרה,אז אם אתם רוצים לנצל את מלוא התכונות והפיצרים שהמכשיר שבידכם יכול להציע בואו נתחיל:

נתחיל מההתחלה, מפונקציות בסיסיות שהם מוגדרות כברירת מחדל ויש אפשרות לשנותם על מנת להתאים אותם אישית לכל משתמש לפי הנוחות שלו.
יהיה פה במדריך הרבה טיפים רובם אולי יהיהו לכם מוכרים אך אני רוצה שכל משתמש יישר איתכם קו ויקבל את הידע מ0 כמעט וכמובן שיש עוד מיליון טיפים אחרים אבל יש המון עניין של התאמה אישית הכנסתי כאן במדריך את רוב הדברים העיקריים מבחינתי. ואשמח שהפוסט הזה יהיה מוצמד למעלה על מנת שישרת את כל המשמשים.

דברים בסיסים
1. בורר בהירות - אני שם לב שהמון משתמשים לא מודעים להגדרה הפשוטה הזאת, גם שאני נוגע פתאום במכשירי סמסונג אחרים של חברים/משפחה אני רואה שהבורר בהירות לא מוצג תמיד, דבר מאוד בסיסי שלדעתי האישית המשחק בבהירות זה בין הדברים שהכי משחקים איתם ביום יום במעבר מהבית לבחוץ או להיפך במעבר מהחדר המואר לסלון שהוא יותר חשוך וכו' בנוסף לבהירות דינמית שהיא פונקציה מאוד חשובה גם שצריכה להיות מופעלת.
אז כדי להציג את הבורר בהירות גם בהחלקה אחת של חלונות ההתראות נעשה כך: נגלול פעמים את חלונות ההתראות (או נגלול פעם 1 בעזרת 2 אצבעות) --> נלחץ על ה3 נקודות --> פריסת החלונות המהירה --> ובבורר בהירות נעשה הצג תמיד.

2. הקלטה שיחה באופן אוטומטי -
למי שבנינו עם מכשיר שיש בו הקלטת שיחות מובנה - דבר שלא מוגדר כברירת מחדל ואני ממליץ להפעיל אותה, תמיד צריך את זה בין אם שחכתם מה הצד השני אמר לכם בשיחה או בין אם אתם רוצים לשמור משהו חשוב שנאמר לכם בשיחה ובעצם לכל -שימוש אחר שתצטרכו אותו תמיד טוב .נכנס ללוח מקשים(טלפון) --> 3 נקודות --> הגדרות --> הקלט שיחות --> הקלט שיחות באופן אוטומטי --> להיכנס לתוך הפונקציה הזאת ולבחור הקלט את כל השיחות. 

3. לחיצה כפולה/לחיצה ארוכה על כפתור הכיבוי המסך - מי שלא יודע ניתן לפתוח את המצלמה או כל יישום אחר ע"י לחיצה כפולה על כפתור הכיבוי המסך --> הגדרות--> תכונות מתקדמות --> לחצן צידי .
באותו דף בתכונות מתקדמות ניתן לשנות לתפריט כיבוי בלחיצה ארוכה או דרךGood Lock ניתן להגדיר בלחיצה ארוכה כל דבר שבא לכם כמו הדלקה וכיבוי הפנס .

4. שינוי שפה ע"י החלקה- כמו שהיה תמיד במכשירים הישנים יותר - ככה התרגלנו ככה נהננו לכתוב ולהקליד מהר וכך נעשה --> כניסה להגדרות מקלדת --> שפות וסוגים --> שיטת החלפה שפה --> החלקה על מקש הרווח.

5. לחצן כיבוי מסך לסיום שיחה - עם סימון ברטט לסוף שיחה, הגדרה מאוד פרקטית ונוחה בשבילי אני משתמש בה המון, היא נוחה מאוד ועוזרת. ניכנס ללוח מקשים ונלחץ על ה3 נקודות --> הגדרות --> קבלה וסיום של שיחות --> ותפעיל את האופציה של סיים שיחות בלחיצה על המקש הצידי.
נלך למסך הקודם ונבחר באופציה התראות וסיום שיחות --> ממליץ לסמן קבלה וסיום שיחה ברטט. כעת שנקבל שיחה ונסיים שיחה נדע על ידי משוב ברטט, נכאל לנתק שיחה על ידי המקש הצידי ואפילו לוודא זאת על ידי משוב של הרטט.

כנראה שיש עוד הרבה פונקציות שמוגדרות כברירת מחדל שמומלץ לשנות. כנראה שלא יזכור את כולם כי ההגדרות נשמרו לי מהפאלפון הקודם לקיים.

דברים כללים חשובים שטוב לדעת:
נמאס לכם שהווייז או הודעה שאתם מקבלים קוטע לכם את השירים באמצע? לא עוד תכירו את הפונקציה הפרדת צלילים -
כנסו להגדרות --> צלילים ורטט --> תגללו למטה ותכנסו לתכונה 'הפרדת צלילים מיישום' תפעילו את האופציה ובמסך הזה תוכלו להגדיר את כל היישומים אתם רוצים שישומעו מהפאלפון ולא מהבלוטוס .

תמיד רציתם לדעת מה ההתראות שעון המעורר הבאה שלכם במקום לגלול בכל הרשימת שעונים מעוררים שקיימים לכם ?
כבו את המסך --> הדליקו אותו אך אל תפתחו את הנעילה (בזהירות לבעלי s22 ומעלה הזיהוי פנים קולט בטיל ( : )
לחצו פעם אחת על השעון במסך נעילה שלכם ויפתח לכם תפריט שדרך אגב גם אותו תוכלו לערוך כרצונכם לגישה מהירה יותר לפי השימוש שלכם גם לפי סדר מסוים)
ניכנס להגדרות --> נכתוב בחיפוש מסך נעילה --> נלחץ על יישומים --> ונפעיך את הפונקציה ההתראה הבאה ותוכלו להגדיר את שאר היישומים שיוצגו במסך אחרי לחיצה אחת על מסך הנעילה כמו שכתבתי למעלה. ועכשיו אחרי לחיצה על מסך הנעילה תוכלו לראות את ההתראה הקרובה אליכם ולבטל אותה .

גישה מהירה לדברים בתוך האפלקציה - ידעתם שניתן לגשת לתכונות פנימיות של כל אפלקציה לחיצה ארוכה על כל יישום תיתן לכם אופציות מסויימות של אותה אפלקציה כניסה מהירה לאופציה הזאת , לדוגמא לחיצה ארוכה על אנשי הקשר תביא לי אופציה של 'צור איש קשר' בנוסף לכך ניתן לגרור את האופציה הזאת ישירות למסך הבית וליצור קיצור דרך כדי להיכנס לפונקציה הזאת בדרך מהירה אף יותר

משתמשים בפס הניווט ורוצים לנצל את מלוא המסך בשימוש השוטף? כך תעשו את זה : הגדרות--> תצוגה --> פס ניווט ->> במחוות החלקה ותבטלו את האופציה 'רמיזה במחווה' - כעת הפס ניווט יוסתר (יהיה שקוף) ותוכלו להשתמש במחוות רגיל בלי לראות את הפס ניווט.
מי שעדיין משתמש בלחצנים (אני בינהם) ולא רגיל למחוות ורוצה להתנסות בזה, יכול להשתמש באופציה של "החלק מהתחתית" עם ביטול הרמיזה במחוות ז"א בלי הקווים בתחתית המסך זה נחמד תנסו למרות שאני עדיין עם הלחצנים מהיר ונוח אולי עניין של הרגל . (עוד כמה מילים בקשר למסך מלא - בהגדרות תצוגה נקב מצלמה תגדירו את היישומים שבהם נרצו שנקב המצלמה יוצג במקום שורה שתכסה את המצלמה וכך תנצלו את מיטב המסך )

עוד כמה דברים קטנים:
עוצמת הפנס בפאלפון - לחיצה ארוכה על הפנס אחרי הורדת חלונית ההתראות תאפשר לכם לשלוט בעוצמת הפנס.

רוצים לנעול את אחד הפתקים שלכם ב Samsung Notes שרק לכם יהיה גישה לפתק הזה? כדי לנעול פתק מסוים ולגשת אליו תעשו את הדבר הבא: כנסו לSamsung Notes --> תלחצו על ה3 קווים למעלה וכנסו להגדרות--> **bleep** כללי כנסו ל'שיטות ביטול נעילה של פתקים וכעת תפעילו את הטביעת אצבע . כשי לנעול הערה מסויימת הקש לחיצה ארוכה אליה ויהיה לך באופציות 'נעל'
(תצטרכו להיכנס לחשבון סמסונג שלכם כדי להפעיל את הטביעת אצבע)

אפשרויות למפתחים - הגדרות --> אודות הפאלפון הרבה לחיצות על פרטי תוכנה --> והרבה לחיצות על האפשרות "מספר גרסת Build" יפתח לכם מצב מפתח במסך הראשי של ההגדרות למטה יש שם כל מיני אפשרויות ואופציות (שימו לב לא לגעת בשום אופן בדברים שאתם לא מכירים ולא יודעים על מנת לא לגרום לדברים לא רצויים במכשיר שלכם )

ביצוע שיחות או שליחת הודעות באנשי קשר על ידי החלקה- הייתי משתמש בזה כנראה שעדיין כמה משמשים בזה אולי טיפה לא מוכר זה נחמד ולא מזיק שיש אותו -->
כנסו לטלפון --> וכנסו להגדרות --> הגדרות שיחה אחרות --> והפעילו את האופציה החלק אצבע לשיחה או הודעה . כעת בכל פעם שתכנסו לאנשי קשר ותחליטו את האצבע לשמאל או ימין תוכל לחייג במהירות במקום להיכנס להאיש קשר ולאחר מכן לחייג.

כמה אתם מכירים את המקלדת סמסונג שלכם?
בסרגל כלי מקלדת/לחיצה ארוכה על הכפתור שמימין למספרים וסימנים תפתח לכם מס' פונקציות שימושיות כמו חלק ממה שאציג לכם כאן .
1. לוח -מזה לוח? הלוח שומר לנו בעצם על גבי הלוח את כל הטקסטים/מילים וכו' שהעתקנ, ניתן לשמור בו גם תמונות מסך שצילמתם ולהדביק אותם במקומות מסוימים אף ניתן לנעוץ טקסטים חשובים בתור הלוח שלא יעלמו לנו. הכלי הזה מעולה, דבר מעולה גם לשמירת הודעות מוכנות לשליחה חזרה.

2. בקרת סמן - קרה לכם שניסיתם לתקן אותו מסוימת ועצבן אתכם ועיכב אתכם עד שהגעתם לאות הזאת? על ידי לחיצה ארוכה על מקש הרווח אתם יכולים לנווט עם בקרת הסמן על גבי כל הקטע שכתבתם ולתקן בקלות.

3. ביטול פעולה אחרונה- קרה לכם שרציתם לתקן משהו באמצע המלל ומחקתם או הוספתם בטעות משהו ונבהלתם לרגע ? אפשר לבצע פעולה חזרה שתבטל את הפעולה האחרונה שעשינו ע"י החלקה מימין לשמאל עם שני אצבעות על המקלדת (ייתכן שבמכשיר שמוגדר אצלו השפה האנגלית ההחלקה תיהיה משמאל לימין)

4. תרגום חי - ניתן דרך המקדלת שלכם לתרגם באופן ישיר מלל משפה x לשפה אחרת - מאוד פרקטי מעולה לשם ניהול שיחה בצאט מול מישהו שדובר שפה אחרת או סתם במקום לצאת לgoogle translated לכתוב מלל לתרגם לחזור לתיבת טקסט ולהדביק את הקטע המתורגם.

5. חיפוש מהיר- של gif או תמונה מהגלריה או חיפוש אנשי קשר/סרטון ביוטיוב, מדבקה .
והכל דרך המקלדת.

6. קלט קולי של גוגל - ניתן להגדיר גם קלט קולי של סמסונג/גוגל תגדירו מה שיותר נוח לכם מה שנראה לכם שמבין אתכם יותר טוב (לא כל השפות זמינות בכל קלט תסתכלו לפני) בעזרת הפונקציה הזו נוכל לדבר אל הפאלפון והוא יכתוב בתיבת טקסט את כל מה שאמרנו .

7. שינוי גודל ושקיפות - ניתן לשנות ולהזיז את גודל המקלדת ואת המיקום שלה, אפשר לשנות את גודל האותיות בתוך כל מקש ועוד
יש עוד המון פונקציות נוספות דרך Good Lock ששם ניתן לשנות כל דבר אפשרי כמו תמונה ברקע המקלדת, שינוי גודל של כל מקש הוספת סמיילי ואיותיות מיוחדות אם אנחנו משתמשים בהם באופן גבוה, ניתן אפילו לשנות מסגרת של כל מקש ועוד...

8. קיצורי טקסטים - תכונה מאוד פרקטית אם יש מילה ארוכה כמו מייל, כתובת וכו' שאתם מקלידים באופן תדיר ניתן להזיז קיצור טקטס שבו תקלידו את 1/2/3 או יותר מהאותיות או ספרות הראשוניצ של אותו קיצור ובהקשה אחת ייכתב כל הקטע שרציתם לשלוח בלי לכתוב את כולו. זה נעשה כך - נכנס להגדרות מקלדת --> ניכנס לקיצור טקסטים --> ניתן ללחוץ על ה + ולהזין את הקטע המקוצר ואת הטקסט המלא.

9 . הקשת מספרים לא שלמים , רציתם להזין מספרים כמו חצי רבע שליש וכו' באופן מהיר ויעיל? פשוט לחצו לחיצה ארוכה על שורת המספרים למעלה - נניח שנרצה לכתוב את המספר ½ נלחץ לחיצה ארוכה על הספרה 1 ויוצג לנו כמה אופציות למספרים לא שלמים ⅓ ⅛ ⅕ וכו'

10. סמיילים של סמסונג דרך המקלדת בגישה מהירה דרך סרגל כלי מקלדת או בלחיצה ארוכה על המקש מימין לאותיות וסימנים תפתח לכם את התפריט של הסרגל כלי מקלדת ושום תוכלו לראות את הסמיילי - משם תוכלו לשלוח אימוגים גם בצאטים שאין להם גישה לתיבת אימוגים.
יש עוד כל מיני פונקציות קטנות אני חושב שלמעלה ריכזתי את העיקריות.

(מעלה את הפוסט בשני חלקים בגלל מגבלת תווים וייתכן בגלל האורך של הפוסט שישנן שגיאות מקלדת )

קישור לטיפ קטן וחשוב שהעליתי בשבוע שעבר: 
קישור לפוסט טיפים חלק 2: 

14 Comments
Nivnaor32
Expert Level 5
Galaxy S
תותח!
טיפים מעולים בהחלט!
שמואל
Expert Level 5
Galaxy S
תודה על הטיפים!
רובם שימושיים מאוד,תודה על ההשקעה.
אריקו
Expert Level 5
Galaxy S
וואו,פוסט נהדר ומושקע,תודה רבה,רץ לקרוא את החלק השני
APhoto4u
Expert Level 5
Galaxy S
מעולה!
תודה רבה על השיתוף
IrisA
Moderator
Moderator
Options
Galaxy S

פוסט מעולה למתחילים ואף קצת מעבר.

נהנתי לקרוא:)

DANI_M
Active Level 7
Galaxy S
תודה איריס ,מוזמנת להתעדכן בחלק ה2 ועוד פוסט אחד שעלה עכשיו.
0 Likes
Nehoray111
Active Level 10
Galaxy S
אלוף!
ממש נהניתי לקרוא,באמת כל הכבוד לך
👏 👏 👏
סתם שאלה כמה זמן זה לקח לך לכתוב את זה?
DANI_M
Active Level 7
Galaxy S
תודה רבה אחי
כתבתי בחלקים ועברתי הרבה בעיקר לתקן שגיאות מקלדת שלא חסר לצערי עם המקלדת ועוד תוספות קטנות לקח בערך 4 5 ימים ישבתי כל פעם כשעה ברוטו כל פעם שנזכרתי במשהו הכנסתי ככה בערך על שני הפוסטים האלה ולגבי הפוסט של האפלקתיות שהעליתי לא מזמן לקח מהר מאוד כי הייתי על זה והיה לי שמור בגלריה באלבון מסודר תמונות עם הסבר קטן לאפלקציות מומלצות לקח נגיד שעה וחצי נטו אליו לא מדויק בכלל, רציתי להוסיף תמונות אבל זה היה משנה את הפוסט אמרתי לעצמי אם מישהו ירצה יפנה אלי בפרטי או ישאל בתגובה יתן לו הדרכה מלאה כי בחלקם לא פירטתי עד הסוף כי בשבילי מרגיש כבר שזה בייסיק בלי להיות שחצן חלילה כי זה דברים ידועים בשבילי אבל מה שעלה לי לראש הכנסתי
Nehoray111
Active Level 10
Galaxy S
חשבתי שכתבת היום לא כמה ימים
באמת כל הכבוד באמת נראה שהשקעת על זה הרבה